Ryhmämatkat

Raumaan voi perinteisen opastuksen sijaan tutustua myös teema- tai rooliopastuksella. Perinteiseen kierrokseen mielenkiintoa lisää erityinen teema tai roolihahmo.

Teemaopastukset

Suurliikemies Alfred Kordelin

Alfred Kordelin syntyi Raumalla merimiehen poikana vaatimattomiin oloihin. Hän kuitenkin ryhtyi kauppiaaksi ja konkurssin opettamana hänestä sukeutui suurmaanomistaja, teollisuusmies ja mesenaatti, jonka syntymästä tuli vuonna 2018 kuluneeksi 150 vuotta.

Kordelin-teemaisella kävelykierroksella kierrellään Vanhassa Raumassa ja kuullaan Affun mielenkiintoisista vaiheista. Kierroksella käydään myös Alfred Kordelinin kappelissa ja kryptassa Rauman vanhalla hautausmaalla. Huom! Kappeliin ja kryptaan päästään vain, jos rakennuksessa ei ole muuta toimintaa.

Kävelykierroksen kesto 1,5 h–2 h ja reitin pituus on noin 2 km.

Talot Tarinoivat

Talot tarinoivat -kierroksella kierretään Vanhan Rauman idyllisiä mukulakivikatuja kuullen tarinoita alueen kauniista taloista ja niiden entisistä asukkaista.

Kävelykierroksen kesto on 1,5 h ja reitin pituus on noin 1 km.

Naisten jalanjäljillä Vanhassa Raumassa

Vanhan Rauman kävelykierros, jonka aikana kuullaan tarinoita vaikuttajanaisista kansannaisiin.

Kävelykierroksen kesto on 1,5 h ja reitin pituus on noin 1 km.

Hautausmaakierros

Hautausmaakierros toteutetaan Rauman Vanhalla hautausmaalla (Kaunisjärvenkatu). Kierroksella kierretään tunnettujen raumalaisten hautojen äärellä. Hautausmaan muistomerkit ovat osa Rauman historiaa ja kertovat uusille sukupolville menneestä ajasta. Opastuksella vieraillaan mahdollisuuksien mukaan myös Alfred Kordelinin siunauskappelissa.

Kävelykierroksen kesto on 1,5 h.

Jouluinen Vanha Rauma

Street Kuninkaankatu with a colourful Christmas lights.

Vanha Rauma on upea kohde joulunaikaan. Idylliseen alueeseen tutustuu parhaiten opastetulla kävelykierroksella. Kävellen aistii parhaiten alueen jouluisen tunnelman sekä huomaa kauniit jouluvalot ja -koristeet.  Opas johdattaa ryhmän kapeille ja mutkitteleville kujille kertoen tämän kulttuurihistoriallisesti arvokkaan alueen historiasta ja nykypäivästä jouluperinteitä unohtamatta.

Kävelykierroksen kesto on 1 h–1,5 h ja reitin pituus on noin 2 km. Toteutettavissa joulukuussa.

Rooliopastukset

Opas rooliopastuksella

Rooliopastuksella tutustutaan elävöitetysti Vanhaan Raumaan roolinmukaiseen asuun pukeutuneen oppaan johdolla. Opas voi olla esimerkiksi merimiehen vaimo tai aatelissuvun jäsen, jonka mukana siirrytään jopa satoja vuosia ajassa taaksepäin seuraamaan Vanhan Rauman elämää. Kierros on viihdyttävä, mutta myös informatiivinen.

Kävelykierroksen kesto on 1,5 h.