Kesäteatterit

Kesäteatterit Raumalla 2018

Rauman kesäteatteri – Sellaista elämä on

Sellaista elämä on –musiikkinäytelmä kertoo Juha Vainion tarinan. Juha “Junnu” Vainio (1938-1990) oli yksi kaikkien aikojen merkittävimmistä suomalaisista sanoittajista. Uransa aikana hän ehti tehdä lähes 2500 sanoitusta tai sävellystä, joiden joukossa on useita lähes jokaiselle suomalaiselle tuttuja hittejä.

Sellaista elämä on -musiikkinäytelmän Rauman kesäteatteriin käsikirjoittavat Mikko Kivinen ja Otto Kanerva. Kivinen myös ohjaa esityksen. Kyseessä on tarina Juha Vainiosta, henkilöstä laulujen ja tekstien takana. Runsaasti musiikkia sisältävässä näytelmässä käsitellään niin hänen nuoruuttaan kuin myös uran vauhdikasta nousukautta sekä raitistumisen jälkeistä seesteisempää vaihetta.

Juha Vainion roolissa nähdään Heikki Mäkäräinen. Kesäteatterin lavalla nähdään myös Annika Eklund ja Ilkka Merivaara. Työryhmän täydentävät näyttelijäpariskunta Elina Lähde ja Petja Lähde.

Fåfänga, Suvitie (katettu katsomo)
Esitykset ajalla: 15.6.-11.8.2018
Teatterin lippumyymälä, Alfredinkatu 2, Rauma, puh. 02 8376 9900, raumanteatteri@raumanteatteri.fi
www.raumanteatteri.fi

 

Kuuskajaskarin kesäteatteri – Katsastus

Kuuskajaskarin kesäteatterissa 2018 Katsastus

Kulttielokuva Katsastuksen näytelmäversio on tragikoominen tarina kolmen keski-ikäistyvän suomalaismiehen uhosta nuoruuden sekoilujen ja vastuullisen aikuisuuden välimaastossa. Rahaa on niukasti ja pään päältä puuttuu katto. Häävieraat odottavat ja lapsi – jonka isästä ei ole täyttä varmuutta – tekee tuloaan. Onneksi on sentään auto ”Hillman”, jossa on vaan ”pikku vikoja, heleppo korjata” – vaikka ruotsalaiset katsastusviranomaiset muuta antavatkin ymmärtää.

Käsikirjoittajana on Joni Skiftesvik ja ohjauksesta vastaa Milja Nordström.

Kuuskajaskarin loma- ja linnakesaari (katettu katsomo)
Esitykset ajalla: 3.7.-12.8.2018
Online lipunvaraus: www.raumansaaristokuljetus.fi/online Lipun hintaan sisältyvät edestakaiset merimatkat.
www.kuuskajaskari.fi

 

Mantereenpään Puulun prygi – Villit vuodet

Teatteri Kuperkeikk esittää Villit vuodet- musikaalin, joka perustuu sanoittajalegenda Vexi Salmen elämään. Näytelmässä nähdään Vexin lisäksi hänen lapsuudenystävänsä Irwin Goodman, Vexin vaimot sekä koko kantakuppilan porukka. Esityksessä kuullaan parikymmentä kansan rakastamaa ja Vexin sanoittamaa laulua eri vuosikymmeniltä.

Käsikirjoittajina Heikki Paavilainen ja Vexi Salmi. Ohjaaja Jani Selin. Rooleissa mm. Piritta Venho, Henry Mäkisalo ja Julius Martikainen

Puuluntie 388 B, Kaaro
Esitykset: 5.-28.7.2018
www.iltanayttelijat.fi/kesateatteri

 

Lapin Patolampiteatteri – Todellista kierrätystä

Lapin Patolampiteatterin Todellista kierrätystä -näytelmä kertoo tämän päivän hektisestä maailmasta, joka konkretisoituu räikeimmin ihmissuhteissa. Kaikulla ja Vuokolla on takanaan jo pitkä avioliitto. Aktiiviset eläkevuodet ovat menossa. Heidän kahdella lapsellaan Juusolla ja Annulla on omat perheet ja omat elämät. Perhettä yhdistää kuitenkin Kaikun ja Vuokon kesämökki Kaikula, jonne kaikki perheen jäsenet ovat aina tervetulleita. Tarina kertoo yhdestä päivästä Kaikulassa, jonne sattumalta kulkeutuu toisistaan tietämättä ja eri syistä kaikki perheen jäsenet. Kun joukossa pyörii vielä Juuson rakastajatar Ira ja Annun ex-mies Henry, päivään sisältyy paljon ihmisten välistä teatteria, suuria unelmia ja vauhdikkaita käänteitä naapurin Mimmin valvovan silmän alla.

