Näe & koe

Muut tutustumiskohteet

Alfred Kordelinin siunauskappeli

Kordelin kappelin Rauman vanhalla hautausmaalla rakennuttivat ja lahjoittivat seurakunnalle Alfred Kordelinin omaiset. Maanviljelysneuvos Alfred Kordelinin hauta ja muistomerkki ovat kappelin kellaritilassa. Kappelin suunnitteli arkkitehti Lars Sonck ja se valmistui 1921.

Kaunisjärvenkatu 4, Rauma Puh. 02 8377 5290

Kitukränn

Kuninkaankadun ja Kauppakadun välissä kulkee Suomen kapeimmaksi mainittu katu Kitukränn. Sen varrella on hauska fraktuuralla kirjoitettu kieltotaulu.

Kodisjoen kirkko keväällä ulkoapäin.

Kodisjoen kirkko

Kodisjoen ristinmuotoinen puukirkko on rakennettu 1906. Sen on suunnitellut raumalainen urkuri Johan Frederik Lindegren. Istumapaikkoja kirkossa on noin 250 henkilölle. Kirkon ympärillä on hautausmaa, jossa sijaitsevat mm. sankarihaudat patsaineen.

Kodisjoentie 1445, Kodisjoki Puh. 02 8377 5290

Lapin kirkko

Lapin kirkko on valmistunut 1760 ollen maakuntamme vanhimpia puukirkkoja. Istumapaikkoja kirkossa on n. 650 henkilölle. Kellotapuli rakennettiin yhdessä kirkon kanssa hautausmaan kiviaidan reunaan, mutta siirrettiin 1800-luvun alussa mäelle. Rauman keskustasta matkaa Lappiin on 20 km.

Kirkkotie 23, Lappi Puh. 02 8377 5290

Nokan taidetorppa

Raumalainen harrastajataideyhdistys Inspira ry järjestää useita kesänäyttelyitä meren äärellä Nokan taidetorpalla.

Facebook-sivut

Suvitie 10, Rauma Puh. 050 599 1511 inspira.rauma@gmail.com

Pyhän Kolminaisuuden kirkon rauniot

Kalatorin laidalla Vanhassa Raumassa sijaitsevat vuonna 1640 palaneen Pyhän Kolminaisuuden kirkon rauniot.

Pyhän Ristin kirkon kattokruunu ja kattomaalaukset.

Pyhän Ristin kirkko

Pyhän Ristin kirkko Vanhassa Raumassa on seurakunnan pääkirkko. Sitä alkoivat luostarilleen rakentaa kaupunkiin asettuneet fransiskaaniveljet 1400–luvun lopulla. Kirkko vihittiin käyttöön 1512. Myöhemmin katolinen luostari lakkautettiin ja kirkko jatkoi aikanaan toimintaansa luterilaisena Pyhän Ristin kirkkona.

Kaksilaivaisen harmaakivikirkon kuorissa on kauniit keskiaikaiset seinä- ja holvimaalaukset, jotka esittävät tiivistetysti koko raamatullisen pelastushistorian. Kirkon torni on rakennettu 1816 ja siihen käytettiin kiviä tuhoutuneen Pyhän Kolminaisuuden kirkon raunioilta. Valkeaksi kalkittu torni on toiminut maamerkkinä merenkulkijoille. Kirkkoon mahtuu n. 800 henkeä.

Pyhän Ristin kirkko on avoinna joka päivä. Tarkista aukioloajat.

Luostarinkatu 1, Rauma Puh. 02 8377 5300
Taidekoti Ylenin teoksia, kuten ihmis- ja eläinhahmoja.

Taidekoti Ylen

Väinö ja Hilma Ylenin kansanperinnetaidenäyttely, jossa on esillä yli 500 kipsistä ja betonista tehtyä ihmis- ja eläinhahmoa erilaisissa arkipäivän askareissa.

Kodisjoentie 1535, Kodisjoki Puh. 040 549 8749
Vanhan Rauman korjausrakentamiskeskus Tammelan rakennus ja portti.

Vanhan Rauman Tammela

Tammela on toiminnallinen näyttelykeskus, jossa esitellään miten vanhaa kulttuurihistoriallisesti arvokasta hirsirakennusta korjataan ja ylläpidetään. Tammelassa voi tutustua myös perinnerakentamis- ja maailmanperintönäyttelyihin.

Facebook-sivut

Eteläpitkäkatu 17, Rauma Puh. 044 793 4775
Sepän talon pihan Luova Puutarha. Keltaisia kukkia puunrungon ympärillä

Luova puutarha

Vihreä keidas keskellä kaupunkia, jossa on mahdollisuus jakaa ja luoda kokemuksia.

Alfredinkatu 1, Rauma
Seminaarin puutarhan hyötykasvimaa ja linnunpelätin.

Rauman Seminaarin puutarha

Turun yliopiston Rauman kampuksen Seminaarin puutarha on loistava käyntikohde. Puutarhan alueelta löytyy satoja kukkia, kasveja, puita ja pensaita. Kokoelmakasvihuoneessa on noin 150 lajia.

Puutarhaa käyttää aktiivisesti Rauman normaalikoulu, Pikkunorssi, Opettajankoulutuslaitos, Rauman kaupungin varhaiskasvatus ja perusopetus. Vuonna 2021 raumalainen opettajankoulutus täytti 125 vuotta. Puutarhaopetustakin on ollut jo 110 vuotta. Puutarhaopetus oli opettajankoulutuksen opetussuunnitelmassa ensimmäisen kerran vuonna 1912.

Satamakatu 5, Rauma Puh. 050 341 8007 marketta.kortelahti@utu.fi
Keskustelupuiston penkki.

Keskustelupuisto

Lönnström-projektina toteutettu puisto on kaikille avoin tila, jossa voi oleskella ja kesäisin nauttia kauniista istutuksista.

Kalliokatu 28–30, Rauma