UNESCOn maailmanperintökohteet

Historiaa

Vuonna 1800 tontin omisti porvari Gab. Oxell, joka katsottiin köyhäksi.

Muutospiirustukset

Seikklan asuinrakennusta koskeva muutosrakennus on vuodelta 1905 ja sen on laatinut Arvi Forsman. Rakennus oli paritupapohjainen. Kadun puoleinen iso huone oli tupa, toinen iso huone sali, ja keskellä oli kamari. Suunnitelmassa rakennusta haluttiin jatkaa uudella kamarilla, joka tuli salinpuoleiseen päätyyn. Tuvasta haluttiin tehdä sali ja kamarista keittiö, johon tuli leivinuuni. Sekä uuden kamarin että keittiön kohdalle tehtiin kuistit. Korjaukseen liittyi myös rakennuksen korottaminen ja uusi vuorilaudoitus. Rakennus sai nykyisen uusrenessanssiasunsa. Lisäksi tehtiin tyylinmukainen aita ja portti.

Vanhin ulkorakennuksen muutospiirustus on vuodelta 1893. Rakennuksen talliosa ja sen vieressä oleva käymälä uusittiin ja rakennuksen itäpäähän lisättiin lautarakenteinen halkovajaosa. Vinkkelirakennuksessa oli myös navetta eteisineen ja makasiini.

Vuonna 1978 Seikklassa suunniteltiin muutoksia. WC oli aikaisemmin ollut päätyhuoneen nurkassa olevassa komerossa, mutta nyt se siirrettiin kuistille komeroon, josta aikaisemmin olivat lähteneet ullakon portaat. Suihkuhuone tehtiin rakennuksen toisen pään eteiseen ja pesutilaan yhdistettiin myös kuisti. Keittiö varustettiin ajanmukaisesti. Rakennuksen pitkälle sivulle tehtiin yksi ikkuna lisää. Lämmitysuunit oli tarkoitus säilyttää sähkölämmityksen rinnalla. Vuonna 1983 tiloja oltiin jälleen muuttamassa. Ilmeisesti kaikki edellisellä kerralla suunnitellut muutokset eivät olleet ehtineet toteutua. Nyt tiloja haluttiin järjestää toisella tavalla. Vuonna 1986 suunniteltiin talousrakennukseen saunaa, takkahuonetta ja askartelutiloja. Ulkorakennuksen uudisosaan tuli autovaja ja varasto. Vuonna 1996 suunniteltiin tontille uusi portti.

Nykytilanne

Asuinrakennus
Lyhytnurkkainen asuinrakennus, uusrenessanssivuoraus vuonna 1905 (Arvi Forsman), satulakatto

Ulkorakennus
Lomalaudoitettu ulkorakennus

Portti
Vanhan esikuvan mukaan tehty uusi portti.