UNESCOn maailmanperintökohteet

Muutospiirustukset

Vuodelta 1892 on muutospiirustus, joka koskee joen varressa olevan rakennuksen jatkamista. Tontilla on lisäksi ulkorakennukset tontin pohjoisrajalla ja sen keskellä. Asuinrakennuksessa on ollut kolme huonetta ja eteinen. Nyt rakennusta jatkettiin itäpäästä kahdella huoneella ja kuistimaisella keittiöllä. Vanhaa rakennusosaa levitettiin kahden huoneen kohdalta ja samalla saatiin lisää tilaa toiseen huoneista ja eteisen paikalle keittiö. Rakennukseen tuli kaksi erillistä huoneistoa. Tontin keskellä ollut rakennus oli leivintupa, jossa oli ollut lisäksi eteinen ja pieni kamari. Ne yhdistettiin nyt isommaksi kamariksi ja sisäänkäynnin eteen rakennettiin kuisti. Pohjoisrajalla oleva ulkorakennus käsitti navetan, käymälän ja vajan. Joen varressa oleva päärakennus sai kolmijakoisen uusrenessanssivuorauksen. T-jakoisten ikkunoiden kehyslistoitus päätyy lilja-aiheeseen. Pihan keskellä oleva pieni rakennus on pystylaudoitettu. Ikkunat ovat kuusiruutuiset ja niiden kehyslaudoitus klassistinen. Pulpettikattoisen kuistin ovi on peilijakoinen pariovi, jonka yläpuolella on ikkuna. Ulkorakennus on pystylaudoitettu ja siinä on vinoruutuinen ikkuna Tallikedon suuntaisella julkisivulla. Suunnitelman on laatinut John. Fredr. Lindegren.

Vuonna 1978 rakennuksissa tehtiin muutoksia. Asuinrakennus muutettiin yhden perheen käyttöön ja sen keittiö ja WC- tilat uusittiin. Tontin pohjoisrajalla olevaan ulkorakennukseen tuli sauna. Leivintuparakennus tontin keskeltä purettiin.

Nykytilanne

Asuinrakennus
Lyhytnurkkainen asuinrakennus, uusrenessanssivuoraus (Johan F. Lindegren 1892), pihajulkisivussa, peiterimavuoraus, aumakatto

Ulkorakennus
Pystylaudoitettu ulkorakennus

Portti
Uusi portti, tehty vanhaa mallia soveltaen.