Matkailutoimijoille

Tällä sivulla ilmoitamme Rauman matkailun ajankohtaisista asioista alueen matkailutoimijoille.

Sivun aiheet:

Matkailun kehittämiskeskuksen koulutuksia ja tapahtumia

 • Tiedolla johtamisen ansaintalogiikka -webinaari tiistaina 24.1.2023 klo 9–10.30. Lisätietoja webinaarista tai saila.valkeaniemi@samk.fi.
 • Taikayöntien Lumo -hankkeen kick off -tapahtuma keskiviikkona 25.1.2023 klo 17–19.30 Nuutajärvellä. Lisätietoja tapahtumasta tai niina.k.aalto@samk.fi.
 • Lähiruoka Satakunnan matkailun vetovoimatekijäksi tiistaina 31.1.2023 klo 8–12, Gurmeeta-hankkeen kick-off tilaisuus Noormarkussa. Lisätietoja tapahtumasta tai terja.wahlberg@samk.fi.

Digikulta-hankkeen lyhytkoulutuksia

Digikulta-hanke järjestää vielä tämän vuoden aikana kolme maksutonta lyhytkoulutusta kulttuuri- ja tapahtuma-alan toimijoille. Sen lisäksi tammikuussa on tulossa webinaari, jossa on asiantuntijapuheenvuoroja ja case-esimerkkejä onnistuneesta digimarkkinoinnista. Webinaarista tulee tarkempaa tietoa myöhemmin.

Voit osallistua yhteen tapahtumaan tai vaikka kaikkiin. Osallistuminen koulutuksiin edellyttää ilmoittautumista etukäteen. Lisätiedot ja ilmoittautuminen osoitteessa https://linktr.ee/digikulta.

Ajankohdat:

 • 25.11. Taiteilijan verkkoviestintä -lyhytkoulutus (lähitoteutus)
 • 2.12. Digiviestinnän osaajaksi -lyhytkoulutus (verkkototeutus)
 • 9.12. Taiteilijan ansaintamallit verkossa -lyhytkoulutus (lähitoteutus)
 • 25.1. Digikulta webinaari (verkkototeutus)

Koulutukset toteutetaan osana ESR-rahoitteista hanketta Digikulta – Kulttuuri- ja tapahtuma-alan digitalisaatio, jonka tavoitteena on satakuntalaisten kulttuuri- ja tapahtuma-alan toimijoiden digiosaamisen kasvattaminen.

Digikulta-hankkeen toteuttajat: Länsirannikon Koulutus Oy WinNova, Palmgren konservatorio/Porin kaupunki, Satakunnan ammattikorkeakoulu, Satakunnan koulutuskuntayhtymä.

www.winnova.fi/digikulta

Visit Finlandin DataHub matkailuyrityksille on avattu

Visit Finland on avannut suomalaiselle matkailuelinkeinolle yhteisen tietokannan, joka mahdollistaa matkailutuotteiden näkyvyyden useissa eri kansainvälisissä ja kotimaisissa digitaalisissa kanavissa. Jatkossa Visit Finland markkinoi suomalaisia matkailukaupunkeja, -kohteita ja -yrityksiä DataHubissa olevan tiedon avulla.

Rauman kansainvälisen näkyvyyden ja matkailun kasvun kannalta on ehdottoman tärkeää, että raumalaiset matkailuyritykset löytyvät DataHubin tietokannasta. Visit Rauma eli Rauman kaupungin matkailupalvelut syöttää tietokantaan Rauman perusnäkyvyyden, mutta yritysten omien tietojen syöttäminen on jokaisen yrityksen omalla vastuulla.

Jos haluat näkyvyyttä esimerkiksi VisitFinland.com:ssa ja B2B-digialustalla, kirjauduthan DataHubiin ja syötät yrityksesi tiedot sinne. Tietokanta on helppo  ja yksinkertainen käyttää ja sen hyödyntäminen on maksutonta matkailuyrityksille.

Lisätiedot osoitteesta datahub.visitfinland.com.

Mikä on Visit Finlandin DataHub?

Tietokanta, johon suomalaiset matkailupalveluja tuottavat yritykset voivat rekisteröityä ja tallentaa tietoa yrityksestään sekä tarjoamistaan tuotteista ja palveluista.

Rajapinnan (API) kautta yritys- ja tuotetietoa voidaan hakea ja julkaista moniin eri kanaviin, kuten Visit Finlandin verkkokanaviin ja kampanjoihin, alueellisille verkkosivuille, kaupallisille toimijoille ja moniin muihin kanaviin.

