UNESCOn maailmanperintökohteet

Muutospiirustukset

Rakennuksesta on muutospiirustus vuodelta 1898. Sen on laatinut John F. Lindegren. Rakennuksessa oli kadun puolella kaksi kamaria ja pihan puolella keittiö, jossa oli leivinuuni. Sisäänkäynnin edessä oli lautakuisti. Tontin länsirajalla ollut erillinen huone yhdistettiin nyt muuhun rakennukseen huoneen ja keittiön uudisosalla. Uuden osan yhteyteen tehtiin lautakuisti, jossa oli vinoruuturistikkoiset ikkunat. Rakennus sai kolmijakoisen uusrenessanssivuorauksen. Ulkorakennuksessa tontin etelärajalla oli karjasuoja, käymälä ja kaksi vajaa.

Vuonna 1970 päärakennukseen tehtiin WC-tilat ja keittiön leivinuuni korvattiin pienemmällä puuhellalla. Ulkorakennuksen vajat muutettiin autovajoiksi. Vuonna 1981 huoneistot yhdistettiin yhdeksi 88,5 m² asunnoksi. Vuonna 1983 uusittiin kuistit lämpimiksi ja rakennettiin vanhan mallinen portti. Ulkorakennukseen tehtiin sauna. Vuonna 1991 rakennettiin asuinrakennuksen ullakolle lämmin varastotila.

Nykytilanne

Asuinrakennus
Pitkänurkkainen asuinrakennus, pihasiipi myöhäisempi, uusrenessanssivuoraus vuonna 1898 (John F. Lindegren), satulakatto

Ulkorakennus
Ulkorakennus hirrestä ja laudasta

Portti
Vanhan mallinen portti