Hyvä tietää

Keräämme sivulle asioita, joita meiltä kysellään usein ja jotka saattavat kiinnostaa myös muita. Ehkä sinäkin löydät vastauksen kysymykseesi täältä.

Milloin Pitsiviikko järjestetään vuonna 2024?

Rauman Pitsiviikko järjestetään heinäkuussa 20.–28.7.2024.

www.pitsiviikko.fi

Miten ja milloin matkailusaarille pääsee?

Osaan matkailusaarista on säännöllinen vesibussiliikenne vähintään kesäsesongin 1.6.–31.8 ajan. Kesän 2024 vesibussiaikataulut julkaistaan alkuvuoden aikana.

Matkailusaariin pääsee kätevästi myös venetaksilla. Tutustu palveluntarjoajiin ja varaa kyyti ennakkoon.

Mistä voin ostaa postikortteja?

Muun muassa Vanhan Raatihuoneen museokaupassa (Kauppakatu 13) on laaja valikoima Rauma-aiheisia postikortteja. Kaupungin palvelupiste Pyyrmanissa (Valtakatu 2 A) on pieni valikoima postikortteja. Myös monet Vanhan Rauman liikkeet myyvät postikortteja.

Missä voisin lounastaa tänään?

Raumalla on monia hyviä lounaspaikkoja. Päivän lounastarjontaan kannattaa tutustua kätevästi osoitteessa www.lounasrauma.fi. Sivustolta näet yhdellä silmäyksellä päivän lounastarjonnan.

Mistä löydän lähimmän pankkiautomaatin vieraillessani Vanhassa Raumassa?

Lähimmät pankkiautomaatit löytyvät osoitteista Kauppakatu 1 (Osuuspankki) ja Nortamonkatu 10 (Kauppakeskus Wänni).

Missä keskustan alueella sijaitsee yleinen WC?

Yleinen WC löytyy Kauppatorilta R-Kioskia vastapäätä. Savilan matkailuneuvonnan vierestä löytyy maksulliset WC:t. Myös inva-wc.

Mihin voin jättää autoni vieraillessani Vanhassa Raumassa?

Vanhan Rauman läheisyydessä sijaitsee neljä parkkipaikkaa. Parkkipaikat sijaitsevat Pyhän Ristin kirkolla (Luostarinkatu 1), Eteläkadun varrella, Savilankadun varrella sekä Kaunisjärvenkadun varrella. Savilankadun parkkipaikka on päällystetty. Eteläkadun, Kaunisjärvenkadun ja Pyhän Ristin kirkon parkkipaikat ovat hiekoitettuja. Parkkipaikkojen läheisyydessä on myös aikarajoitettuja parkkipaikkoja.

Järjestetäänkö Raumalla opastettuja yleisökierroksia?

Kyllä. UNESCOn maailmanperintökohteisiin, Vanhaan Raumaan ja Sammallahdenmäelle, kannattaa tutustua ehdottomasti oppaan kanssa. Kohteisiin järjestetään erilaisia teemakierroksia perinteisten opastusten ohella. Lippuja kierrokselle voi ostaa kotimuseo Marelan musekaupasta (Kauppakatu 24). Yleisöopastuksia järjestetään kesällä sekä joulunaikaan.

Missä voin nähdä pitsiä?

Nyplääjät ry:n pitsipuoti Pits-Priia (Kauppakatu 29) tarjoaa mahdollisuuden tutustua raumanpitsiin, ostaa pitsituotteita ja nähdä miten pitsiä tehdään eli nyplätään. Vanhan Raatihuoneen museokauppa Kistupuadista (Kauppakatu 13) voi ostaa erilaisia pitsituotteita.

Missä Raumalla on sähköauton latauspiste?

Raumalla on Rauman Energian omistamat sähköautojen julkiset latauspisteet seuraavissa paikoissa:

  • Savilanpuiston pysäköintialue, Savilankatu 10: puolinopea latauspiste (kahdelle autolle)
  • Kortelan ABC, Unajantie 2: pikalatauspiste ja puolinopea latauspiste (kahdelle autolle)
  • Rauman Energia, Kairakatu 4: puolinopea latauspiste (kahdelle autolle)
  • Harmaidenveljesten pysäköintialue, Tallikedonkatu: puolinopea latauspiste (kahdelle autolle)
  • Pitkäjärven kioskin pysäköintialue, HPC Pitkäjärvi, Ottilantie 34: 150 kW suurteholaturi (kahdelle autolle)

Rauman Energian latauspisteet kuuluvat Virran valtakunnalliseen latauspisteverkostoon. Palvelun mobiilisovellus kertoo sähköautoilijalle reaaliajassa latauspisteiden varaustilanteen ja lisäksi sillä voi varata, käynnistää, lopettaa sekä maksaa latauksen.

Virta-latauspisteitä voi käyttää sovelluksen lisäksi tekstiviestillä, latauskortilla tai avaimenperällä. Palveluun kuuluu 24/7 päivystävä palvelunumero 0800-02200, josta sähköautoilijat voivat saada apua ongelmatilanteissa suomen, ruotsin ja englannin kielillä.

Virran latauspisteissä lataaminen edellyttää asiakkaaksi kirjautumista, jonka voi tehdä osoitteessa www.virta.fi. Hinnoittelu on latauspistekohtainen ja siitä päättää paikallisen latauspisteen omistaja.

Muut Raumalla sijaitsevat julkiset latauspisteet löydät esimerkiksi PlugShare sovelluksen kautta.