Näe & koe

Kesäteatterit Raumalla 2023

Rauman kesäteatteri: Elämältä kaiken sain

Elämältä kaiken sain -kesäteatteriesityksen mainos. Kesällä 2023 Rauman kesäteatterissa esitetään musiikkikomedia Pepe Willbergin hiteillä.

Rauman kesäteatterissa vietetään kesä Pepe Willbergin hittien parissa. Elämältä kaiken sain -musiikkikomedian esiintyjäkaarti muodostuu jälleen loistavasti laulavista näyttelijöistä sekä huippumuusikoista koostuvasta livebändistä.

Elämältä kaiken sain on inhimillinen tarina rakkaudesta, elämästä ja vanhasta kitarasta, joka sotkee kaiken. Viihdyttävä ja romanttinen komedia, jossa elämä yllättää ja rakkaus kipunoi. Lopussa voi vain huokaista; mikään ei mennyt niin kuin piti, mutta kaikki meni silti ihan hyvin!

Musiikkikomedian ovat käsikirjoittaneet Osku Valve ja Otto Kanerva, joka myös ohjaa esityksen. Musiikin sovituksesta on vastannut kapellimestari Antti Vauramo. Koreografia on Elina Lähteen, lavastus Oskari Löytösen ja pukusuunnittelu Elina Vätön käsialaa. Kampaukset ja maskeeraukset suunnittelee Johanna Paakkanen.

Esityksen rooleissa nähdään niin ensi kertaa Rauman kesäteatterissa vierailevia, kuin myös jo aiemmin Fåfängassa yleisöä ihastuttaneita näyttelijöitä. Uusia kasvoja Rauman kesäteatterissa ovat Maija Rissanen, Petrus Kähkönen ja Leena Rousti. Jo aiemmilta kesiltä tutuista kasvoista Raumalla nähdään ensi kesänä Anna Hanski, Ilkka Merivaara ja Miikka J. Anttila.

Fåfänga, Suvitie (katettu katsomo)
Esitykset ajalla: 17.6.–12.8.2023
Teatterin lippumyymälä, Alfredinkatu 2, Rauma, puh. 02 8376 9900, raumanteatteri@raumanteatteri.fi
www.raumanteatteri.fi

Kuuskajaskarin kesäteatteri

Kuuskajaskarin loma- ja linnakesaari (katettu katsomo)
Esitykset ajalla:
Teatteri- ja vesibussiliput: www.raumansaaristokuljetus.fi/online
www.kuuskajaskari.fi

Mantereenpään kesäteatteri

Puuluntie 388 B
Esitykset ajalla:

Lapin Patolampiteatteri: Barbansali

Barbansali on tarina energisestä yrittäjästä Barbasta, joka pyörittää pienessä kylässä miehensä Hugon, tyttärensä Pepin ja kasvattipoikansa Retun kanssa monialaista palvelupistettä Barbansalia. Barba on tilannut hyvinvointikouluttajan antamaan koulutusta hyvinvointipalvelujen myymisessä. Barbansaliin saapuu samoihin aikoihin Retun ainoa sukulainen Reino, rikas ja perheetön yritysjohtaja, joka ei ole koskaan tavannut Retua. Barba luulee Reinoa hyvinvointikouluttajaksi ja tämä erehdys sopii siinä tilanteessa Reinolle. Kylään on myös muuttanut uusi asukas Jape, hiljainen, hihittelevä mies, josta lähtee hurjat huhut liikkeelle. Rauhallisesta kylästä on yhtäkkiä tullut lähes villi länsi, joka saa hiljaisen kyläpoliisinkin heräämään.

Esitysten kesto on noin 2 h 15 min.

Tarhakuja 5, Lappi (katettu katsomo)
Esitykset ajalla: 23.7.–6.8.2023
Liput: 040 839 1084
www.patolampiteatteri.fi

Rauman Iltanäyttelijät

Esitykset ajalla:
Puh. 050 5544 707, iltanayttelijat@gmail.com
www.raumaniltanayttelijat.com

Kesäteatterit Rauman seudulla 2023

Kuivalahden kesäteatteri, Eurajoki: Rakkautta ilmassa

Hersyvän huumorin täyttämä näytelmä kertoo tavallisen keskiluokkaisen perheen arjesta ja siitä miten lähellä väärinymmärrysten vyyhti on viedä onnen monelta läheiseltä.

Onneksi rakkautta on ilmassa.

Särkäntie 199, Eurajoki (katettu katsomo)
Esitykset ajalla: 30.6.–16.7.2023
Puh. 050 558 1128
www.kuivalahti.com/kesateatteri

Tuiskulan kesäteatteri, Köyliö: Eemeli, Ilmiin paruuni

Tämänkertainen Reijo Virmavirran kirjoittama näytelmä Tuiskulan kesäteatterille kertoo Ilmiinjärven rannalla sijaitsevan Ilmilinnan isännän Emil Cedercreutzin elämästä. Tuon maailmanmatkaajan ja suurenmoisen taiteilijan, tulevaisuuteen uskovan ihmisen kanssa, katselemme sitä elämänmaisemaa ja sen ihmisiä silloin, kun hän kesäisin 1905-1914 vietti ateljeessaan Köyliön Tuiskulan kylän seuduilla.

