Hyvä tietää

Raumalla on useita yleisiä uimarantoja, uimahalli sekä maauimala. Myös talvella Raumalla pääsee pulahtamaan luonnonvesiin.

Uimahalli

Rauman uimahallissa vesi pärskyy. Poika istuu altaan reunalla.

Rauman uimahallissa on kuntouintiratojen lisäksi hyppyallas, vesiliukumäellä varustettu iso lämminvesiallas, lastenallas, kaksi poreallasta sekä kahvio. Tutustu uimahallin aukioloaikoihin, hintoihin ja muuhun tarjontaan. Kesällä uimahalli on suljettu.

Uimahalli sijaitsee osoitteessa Hankkarintie 8.

Raumalle rakentuu uusi uimahalli, jonka on tarkoitus avautua yleisölle vuoden 2024 aikana.

Talviuinti

Talviuimaan Raumalla pääsee sekä mereen että järveen.

Lapin uimaranta

Talvinen maisema Narvijärvestä.

Narvijärven rannalla sijaitseva Lapin uimaranta löytyy osoitteesta Ruonantie 319, Lappi. Uimarannalla on yleinen rantasauna Puusaun (puusaun.com), joka on avoinna ympäri vuoden. Rantasaunan yhteydessä on kahvila. Talvikaudella rantasaunalla järjestetään avantouintia. Puusaunalta löytyy kaksi erillistä saunaa sekä miehille ja naisille omat puku- ja suihkutilat. Uimarannalla on parkkipaikka rantasaunan vieressä sekä Ruonantien varressa. Uimarannalla ei ole uimavalvontaa.

Marine Café & sauna

Petäjäksessä meren rannalla sijaitseva yleinen sauna on avoinna talvikaudella. Saunan osoite on Kompintie 7. Saunalla on puku- ja suihkutilat erikseen miehille sekä naisille ja yksi yhteinen sauna. Mereen tehtyyn avantoon pääsee laiturilta. Saunan yhteydessä olevasta kahvilasta saa arkisin kalakeittolounasta sekä monipuolisesti suolaisia sekä makeita herkkuja sekä virvokkeita. Lue lisää Marine Café & saunan nettisivuilta.

Uimarannat

Raumalla yleisiä EU-rantoja on yhteensä neljä. Tutustu tarkemmin uimavesiprofiileihin ja muihin pienempiin rantoihin Rauman kaupungin nettisivuilla.

Saharannan uimaranta

Saharannan hiekkaranta, jossa ihmisiä uimapuvut päällä.

Saharannan uimaranta sijaitsee Syvärauman pienvenesataman vieressä meren äärellä osoitteessa Purjehtijankatu 26. Hiekkarannalla on loivasti syvenevä ranta, jossa on hyvä hiekkapohja. Uimarannalla on käymälät ja pukeutumissuoja. Parkkipaikka on aivan uimarannan vieressä. Uimarannalla ei ole uimavalvontaa.

Bergströmin lampi

Bergströmin lampi sijaitsee Kourujärven urheilualueen vieressä osoitteessa Monnankatu 32. Uimarannalle on tehty hiekkaranta. Lampi on äkkisyvä ja sen pohja on muta-hiekka. Lapsille rannalla on poijuilla erotettu matala uima-alue. Uimarannalla on wc:t, pukukopit, roska-astiat, leikkikenttävälineitä ja laituri. Pysäköintimahdollisuus on sekä Monnankadulla että Lännentiellä. Uimarannalla ei ole uimavalvontaa.

Otanlahden uimaranta

Otanlahden uimarannalla on ihmisiä nauttimassa aurinkoisesta säästä.

Otanlahden uimaranta sijaitsee Fåfängan vapaa-ajanalueella osoitteessa Suvitie 2. Uimarannan vieressä ovat muun muassa Poroholman lomakeskus, maauimala sekä kesäteatteri. Merenlahti on matala ja hiekkainen. Uimarannalla on pukukopit, wc:t, suihkut ja roska-astiat. Uimarannan lähellä Suvitien varressa on useita parkkipaikkoja. Uimarannalla ei ole uimavalvontaa.

Lapin uimaranta

Auringonlasku Narvijärvellä Puusaunan terassilta.

Narvijärven rannalla sijaitseva Lapin uimaranta löytyy osoitteesta Ruonantie 319, Lappi. Ranta on loivasti syvenevä. Hiekkapohja, jossa on paikoitellen kasvillisuutta. Uimarannalla on laituri, hyppyponttoni, pukukopit, käymälä, roska-astiat ja leikkikenttävälineitä. Uimarannalla on myös yleinen rantasauna Puusaun (puusaun.com), joka on avoinna ympäri vuoden. Rantasaunan yhteydessä on kahvila. Talvikaudella rantasaunalla järjestetään avantouintia. Uimarannalla on parkkipaikka rantasaunan vieressä sekä Ruonantien varressa. Uimarannalla ei ole uimavalvontaa.

Maauimala

Rauman maauimala. Altaassa vettä.

Rauman maauimala sijaitsee Otanlahden rannalla (Suvitie). Uimavalvojat ovat paikalla päivittäin aukioloaikojen mukaan.

Vesi altaassa on lämmitettyä 26-asteista makeaa vettä. Huoltorakennuksen yhteydessä olevat pukuhuoneet sekä suihku- ja wc-tilat ovat kaikkien rannan käyttäjien käytössä.

Makis tarjoaa myös vesijumppaa sekä minigolfia.

Rauman Makiksen Facebook-sivut.