Käsikirjoittajina Pulmu Elonen ja Anja Hämäläinen. Ohjaaja Anja Hämäläinen.

Tarhakuja 5, Lappi (katettu katsomo)
puh. 040 839 1084
www.patolampiteatteri.fi

 

Teatteriyhdistys Fake – Yökyöpelit (lastenteatteri)

Laura Ruohosen mielikuvitukselliset ja kutkuttavat runot heräävät eloon Yökyöpelit-dramatisoinnissa. Kaksi mainiota näyttelijää marssittavat yleisön eteen lukuisia, toinen toistaan hassumpia hahmoja. Toisaalta hauskat, toisaalta kaihoisat kappaleet täydentävät hienosti runojen lumoavaa maailmaa.

Isoraastuvankatu 4
Esitykset 15.-25.7.2018
www.teatterifake.fi

Kesäteatterit Rauman seudulla 2018

Santtion kesäteatteri – Tääl Tänäp Tähthousu

Runoilija Heli Laaksosen komedia talkoista. Kyläläiset päättävät kunnostaa vanhan rakennuksen kulttuuritaloksi, mutta kaupunginisät ovat päättäneet purkaa koko tönön. Kaikki haluaisivat napata EU:n lupaamat tukirahat kylänraitin ehostamisesta.

Santtionranta, Pyhäranta
Esitykset: 5.-20.6.2018
puh. 050 540 9880 tai iltanayttelijat@gmail.com
www.iltanayttelijat.fi

Kuivalahden kesäteatteri – Tuntihommia urakalla

Kuivalahden kesäteatterin näytelmä Tuntihommia urakalla kertoo kahden riitautuneen lapsuudenystävän Jorman ja Heikin tarinan. Jormaa elämä on kohdellut paremmin kuin Heikkiä. Jorma on menestyvä ekonomi ja perheen isä. Heikki puolestaan ei ole. Siis kumpaakaan. Heikillä on lähes konkurssikypsä remonttifirma, jossa työskentelee myös Heikin aikuinen ja auttamattoman yksinkertainen veli. Tietämättään Jorma tilaa Heikin remonttifirman kunnostamaan omistamansa asunto-osakeyhtiön. Miehet ajautuvat törmäyskurssille ja pian soppa on sakeampaa kuin laasti paljussa.

Särkäntie 199, Eurajoki (katettu katsomo)
puh. 050 558 1128
www.kuivalahti.com

 

Tuiskulan kesäteatteri – Yällisii yrittäjii

Tuiskulan kesäteatterin Yällisii yrittäjjii on lämminhenkinen laulunäytelmä. Alaikäiset ”krapustajat” toimittavat ansioitaan yöaikaan Arvon kassaan, kasvattavat kukonpoikia krapunsyötiksi ja kieltävät ehdottomasti tappaneensa kenenkään kollia!

Ilmiintie 27, Tuiskula, Köyliö (katettu katsomo)
puh. 02 554 6370
www.tuiskula.info

 

Pyhäjärvi-Teatteri – Robin Hood

Robin Hood on vauhdikas musiikkinäytelmä, jonka seurassa viihtyvät niin aikuiset kuin lapset.

Vohlastentie 1, Kauttua, Eura (katettu katsomo)
Esitykset: 5.-20.7.2018
puh. 050 372 4098
www.pyhajarviteatteri.fi

Katismaan kesäteatteri – Karavaanarit

Karavaanarit-näytelmä kertoo karavaanarien elämästä 80-luvun taitteessa, kun Jane Fondan jumppavideot, pitkät takatukat ja beta-videot tekivät vahvaa nousuaan. Rauskilla on vaimonsa Elvin kanssa leirintäalue, jonne huristelee sekalaista porukkaa, joilta ei huumoria puutu.

Katismaan saari, Katismaantie, Säkylä (katettu katsomo)
puh. 040 558 1253 tai 050 587 9746
www.facebook.com/katismaankesateatteri