Ryhmämatkat

Luanikast lystimbitto Raumall – tervetuloa luokkaretkelle Raumalle! Olemme koonneet luokkaretkivinkkejä helpottamaan suunnittelua.

Seikkaile Vanhassa Raumassa

Seikkailuretki Vanhassa Raumassa

Tervetuloa mukaan seikkailuretkelle Vanhan Rauman kapeille kaduille ja kujille. Toiminnallisella seikkailuretkellä tutustutaan Vanhaan Raumaan Tuula Nihala-Soihan Vanhan Rauman Pönthiittinen -kirjan tarinaa mukailevalla kierroksella. Retkellä vieraillaan myös yhdessä Vanhan Rauman mielenkiintoisessa museokohteessa. Seikkailuretki soveltuu 1.–6. luokkalaisille. Seikkailun kesto on noin 45 min ja hinta 6 €/oppilas. Seikkailulle mahtuu maksimissaan 25 oppilasta/kierros.

Vanhan Rauman seikkailuretket ovat saatavilla 13.5.2024 alkaen.

Rauman museo, www.rauma.fi/museo, puh. 044 567 9183.

Navigoi merimuseon seikkailulla – Rauman merimuseo

Rauman merimuseon eteisaula, jossa punaiset matot ja iso ruori.

  • Kap Hornin ympäri -seikkailukierros: valtamerimatka sadan vuoden takaisen purjealuksen miehistönä. Soveltuu parhaiten esikouluikäisille ja 1. luokan oppilaille. Kierroksen kesto n. 30 min.
  • Hylkyseikkailu: Miksi laivat joskus uppoavat? Mitä hylkyjen tutkiminen voi kertoa? Navigoinnin ja hylkytutkimuksen perusasioita. Soveltuu parhaiten 2.–6. luokan oppilaille. Kierroksen kesto n. 45 min.
  • Merimiehet ja heidän laivansa -opastus: Millaista on merimiesten elämä ollut erilaisissa laivoissa eri aikoina?  Millaista ruokaa he ovat syöneet? Miten he ovat pitäneet yhteyttä kotiin? Kierroksella tutustutaan monipuolisesti merimiesten elämään 1800-luvulta nykypäivään. Soveltuu parhaiten 2.–6. luokkalaisille. Kierroksen kesto 30–45 min.
  • Merimiehiä ja laivanvarustajia -työpaja: Tutustutaan oppaan johdolla museonäyttelyssä purjelaiva-aikakauden merimiehen elämään sekä 1800-luvun raumalaiseen kauppamerenkulkuun. Opastuksen jälkeen pelataan kahdessa enintään 12 hlön ryhmässä Kokkolan laivanvarustajat -lautapeliä, joka tutustuttaa pienten suomalaisten rannikkokaupunkien 1800-luvun kansainvälisen kauppamerenkulun piirteisiin Perämeren rannikkokaupungin Kokkolan näkökulmasta. Työpaja on suunnattu 6.–7. luokan oppilaille sekä muille yläkoululaisille. Työpajan kesto: opastus 30 min + peli n. 60 min.

Rauman merimuseo, Kalliokatu 34, www.rmm.fi, puh. 02 822 4911, info@rmm.fi.

Temmellä Kipparinpuistossa

Liikennepuisto ja polkuauto

Kipparinpuiston leikkikenttä ja liikennepuisto ovat luanikkaita kohteita temmeltää. Liikennepuisto tarjoaa 6–12-vuotiaille mahdollisuuden harjoitella liikennekäyttäytymistä polkupyörillä ja polkuautoilla. Leikkikentän puolella kaikki välineet ovat vapaassa käytössä ympäri vuorokauden. Lisähinnasta voi saada ryhmän käyttöön liikennepuiston puolelle polkuautot ja -pyörät.

Kipparinpuisto, Vähämaanpuisto 7.

Huristele Kake Kaupunkijunalla

Kake kaupunkijuna Vanhassa Raumassa.

Raumaan kannattaa tutustua hauskalla kaupunkijuna-ajelulla. Noin tunnin kierroksella kierrellään kaupungin keskustassa sekä nähdään merenrannan kauniita maisemia. Junaan mahtuu maksimissaan noin 60 henkilöä. Juna-ajelun hinta on 150 €/alkava tunti.

Ove Lindström, puh. 040 637 8003, www.kakekaupunkijuna.fi.

Kurkista Lönnströmin kotimuseoon

Kuva: Teresia ja Rafael Lönnströmin kotimuseon käytävä

HUOM! Teresia ja Rafael Lönnströmin kotimuseo on suljettuna suurimman osan vuodesta 2024 peruskorjauksen vuoksi.

Tule kurkistamaan mitä kaikkea kotimuseosta löytyy! Lapsille suunnatulla museokierroksella tutustutaan Teresia ja Rafael Lönnströmin kotimuseoon, talossa asuneen Lönnströmin perheen arkeen ja juhlaan sekä kodin taideteoksiin. Voit valita myös Haukkuja ja hirnahduksia -opastuksen, joka esittelee eläinaiheita kotimuseon taideteoksissa ja esineissä. Koirien ja hevosten lisäksi kierroksella nähdään muun muassa lintuaiheista taidetta.

Koululaisryhmille opastus arkisin klo 8–16. Kierroksen kesto on noin 45–60 minuuttia ja opastuksen hinta on 60 €. Opasvaraukset tehtävä etukäteen.

Teresia ja Rafael Lönnströmin kotimuseo, Syväraumankatu 41, www.lonnstrominmuseot.fi, puh. 045 261 0504.