Näe & koe

Vanhan Rauman suositut kävelykierrokset

Ryhmä Vanhan Rauman opastetulla kävelykierroksella.

Vanhan Rauman ainutlaatuiseen alueeseen tutustuu parhaiten opastetulla kävelykierroksella. Kävellen aistii alueen tunnelman ja huomaa upeat yksityiskohdat. Opas johdattaa ryhmän kapeille ja mutkitteleville kujille kertoen tämän kulttuurihistoriallisesti arvokkaan alueen historiasta ja nykypäivästä. Matka vie raumalaiseen kulttuuriin ja menneeseen aikaan, merimiesten ja käsityöläisten kotikulmille.

Vanhan Rauman suositut yleisöopastukset järjestetään keskiviikkoisin ja sunnuntaisin ajalla 28.6.–27.8.20023. Keskiviikkoisin opastus on suomeksi ja sunnuntaisin kierros on kaksikielinen (suomi/englanti). Opastukselle lähdetään keskiviikkoisin klo 17 ja sunnuntaisin klo 11.30 Vanhan Raatihuoneen edestä (Kauppakatu 13).

1,5 h opastuksen hinta on 10 €/hlö. Alle 15-vuotiaat osallistuvat kierrokselle maksutta. Varaa paikkasi kierrokselle elämysten verkkokaupasta osoitteesta doerz.com/visitrauma.

Löydät elämysten verkkokaupasta myös muita mielenkiintoisia opastettuja rooli- ja teemakierroksia Vanhassa Raumassa. Tutustu tarjontaan osoitteessa doerz.com/visitrauma.

Iltapäiväretki Sammallahdenmäelle

Ryhmä Sammallahdenmäellä oppaan kanssa.

UNESCOn maailmanperintökohde Sammallahdenmäki on pronssikautinen hautaröykkiöalue kauniin metsäluonnon keskellä. Alueella kiertävän polun varrelta löytyy peräti 36 erilaista hautaröykkiötä.

Sammallahdenmäellä mielikuvitus pääsee valloilleen. Millaista elämä on ollut yli 3000 vuotta sitten? Opastetulla kävelykierroksella opas johdattaa ryhmän alueen historiallisille röykkiöille. Tarinat pronssikauden elämästä, perinteistä, uskonnosta ja hautaustavoista elävöittävät opastusta.

Iltapäiväretki Sammallahdenmäelle järjestetään torstaisin ajalla 29.6.–24.8.2023. Retki sisältää kätevän linja-autokuljetuksen Rauman keskustasta Sammallahdenmäelle, noin tunnin opastuksen alueella ja paluukuljetuksen takaisin keskustaan. Lähtö on klo 14 Rauman linja-autoaseman tilausliikennelaiturista (Tallikedonkatu 13), jonne paluu viimeistään klo 16.15. Opastus on kaksikielinen (suomi/englanti).

Retken hinta on 10 €/hlö. Alle 15-vuotiaat osallistuvat kierrokselle maksutta. Varaa paikkasi kierrokselle elämysten verkkokaupasta osoitteesta doerz.com/visitrauma.