Luokkaretket

Luanikast lystimbitto Raumall – tervetuloa luokkaretkelle Raumalle! Olemme koonneet luokkaretkivinkkejä helpottamaan suunnittelua.

Seikkaile Vanhassa Raumassa

Vanhan Rauman seikkailullinen kierros, jonka aikana tutustutaan kaupungin historiaan. Retkellä poiketaan 1-3 museokohteessa (Vanha Raatihuone, merimiehen koti Kirsti, laivanvarustajan koti Marela). Seikkailuretki soveltuu 1.-6. luokkalaisille. Seikkailun kesto on noin 1h ja hinta 6 €/oppilas.

Rauman museo, www.rauma.fi/museo puh. 02 834 3528.

Kurkista Lönnströmin kotimuseoon

Museot eivät ole ollenkaan niin pysähtyneitä paikkoja, kuin mitä ensi näkemällä saatat ajatella. Rohkeasti tutkimalla voi huomata esineiden kertovan hersyviä tarinoita ja kauniiden taideteosten aiheuttavan huokauksia. Tulkaa siis kurkistamaan mitä kaikkea kutkuttavaa kotimuseolta löytyy! Alakoululaisille suunnatulla Kurkistus kotimuseoon -kierroksella tutustut Teresia ja Rafael Lönnströmin kotimuseoon hauskojen tehtävien avulla. Kierros sisältää lapsille suunnatun opastuksen ja Kurkistus kotimuseoon -tehtäväkirjasen.

Koululaisryhmille opastus arkisin klo 8-16. Kierroksen kesto on noin 45 minuuttia ja opastuksen hinta on 25 €. Opasvaraukset tehtävä etukäteen.

Teresia ja Rafael Lönnströmin kotimuseo, Syväraumankatu 41, www.lonnstrominmuseot.fi, puh. 045 261 0504.

Navigoi merimuseon seikkailulla – Rauman merimuseo

Kap Hornin ympäri -seikkailukierros: valtamerimatka sadan vuoden takaisen purjealuksen miehistönä.

Hylkyseikkailu: Miksi laivat joskus uppoavat? Mitä hylkyjen tutkiminen voi kertoa? Navigoinnin ja hylkytutkimuksen perusasioita.

Rauman merimuseo, Kalliokatu 34, www.rmm.fi, puh. 02 822 4911, info@rmm.fi.

Löydä avaimet aarteisiin – Rauman taidemuseo

Rauman taidemuseon kokoelmista koottu Aarrekammion avainkaappi -näyttely 11.2.-21.5.2017 on lapsille suunnattu seikkailullinen ja tarinallinen reitti Rauma-maisemista mielikuvituksellisiin näkymiin, taidematka yllättävien käänteiden kautta kotikaduilta kaukaisuuteen.

Näyttelyyn voi varata toiminnallisen tarinaopastuksen. Löydä avaimet aarteisiin oppaan johdolla. Opastusmaksu 20 €.

Rauman taidemuseo, Kuninkaankatu 37, www.raumantaidemuseo.fi, puh. 02 822 4346, rtm@raumantaidemuseo.fi.

Temmellä Kipparinpuistossa

Kipparinpuiston leikkikenttä ja liikennepuisto ovat luanikkaita kohteita temmeltää. Liikennepuisto tarjoaa 6–12-vuotiaille mahdollisuuden harjoitella liikennekäyttäytymistä polkupyörillä ja polkuautoilla. Leikkikentän puolella kaikki välineet ovat vapaassa käytössä ympäri vuorokauden. Lisähinnasta voi saada ryhmän käyttöön liikennepuiston puolelle polkuautot ja -pyörät.

Kipparinpuisto, Vähämaanpuisto 7.

Huristele Kake kaupunkijunalla

Kake kaupunkijunan kyydissä tutustut kaupunkiin hauskasti ja helposti. Juna-ajelu voi olla opastettu tai opastamaton.

Kake kaupunkijuna, www.kakekaupunkijuna.fi, puh. 040 552 7457.

Taiteile Taitokeskuksessa

Rauman Taitokeskus järjestää kivoja pieniä käsityöpajoja kouluryhmille. Työpajassa voidaan valmistaa esimerkiksi lasimosaiikkinen pikkulyhty tai huovutettu pöllö. Pajojen kesto on noin 1,5-2h. Luokkaretkipajat sopivat kaikenikäisille koululaisille. Ryhmän maksimikoko on 28 oppilasta.

Taitokeskuksen luokkaretkipajat 2017

Rauman Taitokeskus, Lensunkatu 4, www.taitosatakunta.fi, puh. 044 792 8884, rauma@taitosatakunta.fi.

Kirmaa kepparikisoissa

Kuka suorittaa esiteradan nopeimmin? Kenen keppihevonen on tottelevaisin? Nihattulassa on tilaa kisailla, ottaa osaa hevos- ja luontoaiheiseen visailuun ja nauttia omista eväistä tai tilatusta lounaasta. Voit ottaa oman kepparin retkelle mukaan. Ryhmän maksimikoko on 60 oppilasta. Kepparikisat soveltuvat eskari – 4.luokkkalaisille. Kepparikisat alk. 10 €/oppilas.

Rauman Seudun 4H-yhdistys, www.raumanseudun.4h.fi, puh. 050 306 9644, rauma@4h.fi.
Nihattulan entinen koulu, Oikopolku 25, Kolla (n. 9 km Rauman keskustasta).