Teatterit

Rauman kaupunginteatteri sekä muut teatteriryhmät tarjoavat elämyksiä vuodenajasta riippumatta kaikille teatterin ystäville. Ohjelmistossa on monia mielenkiintoisia naytelmiä ja vierailuesityksiä. Draamaa, komediaa ja romantiikkaa höystettynä hyvällä musiikilla. Elokuvien ystäville perinteinen raumalainen Elokuvateatteri ISO-HANNU tarjoaa aina uusimmat elokuvat.

Rauman Kaupunginteatteri

Kaupunginteatteri tarjoaa elämyksiä vuodenajasta riippumatta kaikille teatterin ystäville. Ohjelmistossa on monia mielenkiintoisia näytelmiä ja vierailuesityksiä kauden aikana. Draamaa, komediaa ja romantiikkaa höystettynä hyvällä musiikilla.

www.raumanteatteri.fi, Alfredinkatu 2, puh. 02 8376 9900, raumanteatteri@raumanteatteri.fi

Rauman Kaupunginteatteri: Herrasmieshuijarit. Kuva: Harri Joensuu.
Rauman Kaupunginteatteri: Herrasmieshuijarit. Kuva: Harri Joensuu.

Teatteri Kuperkeikka

Teatteri Kuperkeikka on Rauman Iltanäyttelijöiden pieni talviteatteri Vanhan Rauman sydämessä. Pieni tunnelmallinen noin 40 paikkainen huoneteatteri, jossa näytökset on tehty suurella sydämellä ja katsojaa ajatellen.

www.iltanayttelijat.fi/kuperkeikk, Kalatori 1, puh. 050 540 9880, iltanayttelijat@gmail.com

Elokuvateatteri Iso-Hannu

Perinteikäs Rauman elokuvateatteri, joka on sijainnut samassa osoitteessa jo vuodesta 1916.

www.isohannu.fi, Savilankatu 5, puh. 050 555 6644, info@isohannu.fi

Kesäteatterit Raumalla

Rauman kesäteatteri: Reinikainen

Reinikainen Rauman kesäteatterissa 2017

Suomen suosituin poliisi rantautuu Fåfängaan, kun Artturi Sakari Reinikainen ja kumppanit valloittavat Rauman kesäteatterin 2.6.-8.7.2017. Reinikainen-näytelmä perustuu samannimiseen suosittuun, alun perin 1982-1983 esitettyyn Neil Hardwickin ja Jussi Tuomisen luomaan televisiosarjaan. Rauman kesäteatteriin esityksen dramatisoi ja ohjaa Olka Horila. Näytelmän nimiroolin tekee itseoikeutetusti jo katsojaennätyksiä rikkoneissa Tankki täyteen -esityksissä Reinikaisen roolissa viihdyttänyt Jukka Rasila. Konstaapeli Hautamäen roolissa nähdään Mikko Kivinen ja ylikomisario Rautakalliona Mika Räinä. Teemu Aromaa tekee konstaapeli Katajan roolin ja sosiaalityöntekijä Alli Hinkkana nähdään ensimmäistä kertaa Raumalla vieraileva, Kumman kaa -televisiosarjasta tuttu, Minna Koskela.

Esitykset ajalla 2.6.-8.7.2017
Fåfänga, Suvitie (katettu katsomo)
Teatterin lippumyymälä, Alfredinkatu 2, Rauma, puh. 02 8376 9900, raumanteatteri@raumanteatteri.fi
www.raumanteatteri.fi

Kuuskajaskarin kesäteatteri: koko perheen näytelmä Kolme iloista rosvoa

Kaardemumman kaupunkia johtaa leppoisa poliisimestari Paavali, säätä vahtii vanha Topias ja kuljettaja Jytkynen huolehtii pienestä raitiovaunulinjasta. Asukkaat rakastavat juhlien järjestämistä, joissa musiikki raikaa ja tanssijalkaa vipattaa. Ainoana riesana ovat laiskanpulskeat rosvot; Kasper, Jesper ja Joonatan sekä tietenkin heidän vaarallinen lemmikkinsä leijona. Silloin tällöin rosvot käyvät öisillä ryöstöretkillä rohmuamassa ruokaa. Muitakin konnankoukkuja mahtuu mukaan kuvioihin. Kun rosvot kyllästyvät kotinsa siivoamiseen ja ruoanlaittoon, he kaappaavat Sohvi-tädin taloudenhoitajakseen. Mutta siitä vasta soppa syntyykin! Pohjimmiltaan Kasper, Jesper ja Joonatan eivät ole pahoja. He ovat päätyneet rosvoamaan vain olosuhteiden pakosta. Kommellusten ja urotekojen kautta he löytävät oman paikkansa yhteiskunnassa.

