Taidekohteet

Rauma on todellinen taiteen ja käsitöiden ystävien mielimatkailukohde! Rauman taidemuseo, kaupungissa toimivat ammattitaiteilijat sekä aktiiviset kuvataiteen parissa työskentelevät yhdistykset luovat kaupunkiin monipuolisen kuvataideympäristön.

Keramiikkaa

Vanhan Rauman puutalokorttelit pitävät suojissaan aktiivisen taiteilijayhteisön, jossa sekä kuvataiteilijat että käsityöläiset viihtyvät. Raumalla asuu ja työskentelee myös useita valtakunnallisesti ja kansainvälisestikin tunnettuja taiteilijoita. Tutustu Rauman tarjontaan – taiteilijat toivottavat tervetulleiksi tutustumaan näyttelytiloihinsa ja työhuoneisiinsa! Kohteiden aukioloajat vaihtelevat, joten tarkistathan ne suoraan kohteesta tai Rauman matkailuneuvonnasta.

 

Rauman taidemuseo ja Hauenguanon kaivo.

Rauman taidemuseo

Rauman taidemuseo toimii Vanhassa Raumassa Pinnalan talossa. Museon rakennukset ja idyllinen pihapiiri muodostavat yhden Vanhan Rauman parhaiten säilyneistä talokokonaisuuksista. Historiallisessa miljöössä museo esittelee taiteen erilaisia ilmiöitä nykytaiteesta taiteen historiaan. Ohjelmassa on vaihtuvia näyttelyitä, tapahtumia ja  työpajoja. Pysyvästi esillä oleva Eino Valtosen kokoelma sisältää teoksia Suomen taiteen kultakauden keskeisiltä tekijöiltä. Kokoelmassa ovat edustettuina mm. Akseli Gallen-Kallela, Elin Danielson-Gambogi, Pekka Halonen, Berndt Lindström ja Victor Westerholm.

Lönnströmin kotimuseon salissa oleva pöytäryhmä.

Lönnströmin museot

Teresia ja Rafael Lönnströmin kotimuseo esittelee raumalaisen tehtailijapariskunnan ainutlaatuisen edustuskodin ja taidekokoelman. Koti avattiin museona vuonna 1988. Kotimuseon galleriassa Lönnströmin taidemuseon näyttely.

Sepän talon seinään heijastettu valopitsi.

Sepän talo

Viehättävä Sepän talo on kulttuurikäytössä ympäri vuoden. Talossa ja sen puutarhassa järjestetään erilaisia kulttuuri- ja taidetapahtumia sekä näyttelyitä. Talo on avoinna tapahtumien yhteydessä.

Facebook-sivut

Arja Nummi

Kuvataiteilija.

Ateljee Eila Minkkinen

Hopeaseppä, kuvanveistäjä. Uutuutena lasiveistokset, joissa yhdistyy jalometallit ja puhallettu lasi.

Ateljee Hulda

Huovutustöitä, akryylimaalauksia.

Ateljee Mika Honkanen

Öljyväri-, vesiväri- ja pastellityöt sekä piirrokset.

Galleria Sanna Saarinen. Teoksia seinällä.

Galleria Sanna Saarinen

Galleriassa esillä tekstiili- ja metalliveistoksia.

Keraamikko Seija Palonen

Keraamikko.

Keramos

Keramiikkaryhmän keramiikkaa, veistoksia ja muita töitä.

Facebook-sivut

Lasse Kempas – Galleria Kempas

Kuvataiteilija. Galleria avoinna sopimuksen mukaan.

Mysteeri, taiteilija Eija Suneli

Kuvataiteilija.

Pia Salo

Työhuone avoinna sopimuksen mukaan.

Pitsitaiteilija Tarmo Thorström

Pitsitaiteilija, jonkä käsissä syntyy pitsiteoksia eri muodoissa.

Taiteilija Shannon Amey istumassa työhuoneensa pihalla pipo päässä.

Shannon Amey Art

Shannon Amey on kanadalainen ja irlantilainen kuvataiteilija, jonka työhuone sijaitsee Raumalla. Työhuone on avoinna ennakkotilauksesta.

Taidekoti Ylenin teoksia, kuten ihmis- ja eläinhahmoja.

Taidekoti Ylen

Väinö ja Hilma Ylenin kansanperinnetaidenäyttely, jossa on esillä yli 500 kipsistä ja betonista tehtyä ihmis- ja eläinhahmoa erilaisissa arkipäivän askareissa.

Tommi-Wihtori Roström

Kuvataiteilija. Rauman pienin kesägalleria Heikklän taidepihassa.