Luokkaretket

Luanikast lystimbitto Raumall – tervetuloa luokkaretkelle Raumalle! Olemme koonneet luokkaretkivinkkejä helpottamaan suunnittelua.

Seikkaile Vanhassa Raumassa

Seikkailuretki Vanhassa Raumassa

Vanhan Rauman seikkailullinen kierros, jonka aikana tutustutaan kaupungin historiaan. Seikkailuretki soveltuu 1.-6. luokkalaisille. Seikkailun kesto on noin 1h ja hinta 6 €/oppilas. Seikkailulle mahtuu maksimissaan 25 oppilasta/kierros.

Rauman museo, www.rauma.fi/museo puh. 02 834 3528.

Kurkista Lönnströmin kotimuseoon

Museot eivät ole ollenkaan niin pysähtyneitä paikkoja, kuin mitä ensi näkemällä saatat ajatella. Rohkeasti tutkimalla voi huomata esineiden kertovan hersyviä tarinoita ja kauniiden taideteosten aiheuttavan huokauksia. Tulkaa siis kurkistamaan mitä kaikkea kutkuttavaa kotimuseolta löytyy! Alakoululaisille suunnatulla Kurkistus kotimuseoon -kierroksella tutustut Teresia ja Rafael Lönnströmin kotimuseoon hauskojen tehtävien avulla. Kierros sisältää lapsille suunnatun opastuksen.

Koululaisryhmille opastus arkisin klo 8-16. Kierroksen kesto on noin 45-60 minuuttia ja opastuksen hinta on 60 €. Opasvaraukset tehtävä etukäteen.

Teresia ja Rafael Lönnströmin kotimuseo, Syväraumankatu 41, www.lonnstrominmuseot.fi, puh. 045 261 0504.

Navigoi merimuseon seikkailulla – Rauman merimuseo

Rauman merimuseo ruorit

Kap Hornin ympäri -seikkailukierros: valtamerimatka sadan vuoden takaisen purjealuksen miehistönä. Soveltuu parhaiten esikouluikäisille ja 1. luokan oppilaille. Kierroksen kesto n. 30 min.

Hylkyseikkailu: Miksi laivat joskus uppoavat? Mitä hylkyjen tutkiminen voi kertoa? Navigoinnin ja hylkytutkimuksen perusasioita. Soveltuu parhaiten 2.-6. luokan oppilaille. Kierroksen kesto n. 45 min.

Merimiehet ja heidän laivansa -opastus: Millaista on merimiesten elämä ollut erilaisissa laivoissa eri aikoina?  Millaista ruokaa he ovat syöneet? Miten he ovat pitäneet yhteyttä kotiin? Kierroksella tutustutaan monipuolisesti merimiesten elämään 1800-luvulta nykypäivään. Soveltuu parhaiten 2.-6. luokkalaisille. Kierroksen kesto 30-45 min.

Merimiehiä ja laivanvarustajia -työpaja: Tutustutaan oppaan johdolla museonäyttelyssä purjelaiva-aikakauden merimiehen elämään sekä 1800-luvun raumalaiseen kauppamerenkulkuun. Opastuksen jälkeen pelataan kahdessa enintään 12 hlön ryhmässä Kokkolan laivanvarustajat -lautapeliä, joka tutustuttaa pienten suomalaisten rannikkokaupunkien 1800-luvun kansainvälisen kauppamerenkulun piirteisiin Perämeren rannikkokaupungin Kokkolan näkökulmasta. Työpaja on suunnattu 6.-7. luokan oppilaille sekä muille yläkoululaisille. Työpajan kesto: opastus 30 min + peli n. 60 min.

Rauman merimuseo, Kalliokatu 34, www.rmm.fi, puh. 02 822 4911, info@rmm.fi.

Temmellä Kipparinpuistossa

Liikennepuisto ja polkuauto

Kipparinpuiston leikkikenttä ja liikennepuisto ovat luanikkaita kohteita temmeltää. Liikennepuisto tarjoaa 6–12-vuotiaille mahdollisuuden harjoitella liikennekäyttäytymistä polkupyörillä ja polkuautoilla. Leikkikentän puolella kaikki välineet ovat vapaassa käytössä ympäri vuorokauden. Lisähinnasta voi saada ryhmän käyttöön liikennepuiston puolelle polkuautot ja -pyörät.

Kipparinpuisto, Vähämaanpuisto 7.

Taiteile Taitokeskuksessa

Rauman Taitokeskus järjestää kivoja pieniä käsityöpajoja kouluryhmille. Työpajassa voidaan valmistaa esimerkiksi punottu purjevene tai aarrekoppa huovasta. Pajojen kesto on noin 1,5-2 h. Luokkaretkipajat sopivat kaikenikäisille koululaisille. Ryhmän maksimikoko on 28 oppilasta.

Rauman Taitokeskus, Lensunkatu 4, www.taitosatakunta.fi, puh. 044 792 8884, rauma@taitosatakunta.fi.