UNESCOn maailmanperintökohteet

Historiaa

Tontti on erotettu Närven tontista numero 69.

Palovakuutukset

Maurus Isaksson on vuonna 1924 laatinut tontille tulevien uudisrakennusten piirustukset. Tullivaheen varressa olevassa asuinrakennuksessa oli kaksi huoneistoa, joista toisessa oli kolme huonetta ja keittiö. Toisessa oli kaksi huonetta ja leivinuunilla varustettu keittiö. Rakennus oli alaosaltaan vaakalaudoitettu, ullakkokerroksen osalta pystylaudoitettu. Ikkunoiden vuorilaudoitus on hyvin yksinkertainen. Kellarikerroksessa oli pesutupa. Ulkorakennuksessa on neljä vajaa ja käymälä.

Vuonna 1957 otettiin ullakon tiloja asuinkäyttöön. Sinne tuli kaksi erillistä asuntoa. Molempiin kerroksiin tehtiin myös WC-tiloja. Alakerran toiseen huoneistoon tuli myös kylpyhuone. Vuonna 1962 tehtiin ulkorakennukseen kaksi autotallia ja käymälöistä luovuttiin. Vuonna 1963 tehtiin rakennukseen keskuslämmitys, joten uunit joutavat pois. Lisää alustan tiloja otettiin käyttöön. Sinne tehtiin sauna, kattilahuone ja talouskellari. Vuonna 1968 haluttiin muuttaa kuusiruutuiset ikkunat kaksijakoisiksi, joissa alempi vaakaruutu oli kapea, ylempi lähes neliömäinen.

Vuonna 1988 yhdistetään alakerran kaksi huoneistoa ja ullakkokerroksessa olleet kaksi pientä huoneistoa yhdeksi asunnoksi.

Nykytilanne

Asuinrakennus
Lyhytnurkkainen asuinrakennus, vaakalaudoitus, satulakatto
Suunnitellut Maurus Isaksson vuonna 1924.

Ulkorakennu
Rapattu ulkorakennus.