Matkailutoimijoille

Tällä sivulla ilmoitamme Rauman matkailun ajankohtaisista asioista alueen matkailutoimijoille.

Sivun aiheet:

 

Osallistu matkailualan toimijoille suunnattuihin tilaisuuksiin

Yhteistyössä on voimaa! Rauman kaupunkikehitys järjestää säännöllisesti työpajoja sekä tilaisuuksia Rauman matkailualan toimijoille. Yhdessä kehittämällä vahvistamme Rauman asemaa houkuttelevana matkailukohteena sekä teemme kaupungistamme entistä valovoimaisemman ja lumoavamman. Matkailupalveluiden järjestämien tilaisuuksien lisäksi löydät alempaa myös nostoja Visit Finlandin järjestämistä hyödyllisistä webinaareista ja koulutuksista.

Kiitos kaikille, jotka osallistuivat vuoden 2023 tilaisuuksiin!

Nyt on aika hiljentyä jouluun ja nauttia Pitsikaupungin joulun toteutuksista ja tapahtumista. Pysy kuulolla ensi vuoden tilaisuuksista.

Vuoden 2024 tilaisuudet

TBA

Visit Finlandin järjestämiä maksuttomia tilaisuuksia

Visit Finlandin järjestämiä tilaisuuksia löydät täältä.

 

Hyödynnä maksutonta Visit Finlandin DataHub -matkailutuotteiden tietokantaa

Visit Finland on avannut suomalaiselle matkailuelinkeinolle yhteisen tietokannan, joka mahdollistaa matkailutuotteiden näkyvyyden useissa eri kansainvälisissä ja kotimaisissa digitaalisissa kanavissa. Jatkossa Visit Finland markkinoi suomalaisia matkailukaupunkeja, -kohteita ja -yrityksiä DataHubissa olevan tiedon avulla.

Rauman kansainvälisen näkyvyyden ja matkailun kasvun kannalta on ehdottoman tärkeää, että raumalaiset matkailuyritykset löytyvät DataHubin tietokannasta. Visit Rauma eli Rauman kaupungin matkailupalvelut syöttää tietokantaan Rauman perusnäkyvyyden, mutta yritysten omien tietojen syöttäminen on jokaisen yrityksen omalla vastuulla.

Vuoden 2024 aikana uudistuvalle Visitrauma.fi -sivustolle tulee integraatio DataHubin kanssa, joka tarkoittaa sitä, että kaupungin matkailu-, ravintola-, kahvila- ja majoituspalvelut sekä erilaiset elämystuotteet ja -kohteet tulevat Visitrauma.fi -sivustolle näkyviin suoraan DataHubista. Yrittäjät voivat myös itse hyödyntää DataHubin tuotekortteja omilla digitaalisilla alustoillaan. Tämä helpottaa sekä kaupungin matkailun työntekijöiden että yrittäjän työtä, kun yhteen paikkaan päivittämällä tiedot, ne päivittyvät automaattisesti myös muilla alustoilla, joihin tuotteita on jaettu.

Jos haluat näkyvyyttä Visitrauma.fi:ssä sekä VisitFinland.com:ssa ja B2B-digialustalla, kirjauduthan DataHubiin ja syötät yrityksesi tiedot sinne. Tietokanta on helppo  ja yksinkertainen käyttää ja sen hyödyntäminen on maksutonta matkailuyrityksille.

Lisätiedot osoitteesta datahub.visitfinland.com.

Mikä on Visit Finlandin DataHub?

Tietokanta, johon suomalaiset matkailupalveluja tuottavat yritykset voivat rekisteröityä ja tallentaa tietoa yrityksestään sekä tarjoamistaan tuotteista ja palveluista.

Rajapinnan (API) kautta yritys- ja tuotetietoa voidaan hakea ja julkaista moniin eri kanaviin, kuten Visit Finlandin verkkokanaviin ja kampanjoihin, alueellisille verkkosivuille, kaupallisille toimijoille ja moniin muihin kanaviin.

 

Osallistu Yrittäjien aamukahvitilaisuuksiin

Kaupunkikehitys järjestää maksuttomia aamukahvitilaisuuksia paikallisille yrittäjille. Tilaisuudet järjestetään vuoden 2023 syyspuolella kolme kertaa; syys-, loka- ja marraskuussa. Vuonna 2024 kahvit jatkuvat helmikuussa.

Ensimmäiset kahvit järjestetään tiistaina 12.9. Rauman Lapissa Narvi Oy:n tiloissa ja paikalla puhumassa ovat Satakunnan ammattikorkeakouluun robotiikan ja automaation asiantuntijat Petteri Pulkkinen ja Pekka Suominen. Kahvit alkavat kello 8.

Lokakuun aamukahveilla CPC Finland Oy:n toimitusjohtaja Erik Trast tulee esittelemään Lakariin rakentuvaa aurinkovoimalahanketta ja sen tulevaisuuden näkymiä.

Marraskuussa torstaina 16.11. jatketaan UPM tehdaspäällikkö Jari Mäki-Petäyksen kanssa ja silloin pääsemmekin kuulemaan, miten UPM Raumalla menee ja miltä tuleva näyttää.

16.11. Yrittäjien aamukahvit ravintola Knutinpojassa. Ilmoittadu mukaan!

 

100 syytä matkailla Suomessa – Vinkkipankki yrityksille ja yksittäisille matkailukohteille

100 syytä matkailla Suomessa on kotimaanmatkailun kampanja, jonka tavoitteena on muokata mielikuvia, lisätä kotimaanmatkailua ja tukea kumppanien toimintaa markkinointiviestinnällä. Kampanjan Vinkkipankki tarjoaa edullisen mahdollisuuden päästä mukaan valtakunnalliseen näkyvyyteen 400 € + alv panostuksella.