Esitykset ajalla 2.7.-13.8.2017
Kuuskajaskarin loma- ja linnakesaari (katettu tila)
www.kuuskajaskari.fi 

Lapin Patolampiteatteri: Hymynaama

Yrittäjäpariskunta Armas ja Anita ovat SOTE-muutosten pyörteissä päätyneet perustamaan varttuneiden ihmisten perhekodin. Pariskunta huomaa, että yrittäjän arki ei ole aina yhtä ruusuilla tanssimista vaan uutta opittavaa riittää joka päivä. Pakkaa sekoittaa Sanelma, Espanjassa vuosia asunut rouva, joka palaa Suomeen testaamaan lastensa suhtautumista ikääntyvään äitiinsä. Näytelmä käsittelee perhekodin elämää, yrittäjän arkea ja äidin ja lasten välistä suhdetta.

Esitykset ajalla 21.7.-6.8.2017
Tarhakuja 5, Lappi
puh. 040 839 1084
www.patolampiteatteri.fi 

Santtion kesäteatteri: Vuonna ’85 Manserock

Vuonna ’85 Manserock -musikaali kertoo Logomon työmiehistä ja heidän edesottamuksistaan, aikuiseksi kasvamisesta, ystävyydestä ja rakkaudesta, ikävä kyllä myös petetyksi tulemisen tuskasta. Tarina liikkuu Tampereen kaduilla, joten myös Santtion lava muuntautuu niin Hervannaksi, Ikuriksi kuin Pyynikin portaiksi.

Esitykset ajalla 4.7.-27.7.2017
Santtionranta, Pyhäranta
puh. 050 540 9880 tai iltanayttelijat@gmail.com
www.iltanayttelijat.fi

Kesäteatterit Rauman seudulla

Kuivalahden kesäteatteri, Eurajoki: Evakko

Evakko on Markku Hyvösen kirjoittama sydämellinen komedia ihmissuhteiden viidakosta jonka lopputuloksena on, että vanhuksissa elää viisaus.

Esitykset ajalla 30.6.-16.7.2017
Särkäntie 199, Eurajoki (katettu katsomo)
puh. 050 558 1128
www.kuivalahti.com

Tuiskulan kesäteatteri, Köyliö: Entäs nyt Kotomaa!

Entäs nyt Kotomaa! on lämminhenkinen kansankomedia Kotomaan torpan vaiheista 20-luvun alkupuolella, kun torppien vapautuminen Tuiskulassa, Köyliössä ja koko maassa oli juuri tapahtumassa.

Esitykset ajalla 30.6.-14.7.2017
Ilmiintie 27, Tuiskula, Köyliö (katettu katsomo)
puh. 02 554 6370
www.tuiskula.info

Pyhäjärvi-Teatteri, Eura: Siskot ja veljekset

Siskot ja veljekset kertoo Euran Daltoneina tunnetuiksi tulleiden Koististen veljesten tarinan. Valtakunnallisestikin huomiota saanut poikkeuksellinen tarina on monelle tuttu tiedotusvälineistä, mutta nyt sitä tarkastellaan lämmöllä ja eri osapuolia ymmärtäen myös euralaisen yhteisön näkökulmasta.

Vohlastentie 1, Kauttua, Eura (katettu katsomo)
puh. 050 372 4098
www.pyhajarviteatteri.fi 

Katismaan kesäteatteri, Säkylä: Kauppa-auto

Kauppa-auto on nostalginen komedia, joka sijoittuu 1970-luvulle, maantien varteen. Kauppa-auto on kohtaamispaikka, menneen ja tulevan tienristeys.

Esitykset ajalla 2.7.-9.7.2017 ja 11.8-12.8.2017
Katismaan saari, Katismaantie, Säkylä (katettu katsomo)
puh. 040 558 1253 tai 050 587 9746
www.facebook.com/katismaankesateatteri