Ryhmämatkat

Suomen seitsemästä UNESCOn maailmanperintökohteesta kaksi sijaitsee Raumalla. Idylliseen Vanhaan Raumaan sekä salaperäiseen Sammallahdenmäen pronssikautiseen hautaröykkiöalueeseen tutustuu parhaiten ammattitaitoisen oppaan johdolla.

Tramppausrunda Vanhas Raumas

Vanhan Rauman perinteinen katunäkymä

Vanhan Rauman alueelle suosittelemme kävelykierrosta. Kävellen aistii parhaiten alueen tunnelman ja huomaa upeat yksityiskohdat. Ryhmä liikkuu jalan oppaan johdolla kauniissa Vanhassa Raumassa. Opas johdattaa ryhmän kapeille ja mutkitteleville kujille kertoen tämän kulttuurihistoriallisesti arvokkaan alueen historiasta ja nykypäivästä. Matka vie raumalaiseen kulttuuriin ja menneeseen aikaan, merimiesten ja käsityöläisten kotikulmille. Mahdollisuuksien mukaan oppaan kanssa voi tutustua kauniiseen Pyhän Ristin kirkkoon, piipahtaa muun muassa museoissa, taiteilijoiden työhuoneissa tai pitsinnyplääjän työskentelyä seuraamassa.

Suosittelemme Vanhan Rauman kävelykierrokselle minimissään 1,5 h kierrosta. Yli 40 hengen ryhmille suosittelemme kahta tai useampaa opasta.

Sammallahdenmäki

Ryhmä Sammallahdenmäellä oppaan kanssa

Sammallahdenmäki valittiin Unescon maailmanperintölistalle ensimmäisenä arkeologisena kohteena Suomessa. Se sijaitsee Lapissa, n. 20 km Raumalta. Sammallahdenmäki on keskellä metsää, joten siihen tutustaan aina kävellen. Opas johdattaa ryhmän metsäpolkua pisin tähän pronssikaudelta säilyneeseen muinaisjäännösalueeseen. Vajaan kilometrin mittaisella alueella sijaitsee 36 muodoltaan ja kooltaan erilaista hautaröykkiötä, tunnetuimmat niistä lienevät lähes nelikulmainen hautaröykkiö Kirkonlaattia ja Huilun pitkä raunio. Tarinat elävöittävät opastusta ja metsän hiljaisuus ja puhtaus ovat käsinkosketeltavissa. Suosittelemme Sammallahdenmäen kierrokselle 1–1,5 h opastusta. Yli 30 hengen ryhmälle suosittelemme kahta tai useampaa opasta. Kohde ei sovellu liikuntarajoitteisille.