Hyvä tietää

Rauman seutu on erittäin moni-ilmeinen vierailukohde, jossa riittää touhua ja tohinaa. Alueella yhdistyvät vesistöt: meri, joet ja järvet, luonto sekä rikas kulttuuri- ja historiakohteiden tarjonta. Tältä sivulta löytyvät lyhyet kuvaukset Rauman seudun kunnista. Tarkempia tietoja kohteista löydät kuntien omilta nettisivuilta.

RAUMA
– Kaupunkielämää vuodesta 1442

Isoraastuvankatu Vanhassa Raumassa. Vanhan Raatihuoneen ja Pyhän Ristin kirkon tornit.

Rauma on kimaltelevan meren ja kahden maailmanperintökohteen kaupunki. Yhtä aikaa vanha ja uusi, sekä ennen kaikkea omaperäinen Rauma on kaikin puolin matkailijoiden mielikohde. Rauman omaleimainen tunnelma piilee monimuotoisuudessa – yhdistelmässä historian eri kerroksia ja nykyaikaa.

Raumalla sijaitsee kaksi Suomen kaikkiaan seitsemästä UNESCOn maailmanperintökohteesta: ihastuttava puutalokaupunginosa Vanha Rauma ja Sammallahdenmäen pronssikautinen hautaröykkiöalue. Aitoa tunnelmaa henkivän merikaupungin edustalla levittäytyy monimuotoinen saaristo upeine saaristokohteineen. Leppoisan merituulen raikkaus ja aaltojen liplatus saavat mielen rentoutumaan unohtumattomalla merimatkalla Rauman saaristossa.

Luonnikkaan raumalaisen omaperäisyyden vahvin ilmentymä on oma Rauman giäl. Niinpä meren, kulttuurin ja tapahtumien kaupunki toivottaakin vieraansa persoonallisesti tervetulleeksi: ol niingon gotonas!

EURA
– Vieraile viihtyisässä Eurassa

Eura on todellinen esihistorian aarreaitta. Teollisen historian juuret ovat Eurassa syvällä. Kauttuan alueella on ollut teollista toimintaa jo yli 300 vuotta. Rautaruukista alkanut teollisuus on luonut Kauttualle mielenkiintoisen asumis- ja teollisuusympäristön, Kauttuan Ruukinpuiston. Ruukinpuisto onkin Suomen teollisuushistorian hienoimpia kohteita. Nykyisin Ruukinpuiston alue palvelee asumista, matkailijoita ja erilaisia tapahtumia. Lisätietoja Kauttuan ruukinpuistosta löytyy osoitteesta www.ruukinpuisto.fi.

Eurasta löydät monipuolisen valikoiman uniikkia taidetta ja koruja, muinaisuudesta innoituksensa saavia käyttötuotteita sekä persoonallista sisustustaidetta. Euralaiset taiteilijat ja käsityöläiset toivottavat sinut tervetulleeksi tutustumaan työhuoneisiin, näyttelytiloihin ja myymälöihin.

EURAJOKI
– Energistä elämää

Vuojoen kartano Eurajoella

Eurajoella pääset tutustumaan esimerkiksi upeaan Vuojoen kartanoon, Välimaan perinnetorppaan ja Kaljaasi Ihanaan, joka vie purjehduksille kauniiseen saaristoon. Merenrantakunnan vesistöt tarjoavat puitteet rentouttavaan vapaa-ajanviettoon.

SÄKYLÄ
– Tapahtumia ja toimintaa järviluonnon helmassa

Säkylä tarjoaa vierailleen mieleenpainuvia elämyksiä. Retkeile, kalasta ja pyöräile. Tee marja- ja sieniretkiä. Vie kotiin tuliaisiksi muutakin kuin pelkkiä muistikuvia. Heti Säkylään tullessasi kohtaat eteläisen Satakunnan helmen, Säkylän Pyhäjärven. Maanpuolustuksesta ja sotahistoriasta kiinnostuneille on Säkylässä merkittäviä kohteita, joihin kannattaa käydä myös tutustumassa. Säkylän Köyliö puolestaan tunnetaan talonpoika Lallista, hänen emännästään Kertusta ja piispa Henrikistä.