Hyvä tietää

Raumalla pysäköinti on aina maksutonta.

Osa Rauman pysäköintipaikoista on aikarajoitettuja, ja joissa pysäköijän on ilmoitettava pysäköintinsä alkamisaika selkeästi havaittavalla tavalla. Tarkista aina huolellisesti parkkipaikan aikarajoitukset. Rauman karttapalvelusta (katuinfo) voit kätevästi tutustua keskusta-alueen parkkipaikkojen aikarajoituksiin. Muistathan kuitenkin varmistaa asian vielä paikanpäällä liikennemerkistä.

Vanhassa Raumassa kannattaa välttää autoilua. Alueella on vain muutamia parkkipaikkoja. Vanhan Rauman reuna-alueilla on neljä isohkoa parkkialuetta, joista on lyhyt kävelymatka Vanhan Rauman kohteisiin.

Pysäköintipaikat Pitsiviikon aikana

Kaupunkifestivaali Pitsiviikon aikana 23.–31.7.2023 osa keskustan pysäköintipaikoista on pois käytöstä ja alueella on poikkeavia liikennejärjestelyjä. Pysäköintipaikkoja löytyy kuitenkin aivan ydinkeskustan ulkopuolelta ja esimerkiksi tilapäisenä pysäköintialueena toimivalta Karin koulun sisäpihalta (Savilankatu 5). Tapahtuman tilapäinen pyöräparkki sijaitsee Valtakadulla kaupungintalon edustalla.

Tutustu ennen vierailua liikennejärjestelykarttaan (pdf), josta käy ilmi poikkeavat liikennejärjestelyt sekä pysäköintipaikat. 

Pysäköintivinkkejä voi kysellä myös Rauman kaupungin pysäköinninvalvonnasta, puh. 044 403 6038.