Muut tutustumiskohteet
Alfred Kordelinin siunauskappeli
Kordelin kappelin Rauman vanhalla hautausmaalla rakennuttivat ja lahjoittivat seurakunnalle Alfred Kordelinin omaiset. Maanviljelysneuvos Alfred Kordelinin hauta ja muistomerkki ovat kappelin kellaritilassa. Kappelin suunnitteli arkkitehti Lars Sonck ja se valmistui 1921.
Kitukränn
Kuninkaankadun ja Kauppakadun välissä kulkee Suomen kapeimmaksi mainittu katu Kitukränn. Sen varrella on hauska fraktuuralla kirjoitettu kieltotaulu.

Kodisjoen kirkko
Kodisjoen ristinmuotoinen puukirkko on rakennettu 1906. Sen on suunnitellut raumalainen urkuri Johan Frederik Lindegren. Istumapaikkoja kirkossa on noin 250 henkilölle. Kirkon ympärillä on hautausmaa, jossa sijaitsevat mm. sankarihaudat patsaineen.
Lapin kirkko
Lapin kirkko on valmistunut 1760 ollen maakuntamme vanhimpia puukirkkoja. Istumapaikkoja kirkossa on n. 650 henkilölle. Kellotapuli rakennettiin yhdessä kirkon kanssa hautausmaan kiviaidan reunaan, mutta siirrettiin 1800-luvun alussa mäelle. Rauman keskustasta matkaa Lappiin on 20 km.
Nokan taidetorppa
Raumalainen harrastajataideyhdistys Inspira ry järjestää useita kesänäyttelyitä meren äärellä Nokan taidetorpalla.

Poroholman purjelaivasatama
Poroholman lomakeskuksen kauniista purjelaivasatamasta löytyy kaksi historiallista purjelaivaa. Suomen suurin purjehduskuntoinen, raakapurjein varustettu purjelaiva priki Gerda toimii juhlatilana, tilaussaunana ja ryhmämajoitustilana. Alun perin rahtilaivaksi vuonna 1947 rakennettu kaljaasi Marita toimii tunnelmallisena kesäravintolana.
Pyhän Kolminaisuuden kirkon rauniot
Kalatorin laidalla Vanhassa Raumassa sijaitsevat vuonna 1640 palaneen Pyhän Kolminaisuuden kirkon rauniot.

Pyhän Ristin kirkko
Pyhän Ristin kirkko Vanhassa Raumassa on seurakunnan pääkirkko. Sitä alkoivat luostarilleen rakentaa kaupunkiin asettuneet fransiskaaniveljet 1400–luvun lopulla. Kirkko vihittiin käyttöön 1512. Myöhemmin katolinen luostari lakkautettiin ja kirkko jatkoi aikanaan toimintaansa luterilaisena Pyhän Ristin kirkkona.
Kaksilaivaisen harmaakivikirkon kuorissa on kauniit keskiaikaiset seinä- ja holvimaalaukset, jotka esittävät tiivistetysti koko raamatullisen pelastushistorian. Kirkon torni on rakennettu 1816 ja siihen käytettiin kiviä tuhoutuneen Pyhän Kolminaisuuden kirkon raunioilta. Valkeaksi kalkittu torni on toiminut maamerkkinä merenkulkijoille. Kirkkoon mahtuu n. 800 henkeä.
Pyhän Ristin kirkko on avoinna joka päivä. Tarkista aukioloajat.

Taidekoti Ylen
Väinö ja Hilma Ylenin kansanperinnetaidenäyttely, jossa on esillä yli 500 kipsistä ja betonista tehtyä ihmis- ja eläinhahmoa erilaisissa arkipäivän askareissa.

Vanhan Rauman Tammela
Tammela on toiminnallinen näyttelykeskus, jossa esitellään miten vanhaa kulttuurihistoriallisesti arvokasta hirsirakennusta korjataan ja ylläpidetään. Tammelassa voi tutustua myös perinnerakentamis- ja maailmanperintönäyttelyihin.

Luova puutarha
Vihreä keidas keskellä kaupunkia, jossa on mahdollisuus jakaa ja luoda kokemuksia.

Rauman Seminaarin puutarha
Turun yliopiston Rauman kampuksen Seminaarin puutarha on loistava käyntikohde. Puutarhan alueelta löytyy satoja kukkia, kasveja, puita ja pensaita. Kokoelmakasvihuoneessa on noin 150 lajia.
Puutarhaa käyttää aktiivisesti Rauman normaalikoulu, Pikkunorssi, Opettajankoulutuslaitos, Rauman kaupungin varhaiskasvatus ja perusopetus. Vuonna 2021 raumalainen opettajankoulutus täytti 125 vuotta. Puutarhaopetustakin on ollut jo 110 vuotta. Puutarhaopetus oli opettajankoulutuksen opetussuunnitelmassa ensimmäisen kerran vuonna 1912.