Näe & koe

Ilmakuva Kuuskajaskarin linnakesaaresta ja Kylmäpihlajan majakkasaaresta.

Kuuskajaskarin loma- ja linnakesaari tarjoaa kävijälle samalla kertaa merellisiä elämyksiä ja metsäisen saaren suojaista rauhaa.

Entisellä linnakesaarella on armeijan tunnelma yhä vahvasti aistittavissa. Saarelta löytyy monia mielenkiintoisia puolustusvoimien tutustumiskohteita, kuten esimerkiksi neljä armeijan käytöstä poistamaa rannikkotykkiä (malliltaan 152/50 T) , joista yksi on edelleen toimintakuntoinen. Oppaan johdolla on mahdollista tutustua tykkiluoliin ja tykkien toimintaperiaatteeseen. Saarelta löytyy myös kaksi merivalvontatornia, runsaasti juoksuhautoja, ampuma-asemia sekä muita entisen linnakkeen välttämättömyyksiä.

Nykyisin saari on matkailukäytössä. Saarelta löytyy kahvila- ja ravintolapalvelut sekä kokous- ja saunapalvelut. Kuuskajaskari-polku opastaa saaren historiaan ja geologiaan. Tarjolla on myös opastettuja kierroksia. Rauman saariston yksi suurimmista saarista on myös erinomainen kohde ryhmille.

Kuuskajaskarin loma- ja linnakesaarelle on kesäisin päivittäiset vesibussiyhteydet mantereelta. Merimatkan kesto on noin 30 min/suunta. Omalla veneellä liikkujille saarella on retkisatama, jossa kaikkiaan 40 venepaikkaa.