Muut tutustumiskohteet

Alfred Kordelinin siunauskappeli

Kordelin kappelin Rauman vanhalla hautausmaalla rakennuttivat ja lahjoittivat seurakunnalle Alfred Kordelinin omaiset. Maanviljelysneuvos Alfred Kordelinin hauta ja muistomerkki ovat kappelin kellaritilassa. Kappelin suunnitteli arkkitehti Lars Sonck ja se valmistui 1921.

Kitukränn

Kuninkaankadun ja Kauppakadun välissä kulkee Suomen kapeimmaksi mainittu katu Kitukränn. Sen varrella on hauska fraktuuralla kirjoitettu kieltotaulu.

Kodisjoen kirkko keväällä ulkoapäin.

Kodisjoen kirkko

Kodisjoen ristinmuotoinen puukirkko on rakennettu 1906. Sen on suunnitellut raumalainen urkuri Johan Frederik Lindegren. Istumapaikkoja kirkossa on noin 250 henkilölle. Kirkon ympärillä on hautausmaa, jossa sijaitsevat mm. sankarihaudat patsaineen.

Lapin kirkko

Lapin kirkko on valmistunut 1760 ollen maakuntamme vanhimpia puukirkkoja. Istumapaikkoja kirkossa on n. 650 henkilölle. Kellotapuli rakennettiin yhdessä kirkon kanssa hautausmaan kiviaidan reunaan, mutta siirrettiin 1800-luvun alussa mäelle. Rauman keskustasta matkaa Lappiin on 20 km.

Nokan taidetorppa

Raumalainen harrastajataideyhdistys Inspira ry järjestää useita kesänäyttelyitä meren äärellä Nokan taidetorpalla.

Facebook-sivut

Pyöreä ikkuna purjelaiva Gerdassa. Ikkunasta näkyy purjealus Maritta.

Poroholman purjelaivasatama

Poroholman lomakeskuksen kauniista purjelaivasatamasta löytyy kolme historiallista purjelaivaa. Suomen suurin purjehduskuntoinen, raakapurjein varustettu purjelaiva priki Gerda toimii juhlatilana, tilaussaunana ja ryhmämajoitustilana. Täysin purjehduskuntoinen ja edelleen risteilevä, vuonna 1949 rakennettu kuunari Kathrina on Poroholmassa keskikesällä ja se toimii ravintolalaivana. Alun perin rahtilaivaksi vuonna 1947 rakennettu kaljaasi Marita toimii myös tunnelmallisena kesäravintolana.

Pyhän Kolminaisuuden kirkon rauniot

Kalatorin laidalla Vanhassa Raumassa sijaitsevat vuonna 1640 palaneen Pyhän Kolminaisuuden kirkon rauniot.

Pyhän Ristin kirkon kattokruunu ja kattomaalaukset.

Pyhän Ristin kirkko

Pyhän Ristin kirkko Vanhassa Raumassa on seurakunnan pääkirkko. Sitä alkoivat luostarilleen rakentaa kaupunkiin asettuneet fransiskaaniveljet 1400–luvun lopulla. Kirkko vihittiin käyttöön 1512. Myöhemmin katolinen luostari lakkautettiin ja kirkko jatkoi aikanaan toimintaansa luterilaisena Pyhän Ristin kirkkona.

Kaksilaivaisen harmaakivikirkon kuorissa on kauniit keskiaikaiset seinä- ja holvimaalaukset, jotka esittävät tiivistetysti koko raamatullisen pelastushistorian. Kirkon torni on rakennettu 1816 ja siihen käytettiin kiviä tuhoutuneen Pyhän Kolminaisuuden kirkon raunioilta. Valkeaksi kalkittu torni on toiminut maamerkkinä merenkulkijoille. Kirkkoon mahtuu n. 800 henkeä.

Pyhän Ristin kirkko on avoinna joka päivä. Tarkista aukioloajat.

Taidekoti Ylenin teoksia, kuten ihmis- ja eläinhahmoja.

Taidekoti Ylen

Väinö ja Hilma Ylenin kansanperinnetaidenäyttely, jossa on esillä yli 500 kipsistä ja betonista tehtyä ihmis- ja eläinhahmoa erilaisissa arkipäivän askareissa.

Tammelan talo Vanhassa Raumassa.

Vanhan Rauman Tammela

Tammela on toiminnallinen näyttelykeskus, jossa esitellään miten vanhaa kulttuurihistoriallisesti arvokasta hirsirakennusta korjataan ja ylläpidetään. Tammelassa voi tutustua myös perinnerakentamis- ja maailmanperintönäyttelyihin.

Facebook-sivut

Sepän talon pihan Luova Puutarha. Keltaisia kukkia puunrungon ympärillä

Luova puutarha

Vihreä keidas keskellä kaupunkia, jossa on mahdollisuus jakaa ja luoda kokemuksia. Tervetuloa!

Kaupunkipuutarha. Avoinna päivittäin, vapaa pääsy.