Näe & koe

Kesäteatterit Raumalla 2022

Rauman kesäteatteri: Dingo-musikaali

Rauman kesäteatterin Dingo-musikaalin mainos, joissa henkilön sivuprofiili. Käsikirjoitus Kaisa Kuikkaniemi ja Otto Kanerva. Ohjaus Otto Kanerva. Ensi ilta 16.6.2022.

Ainutlaatuinen Dingo-ilmiö saa oman musikaalinsa Rauman kesäteatterissa kesällä 2022.

Dingo-musikaali kertoo uskomattoman kiihkeän ja nopean menestystarinan, joka on osa suomirokin historiaa. Suomi koki jotain ainutlaatuista vuonna 1984, kun porilaisen Dingon Sinä ja minä -kappaleen musiikkivideo näytettiin Levyraadissa. Hysteria sai alkunsa ja rikkoi kaikki sen aikaiset konsertti- ja levymyyntiennätykset. Vuonna 1986 menestyskokoonpano ilmoitti hajoavansa. Uutinen oli niin suuri, että sitä käsiteltiin kaikkialla television uutisia ja ajankohtaisohjelmia myöten.

Dingo-musikaalissa ilmiötä käsitellään bändin keulahahmon Pertti ”Nipa” Neumannin kautta. Näytelmän ovat käsikirjoittaneet Kaisa Kuikkaniemi ja Otto Kanerva. Kaisa Kuikkaniemi tunnetaan myös Ylellä kesällä 2020 esitetyn Kaikki huutaa Dingo -kuunnelmasarjan kirjoittajana.

Fåfänga, Suvitie (katettu katsomo)
Esitykset ajalla: 16.6.–6.8.2022
Teatterin lippumyymälä, Alfredinkatu 2, Rauma, puh. 02 8376 9900, raumanteatteri@raumanteatteri.fi
www.raumanteatteri.fi

Kuuskajaskarin kesäteatteri

Kuuskajaskarin loma- ja linnakesaari (katettu katsomo)
Esitykset ajalla:
Teatteri- ja vesibussiliput: www.raumansaaristokuljetus.fi/online
www.kuuskajaskari.fi

Mantereenpään kesäteatteri

Puuluntie 388 B
Esitykset ajalla:

Lapin Patolampiteatteri: Kaikki laivaan!

Laiva on lähdössä satamasta, mutta vielä viime minuuteilla kuulutetaan kapteenia. Risteily alkaa, mutta merkilliset kuulutukset koskien kapteenia herättävät laivalla mielenkiintoa ja uteliasuutta: aivan kuin laiva seilaisi ilman kapteenia! Esiin nousee erinäisiä kysymyksiä siitä, kuka ohjaa laivaa, miksei kukaan ole nähnyt kapteenia ja ehtikö kapteeni ylipäätään mukaan risteilylle. Risteilyllä kohtaavat toisensa kovin erilaiset matkustajat. Rakkaudeltakaan ei voida välttyä – ehkä.

Tarhakuja 5, Lappi (katettu katsomo)
Esitykset ajalla: 23.7.–7.8.2022
Puh. 040 839 1084
www.patolampiteatteri.fi

Rauman Iltanäyttelijät: Aitan takana avaruus

Raumalaisen Marko Östmanin kirjoittama näytelmä on toinen osa Rauma-trilogiaa, jonka ensimmäinen osa näyteltiin kesällä 2021. Kantaesityksensä heinäkuussa saava näytelmä tuo lavalle uusia näyttelijöitä ja tuttuja kasvoja. Näytelmä liittyy raumalaiseen elämänmenoon ja tarinan keskiössä on sympaattinen rakkaustarina, johon varmasti moni meistä voi samaistua. Ohjaajana toimii Hanna Turunen.

Kalatori 1 (sisäpiha), Vanha Rauma
Esitykset ajalla: 5.–30.7.2022
Puh. 050 5544 707, iltanayttelijat@gmail.com
www.raumaniltanayttelijat.com

Kesäteatterit Rauman seudulla 2022

Kuivalahden kesäteatteri, Eurajoki: Kievarin naiset

Reijo Leinon kirjoittama komedia ”Kievarin naiset” sijoittuu 1900-luvun alkuvuosiin kestikievarien ja hollikyytien aikaan. Tarinassa katsoja pääsee seuraamaan erään Eurajoella sijaitsevan kievarin ja kolmen orvoksi jääneen sisaren selviytymistarinaa kievarin pitämisen jatkamiseksi. Tarinassa esiintyy joukko aikalaisia fallesmannista kulkureihin ja kateellisiin naapureihin. Kaikilla on oma mielipiteensä kievarista ja sen pitämisen tarkoituksesta. Näytelmä on kirjoitettu paikallismurteella ja sisältää myös musiikkia.

