Usein kysyttyä

Keräämme sivulle asioita, joita meiltä kysellään usein ja jotka saattavat kiinnostaa myös muita. Ehkä sinäkin löydät vastauksen kysymykseesi täältä.

Milloin Pitsiviikko järjetetään vuonna 2020?

Pitsiviikon isot yleisötapahtumat, kuten Savilanpuiston ilmaiskonsertit ja Kansainväliset Suurmarkkinat, on peruttu Suomen hallituksen 22.4. tekemän linjauksen mukaisesti, jonka myötä suuret yleisötapahtumat kiellettiin koronaepidemian vuoksi heinäkuun loppuun asti.

Rauman Pitsiviikko järjestetään tänä kesänä yhdeksäntuntisena livelähetyksenä perjantaina 24.7.2020 eli Mustan pitsin yönä. Pitsiviikko Live – Yhdeksän festivaalipäivää yhdeksässä tunnissa koostaa 50. kertaa järjestettävän Pitsiviikon monipuolisen ohjelman, kiinnostavat paikalliset esiintyjät sekä festivaalitunnelman yhdeksäntuntiseen juonnettuun lähetykseen.

Pitsiviikko Livessä nähdään ennakkoon kuvattuja esityksiä ja ohjelmaa, kiinnostavia kohtaamisia ja haastatteluja sekä suoraa lähetystä Rauman taidemuseon sisäpihalta. Livelähetystä voi seurata perinteisenä Mustan Pitsin yönä Rauman kaupungin YouTube-kanavalla osoitteessa www.youtube.com/cityofrauma. Lähetys tallennetaan samalle kanavalle jälkikäteen. Ihmiset voivat seurata lähetystä siellä, missä poikkeusolojen takia ovat – kotona, mökkilaitureilla tai veneillä.

www.pitsiviikko.fi

Ovatko museot avoinna kesällä normaalisti?

Rauman museoiden ovet avautuvat jälleen kesäkuun alussa. Museoissa tehdään paljon töitä sen eteen, että vierailu on turvallinen. Tilannetta tarkkaillaan jatkuvasti ja aukioloajat saattavat muuttua nopeasti. Aukioloajat kannattaakin tarkistaa aina erikseen museoiden omilta nettisivuilta ennen vierailua.

Ajankohtaisjuttu museoiden aukeamisesta.

Miten ja milloin matkailusaarille pääsee?

Säännöllinen saariston reittiliikenne Kylmäpihlajan majakkasaarelle sekä Kuuskajaskarin loma- ja linnakesaarelle alkaa perjantaina 29.5.2020. Reittiliikennettä ajetaan päivittäin koko kesän. Saariston reittiliikenteen aikataulut löytyvät Rauman Saaristokuljetuksen nettisivuilta. Vesibussilipun voi ostaa suoraan verkkokaupasta.

Reksaareen pääsee kätevästi venetaksilla. Tutustu palveluntarjoajiin ja varaa kyyti ennakkoon.

Kulkeeko Kake-kaupunkijuna kesällä 2020?

Kake-kaupunkijuna ei valitettavasti liikennöi ollenkaan kesällä 2020.

Mistä voin ostaa postikortteja?

Muun muassa Vanhan Raatihuoneen museokaupassa (Kauppakatu 13) on laaja valikoima Rauma-aiheisia postikortteja. Kaupungin palvelupiste Pyyrmanissa (Valtakatu 2 A) on pieni valikoima postikortteja. Myös monet Vanhan Rauman liikkeet myyvät postikortteja.

Missä voisin lounastaa tänään?

Raumalla on monia hyviä lounaspaikkoja. Päivän lounastarjontaan kannattaa tutustua kätevästi osoitteessa www.lounasrauma.fi. Sivustolta näet yhdellä silmäyksellä päivän lounastarjonnan.

Mistä löydän lähimmän pankkiautomaatin vieraillessani Vanhassa Raumassa?

Lähimmät pankkiautomaatit löytyvät osoitteista Kauppakatu 1 (Osuuspankki) ja Nortamonkatu 10 (Kauppakeskus Wänni).

Missä keskustan alueella sijaitsee yleinen WC?

Yleinen WC löytyy Kauppatorilta R-Kioskia vastapäätä.

Mihin voin jättää autoni vieraillessani Vanhassa Raumassa?

Vanhan Rauman läheisyydessä sijaitsee neljä parkkipaikkaa. Parkkipaikat sijaitsevat Pyhän Ristin kirkolla (Luostarinkatu 1), Eteläkadun varrella, Savilankadun varrella sekä Kaunisjärvenkadun varrella. Savilankadun parkkipaikka ovat päällystetty. Eteläkadun, Kaunisjärvenkadun ja Pyhän Ristin kirkon parkkipaikat ovat hiekoitettuja. Parkkipaikkojen läheisyydessä on myös aikarajoitettuja parkkipaikkoja.

Missä voin nähdä pitsiä?

Nyplääjät ry:n pitsipuoti Pits-Priia (Kauppakatu 29) tarjoaa mahdollisuuden tutustua raumanpitsiin, ostaa pitsituotteita ja nähdä miten pitsiä tehdään eli nyplätään. Vanhalla Raatihuoneella on laaja pitsinäyttely ja Raatihuoneen museokaupasta (Kauppakatu 13) voi ostaa erilaisia pitsituotteita.

Missä Raumalla on sähköauton latauspiste?

Raumalla on Rauman Energian omistamat sähköautojen julkiset latauspisteet seuraavissa paikoissa:

  • Savilanpuiston pysäköintialue, Savilankatu 10: puolinopea latauspiste (kahdelle autolle)
  • Kortelan ABC, Unajantie 2: pikalatauspiste ja puolinopea latauspiste (kahdelle autolle)
  • Rauman Energia, Kairakatu 4: puolinopea latauspiste (kahdelle autolle)
  • Harmaidenveljesten pysäköintialue, Tallikedonkatu: puolinopea latauspiste (kahdelle autolle)

Rauman Energian latauspisteet kuuluvat Virran valtakunnalliseen latauspisteverkostoon. Palvelun mobiilisovellus kertoo sähköautoilijalle reaaliajassa latauspisteiden varaustilanteen ja lisäksi sillä voi varata, käynnistää, lopettaa sekä maksaa latauksen.

Virta-latauspisteitä voi käyttää sovelluksen lisäksi tekstiviestillä, latauskortilla tai avaimenperällä. Palveluun kuuluu 24/7 päivystävä palvelunumero 0800-02200, josta sähköautoilijat voivat saada apua ongelmatilanteissa suomen, ruotsin ja englannin kielillä.

Virran latauspisteissä lataaminen edellyttää asiakkaaksi kirjautumista, jonka voi tehdä osoitteessa www.virta.fi. Hinnoittelu on latauspistekohtainen ja siitä päättää paikallisen latauspisteen omistaja.

Muut Raumalla sijaitsevat julkiset latauspisteet löydät esimerkiksi PlugShare sovelluksen kautta.