Ryhmämatkat

Luanikast lystimbitto Raumall – tervetuloa luokkaretkelle Raumalle! Olemme koonneet luokkaretkivinkkejä helpottamaan suunnittelua.

Seikkaile Vanhassa Raumassa

Seikkailuretki Vanhassa Raumassa

Vanhan Rauman seikkailuretkiä ei järjestetä keväällä 2022.

Tervetuloa mukaan seikkailuretkelle tutustumaan laivanvarustajan arkeen. Retki alkaa Vanhalta Raatihuoneelta, jossa tutustutaan laivanvarustajan laivoihin ja miehistöön. Vanhalta Raatihuoneelta retki jatkuu kohti Marelaa, laivanvarustajan kotia, ja päättyy Kirstin talolle, jossa päästään tutustumaan merimiehen kotiin ja välineisiin. Seikkailuretki soveltuu 1.–6. luokkalaisille. Seikkailun kesto on noin 45 min ja hinta 6 €/oppilas. Seikkailulle mahtuu maksimissaan 25 oppilasta/kierros.

Rauman museo, www.rauma.fi/museo, puh. 044 567 9183.

Kurkista Lönnströmin kotimuseoon

Kuva: Teresia ja Rafael Lönnströmin kotimuseon käytävä

Museot eivät ole ollenkaan niin pysähtyneitä paikkoja, kuin mitä ensi näkemällä saatat ajatella. Rohkeasti tutkimalla voi huomata esineiden kertovan hersyviä tarinoita ja kauniiden taideteosten aiheuttavan huokauksia. Tulkaa siis kurkistamaan mitä kaikkea kutkuttavaa kotimuseolta löytyy! Alakoululaisille suunnatulla Kurkistus kotimuseoon -kierroksella tutustut Teresia ja Rafael Lönnströmin kotimuseoon hauskojen tehtävien avulla. Kierros sisältää lapsille suunnatun opastuksen.

Koululaisryhmille opastus arkisin klo 8–16. Kierroksen kesto on noin 45–60 minuuttia ja opastuksen hinta on 60 €. Opasvaraukset tehtävä etukäteen.

Teresia ja Rafael Lönnströmin kotimuseo, Syväraumankatu 41, www.lonnstrominmuseot.fi, puh. 045 261 0504.

Navigoi merimuseon seikkailulla – Rauman merimuseo

Rauman merimuseo ruorit

  • Kap Hornin ympäri -seikkailukierros: valtamerimatka sadan vuoden takaisen purjealuksen miehistönä. Soveltuu parhaiten esikouluikäisille ja 1. luokan oppilaille. Kierroksen kesto n. 30 min.
  • Hylkyseikkailu: Miksi laivat joskus uppoavat? Mitä hylkyjen tutkiminen voi kertoa? Navigoinnin ja hylkytutkimuksen perusasioita. Soveltuu parhaiten 2.–6. luokan oppilaille. Kierroksen kesto n. 45 min.
  • Merimiehet ja heidän laivansa -opastus: Millaista on merimiesten elämä ollut erilaisissa laivoissa eri aikoina?  Millaista ruokaa he ovat syöneet? Miten he ovat pitäneet yhteyttä kotiin? Kierroksella tutustutaan monipuolisesti merimiesten elämään 1800-luvulta nykypäivään. Soveltuu parhaiten 2.–6. luokkalaisille. Kierroksen kesto 30–45 min.
  • Merimiehiä ja laivanvarustajia -työpaja: Tutustutaan oppaan johdolla museonäyttelyssä purjelaiva-aikakauden merimiehen elämään sekä 1800-luvun raumalaiseen kauppamerenkulkuun. Opastuksen jälkeen pelataan kahdessa enintään 12 hlön ryhmässä Kokkolan laivanvarustajat -lautapeliä, joka tutustuttaa pienten suomalaisten rannikkokaupunkien 1800-luvun kansainvälisen kauppamerenkulun piirteisiin Perämeren rannikkokaupungin Kokkolan näkökulmasta. Työpaja on suunnattu 6.–7. luokan oppilaille sekä muille yläkoululaisille. Työpajan kesto: opastus 30 min + peli n. 60 min.

Rauman merimuseo, Kalliokatu 34, www.rmm.fi, puh. 02 822 4911, info@rmm.fi.

Temmellä Kipparinpuistossa

Liikennepuisto ja polkuauto

Kipparinpuiston leikkikenttä ja liikennepuisto ovat luanikkaita kohteita temmeltää. Liikennepuisto tarjoaa 6–12-vuotiaille mahdollisuuden harjoitella liikennekäyttäytymistä polkupyörillä ja polkuautoilla. Leikkikentän puolella kaikki välineet ovat vapaassa käytössä ympäri vuorokauden. Lisähinnasta voi saada ryhmän käyttöön liikennepuiston puolelle polkuautot ja -pyörät.

Kipparinpuisto, Vähämaanpuisto 7.