Särkäntie 199, Eurajoki (katettu katsomo)
Esitykset ajalla: 3.–17.7.2022
Puh. 050 558 1128
www.kuivalahti.com/kesateatteri

Tuiskulan kesäteatteri, Köyliö: Kun lesket… empivät

Hyvin lähellä komediaa ollaan Tuiskulan Kesäteatterin ensi kesän näytelmässä Kun lesket… empivät. Eihän leskeys mikään vitsi ole, vaikka kohta sotien jälkeen siitä väljästi huumoria väännettiinkin”silmien loisteesta” ja ”sylin lämmöstä”. Pahimpana lienee laulun vihjaus: ”kenties moni kävi luona sen…” Nykyisenä #metoo-aikana mokomasta joutuisi jo linnaan! Totinen tosi kuitenkin on, että sotien jälkeisessä historian vaiheessa yksin jääneitä ihmisiä oli enemmän kuin koskaan ennen tai jälkeen kansamme historiassa ja vanha kirjakin jo sanoo: ”Ihmisen ei
ole hyvä olla yksin.”

Tuiskulan Kesäteatterin uusi kantaesitys, laulunäytelmä jälleenrakennuksen ajalta, kertoo uuden elämän aloittamisen ankaruudesta. Nuorille yhteen ryhtyminen ei ollut eikä ole tänäänkään ongelma. Rakkaus on rajaton ja yhteisen elon auvoinen taivas loistaa kirkkaana tulevaisuudessa. Vaan entäs karjalainen evakko, leskimies ja kolmen alaikäisen lapsen huoltaja, Vesalaisen Eikka? Tai Regina Isotalo, sotaleski, jolle talo ja tavara ovat tulleet jo tunteita tärkeämmiksi… rakkaudesta puhumattakaan?

Hyvissä, rennoissa ja luovissa fiiliksissä tämä juttu syntyi. Käänteet syntyivät luontevasti, henkilöiden teoille tuli järkevät, uskottavat motiivit ja jännitteitä ja huumoriakin tuli tarpeeksi. Säveltäjä Jari Levy ymmärsi hienosti laulujen sanat ja sävelsi nautittavan musiikin näytelmäämme. Ja Tuiskulan tekijäporukka ei milloinkaan jätä mitään puolitiehen! Toivon, että Teistä katsojista kesällä tuntuu samalta.

Ilmiintie 27, Tuiskula, Köyliö (katettu katsomo)
Esitykset ajalla: 1.–15.7.2022
Puh. 02 554 6370
www.tuiskula.info

Pyhäjärvi-Teatteri, Eura: Lännen pelurit

Pyhäjärvi-Teatterissa nähdään kesällä 2022 Juha Svahnin ohjaama ja Virve Mattilan käsikirjoittama Lännen pelurit.

Hulvattoman hauska kantrimusiikilla ladattu komedia kertoo ajasta, jolloin eräässä suomalaisessa kylässä elettiin villin lännen tyyliin. Mukaansatempaava tarina saa juroimmankin cowboyn hirnumaan naurusta.

Vohlastentie 1, Kauttua, Eura (katettu katsomo)
Esitykset ajalla: 16.6.–8.7.2022
Puh. 050 383 2228
www.pyhajarviteatteri.fi

Sieravuoren kesäteatteri, Eura

Sieravuorentie 117, Honkilahti, Eura
Esitykset ajalla:
Puh. 040 823 1245
www.sieravuori.fi

Santtion kesäteatteri, Pyhäranta: Myrskyluodon Maija

Kovan suosion kesällä 2021 saanut näytelmä jatkuu myös vuonna 2022.

Ulkosaariston karut kalliorannat ja alati muuttuva, voimallinen meri luovat raamit Maijan kasvutarinalle. Tarinalle naisesta, jonka on opittava lukemaan kahlitsematonta luontoa. Opittava luopumaan, opittava onnen hetket ja rakkaus.

Elämänmakuisessa kertomuksessa 1800-luvun saaristolaisten elon sävyt iloista suruihin soivat Myrskyluodon Maijan upeassa musiikissa.

Santtionranta, Pyhäranta
Esitykset ajalla: 30.6.–14.7.2022
Esityksen kesto: 2,5 h
Liput: Netticket.fi
Teatteriyhditys Fake ry, www.teatterifake.fi