Käsikirjoitus: Reijo Virmavirta
Ohjaus: Arto Myllärinen

Ilmiintie 27, Tuiskula, Köyliö (katettu katsomo)
Esitykset ajalla: 30.6.–14.7.2023
Puh. 02 554 6370
www.tuiskula.info

Pyhäjärvi-Teatteri, Eura: Mummonmökki

Kesällä 2023 Pyhäjärvi-Teatterissa nähdään hykerryttävän hauska Mummonmökki. Tarinassa lyövät kättä suomalainen kansankomedia ja brittiläinen musta huumori. Mummo on viety mökistään sairaalaan. Paluu kotiin on epätodennäköinen – ainakin perikunnan mielestä. Itse kullakin olisi sattumoisin juuri nyt pikaista käyttöä käteiselle rahalle. Mutta mummopa ei usko järkipuhetta.

Perikunta päättää ryhtyä viikatemiehen pikku apulaisiksi. Suuri osa näytelmän tapahtumista sijoittuu lääkäripulaa potevaan terveyskeskukseen, joten mukana on aimo annos myös ajankohtaissatiiria. Elävää musiikkia sisältävän näytelmän rooleissa nähdään sekä aiemmilta vuosilta tuttuja että uusia kasvoja. Näyttelijöiden ikäjakauma on 12-79 vuotta.

Käsikirjoitus. Reijo Honkonen

Ohjaus. Juha Svahn

Vohlastentie 1, Kauttua, Eura (katettu katsomo)
Esitykset ajalla: 27.6.–12.7.2023
Puh. 050 383 2228
www.pyhajarviteatteri.fi

Sieravuoren kesäteatteri, Eura: Joutsenlaulu

Musikaali Ollista, Jussista ja Yöstä

Yö-yhtyeen tarina alkoi, kun Olli Lindholm ihastui Jussi Hakulisen omintakeiseen musiikkiin, ja heidän ystävyytensä synnytti legendaarisen yhtyeen Porissa vuonna 1981.

Pian perustamisen jälkeen yhtye voitti rockin SM-kisojen Porin karsinnat ja sijoittui valtakunnallisessa kilpailussa kolmanneksi. Bändi kohosi Suomen suosituimpien yhtyeiden joukkoon vuonna 1983 Jussi Hakulisen tekemillä kappaleilla Likaiset legendat ja Särkynyt enkeli.

Olli Lindholm arvosti erityisen paljon Jussi Hakulista muusikkona ja säveltäjänä. Hakulinen on luonut useita suomalaisia klassikkokappaleita kuten Joutsenlaulu, Rakkaus on lumivalkoinen, Kiitos ja kunnia, Hän tanssii kanssa enkeleiden ja monia muita. Musikaalin kappaleet ovatkin juuri Jussi Hakulisen säveltämiä.

Ollin ja Jussin vaiheet sisältävät paljon onnea ja menestymisen hetkiä, mutta myös pettymyksiä ja surua. Ollin ja Jussin yhtye kuuluu pitkäaikaisimpiin ja rakastetuimpiin rock-yhtyeisiin Suomessa.

Musiikki: Jussi Hakulinen. Käsikirjoitus: Katariina Leino. Ohjaus: Petri Lairikko.

Sieravuorentie 117, Honkilahti, Eura
Esitykset ajalla: 3.7.–24.7.2023
Puh. 040 823 1245
www.sieravuori.fi

Santtion kesäteatteri, Pyhäranta: Albatrossi ja Heiskanen

Junnu Vainion rakastetut laulut kajahtavat livebändin säestyksellä merellisen näyttämön kauniissa maisemissa.

Raikkaasti uudistettu ja hyvällä energialla ladattu näytelmä vie katsojan Kalervo Kaihomielen 50-vuotisjuhlien kautta muistelemaan hurjia nuoruusvuosia, elämän käännekohtia ja toisaalta miettimään toiveita tulevan elämän osalta. Ajoittain kabareen puolella piipahtavan esityksen teemoissa Virtanen käsittelee myös taiteilijasielun epävarmuuksia sekä toisaalta taitoa katsoa maailmaa huumorin linssin läpi, kihniön kipakkaa unohtamatta! Tunnelmat vaihtuvat riehakkaasta riemusta kipeään kaipuuseen ja ihmissuhteiden kiemuroista rehtiin puheeseen saunan lauteilla.

Käsikirjoitus: Jukka Virtanen, musiikki: Juha ”Junnu” Vainio, ohjaus: Lauri Ketonen, bändi: The Stonewalls ja lavalla Minna Bergström, Enni Toivonen, Paula Kupari, Timo Nissinen, Onni Kivikaarre, Iiro Ignatius.

Santtionranta, Pyhäranta
Esitykset ajalla: 19.6.–9.7.2023
Liput: NetTicket.fi / teatetrifake@gmail.com / puh. 050 339 0027
Teatteriyhditys Fake ry, www.teatterifake.fi