 

Selvitä yrityksesi hiilijalanjälki – maksuton työkalu matkailuyritysten ilmastotyöhön

Kansallisen hiilijalanjälkilaskurin testiversio on matkailutoimijoiden käyttöön tarkoitettu konkreettinen, selainpohjainen työkalu, jolla yrityksen omaa hiilijalanjälkeä voi seurata. Laskuri myös ohjaa tekemään konkreettisia toimenpiteitä hiilijalanjäljen pienentämiseksi.

Lue lisää Visit Finlandin hiilijalanjälkilaskurista.

 

Hyödynnä raumalaisten Doerz-verkkokauppa

Kuvituskuva: kuvakaappaus Visitrauman verkkokaupasta

Raumalaisille matkailutuotteille ja -palveluille on oma yhteinen verkkokauppa, joka antaa paikallisille matkailuyrityksille ja -toimijoille erinomaisen mahdollisuuden myydä matkailupalveluita yksittäisille matkailijoille. Matkailijat taas löytävät raumalaiset matkailupalvelut helposti yhdestä ja samasta kauppapaikasta. Tuotteita voi ostaa milloin tahansa ja missä tahansa. Sivusto toimii myös markkinointikanavana Raumalle suuntautuvan matkan suunnitteluvaiheessa.

Verkkokauppa on osa Rauman matkailun kehittämistä. Vastuullisuusnäkökulmasta se mahdollistaa paikallisen kulttuurin ja perinteen tuottamisen sekä myymisen matkailijoille. Yrityksille se antaa uuden jakelukanavan ja mahdollisuuden hinnoitella palvelunsa uudella tavalla myös yksittäisille matkailijoille.

Verkkokauppa on helppo ja nopea ottaa käyttöön. Järjestelmään lisätyn tuotteen minimihinta on 10 €. Maksut kulkevat Doerz:sin kautta. Doerz tilittää maksut palvelun tarjoajalle, tilityksestä vähennetään komissio eli myyntipalkkio. Rauman kaupunki ei peri verkkokaupasta maksua, mutta muistathan tietoja täyttäessäsi merkitä, että toimit Visitrauman alueella.

Palvelun tuottaa Doerz Co Oy, ja verkkokaupan toimintaa koordinoi Rauman kaupungin matkailupalvelut.

www.doerz.com/visitrauma

Kannattaa myös tutustua muiden palveluntarjoajien toteutuksiin osoitteessa doerz.com.

 

Vastuullisuus matkailussa

Rauma valittiin mukaan Visit Finlandin valtakunnalliseen vastuullisen matkailun kehittämistyön pilottitoteutukseen. Matkailukohteille suunnatun Sustainable Finland -kehittämispolun avulla matkailukohteet toimivat systemaattisesti ja pitkäjänteisesti kestävän matkailun edistämisessä. Vastuullisuustrendi on tullut jäädäkseen matkailualalle ja sen merkitys kasvaa koko ajan. Kestävä matkailukohde on koko alueen myyntivaltti ja tulevaisuuden kysytyin kohde. Lue ajankohtaisjuttu vastuullisesta matkailusta.

Jos haluat mukaan vastuullisuustyöhön, ota yhteyttä irene.villanen@rauma.fi.

Esitemateriaali

Matkailuesitteitä.

 

Rauman esitteitä voi vapaasti hakea Rauman matkailuneuvonnasta omaan kohteeseen.

 • Rauma-esite on matkailun pääesite ja se ilmestyi tammikuussa 2023. Esitteestä on neljä kieliversiota; suomi, englanti, ruotsi ja saksa.
 • Kesä 2023 -esite kokoaa kesävinkit matkailijalle. Esite ilmestyy huhtikuussa 2023.
 • Raumanmeri 2023 -karttaesite kertoo Rauman saaristosta ja sen tarjoamista palveluista. Esite ilmestyy huhtikuussa 2023.
 • Vanha Rauma & Sammallahdenmäki -karttaesitteestä on kaksi kieliversiota; suomi ja englanti.
 • Rauman kaupunkikartta on peruskartta keskustan alueesta.

 

Visitrauma.fi

Jos huomaat, että sivuilla on virheellistä tietoa tai jotkin tiedot ovat mielestäsi puutteellisia, otathan yhteyttä niin korjataan tiedot. Otamme mielellämme vastaan myös uusia kuvia, joihin saamme täydet käyttöoikeudet.

Lähettäessäsi meille materiaalia (esimerkiksi pdf-tiedoston) Visitrauma.fi-sivuille, varmistathan, että materiaali on mahdollisuuksien mukaan saavutettava.