Vinkkipankkiin voi tulla mukaan milloin vain ja näkyvyys käynnistyy muutaman päivän sisällä hyväksytyn ilmoittautumisen jälkeen. 100syyta.fi -sivuilta näkee, miten Vinkkipankki toimii käytännössä. Vinkkipankkia voi päivittää Instagramin kautta. Vinkkipankkinäkyvyys on päällä koko 100syytä kampanjan aktiivisen ajan syyskuun loppuun ja jää pääsivuston tapaan elämään senkin jälkeen.

Ketkä voivat osallistua

Vinkkipankkiin voivat osallistua kaikki matkailuyritykset ja yksittäiset matkailukohteet, mutta siihen ei hyväksytä alue-esittelyitä. Myös majoitusketjut voivat osallistua syöttämällä yksiköidensä tiedot jokaisen erikseen.

Ilmoittautumislomakkeessa kysytään myös y-tunnus turvallisuussyistä. Mikäli kohteella ei ole y-tunnusta, niin silloin sen ohittamista voi pyytää hyvin perustellen kampanjatoimistolta 100syyta@dqcomms.com.

Selkeät ohjeet ja digilomakkeella helposti mukaan (pdf).

 

Vastuullisuus matkailussa

Rauma valittiin mukaan Visit Finlandin valtakunnalliseen vastuullisen matkailun kehittämistyön pilottitoteutukseen. Matkailukohteille suunnatun Sustainable Finland -kehittämispolun avulla matkailukohteet toimivat systemaattisesti ja pitkäjänteisesti kestävän matkailun edistämisessä. Vastuullisuustrendi on tullut jäädäkseen matkailualalle ja sen merkitys kasvaa koko ajan. Kestävä matkailukohde on koko alueen myyntivaltti ja tulevaisuuden kysytyin kohde.

Lue lisää Visit Finlandin Sustainable Travel Finland -sertifikaatista.

13.10.2023 järjestettiin uudistuneen Sustainable Travel Finland Hubin lanseerauswebinaari yrityksille. Webinaarin tallenne on katsottavissa Visit Finlandin nettisivuilla.

Kaupunkikehitys järjestää erilaisia kestävään matkailuun liittyviä työpajoja ja koulutuksia syksyllä 2023. Jos haluat mukaan vastuullisuustyöhön, ota yhteyttä Rauman kaupungin kestävän kehityksen koordinaattoriin Anna Meriruohoon, anna.meriruoho@rauma.fi

Ajankohtaisjuttu vastuullisesta matkailusta (2019).

 

Selvitä yrityksesi hiilijalanjälki – maksuton työkalu matkailuyritysten ilmastotyöhön

Kansallisen hiilijalanjälkilaskurin testiversio on matkailutoimijoiden käyttöön tarkoitettu konkreettinen, selainpohjainen työkalu, jolla yrityksen omaa hiilijalanjälkeä voi seurata. Laskuri myös ohjaa tekemään konkreettisia toimenpiteitä hiilijalanjäljen pienentämiseksi.

Lue lisää Visit Finlandin hiilijalanjälkilaskurista.

 

Hyödynnä raumalaisten Doerz-verkkokauppa

Kuvituskuva: kuvakaappaus Visitrauman verkkokaupasta

Raumalaisille matkailutuotteille ja -palveluille on oma yhteinen verkkokauppa, joka antaa paikallisille matkailuyrityksille ja -toimijoille erinomaisen mahdollisuuden myydä matkailupalveluita yksittäisille matkailijoille. Matkailijat taas löytävät raumalaiset matkailupalvelut helposti yhdestä ja samasta kauppapaikasta. Tuotteita voi ostaa milloin tahansa ja missä tahansa. Sivusto toimii myös markkinointikanavana Raumalle suuntautuvan matkan suunnitteluvaiheessa.

Verkkokauppa on osa Rauman matkailun kehittämistä. Vastuullisuusnäkökulmasta se mahdollistaa paikallisen kulttuurin ja perinteen tuottamisen sekä myymisen matkailijoille. Yrityksille se antaa uuden jakelukanavan ja mahdollisuuden hinnoitella palvelunsa uudella tavalla myös yksittäisille matkailijoille.

Verkkokauppa on helppo ja nopea ottaa käyttöön. Järjestelmään lisätyn tuotteen minimihinta on 10 €. Maksut kulkevat Doerz:sin kautta. Doerz tilittää maksut palvelun tarjoajalle, tilityksestä vähennetään komissio eli myyntipalkkio. Rauman kaupunki ei peri verkkokaupasta maksua, mutta muistathan tietoja täyttäessäsi merkitä, että toimit Visitrauman alueella.

Palvelun tuottaa Doerz Co Oy, ja verkkokaupan toimintaa koordinoi Rauman kaupungin matkailupalvelut.

www.doerz.com/visitrauma

Kannattaa myös tutustua muiden palveluntarjoajien toteutuksiin osoitteessa doerz.com.

Esitemateriaali

Rauma 2023 -esitteitä pöydällä.

 

Rauman esitteitä voi vapaasti hakea Rauman matkailuneuvonnasta omaan kohteeseen.

  • Rauma-esite on matkailun pääesite ja se ilmestyi tammikuussa 2023. Esitteestä on neljä kieliversiota; suomi, englanti, ruotsi ja saksa.
  • Kesä 2023 -esite kokoaa kesävinkit matkailijalle.
  • Raumanmeri 2023 -karttaesite kertoo Rauman saaristosta ja sen tarjoamista palveluista.
  • Vanha Rauma & Sammallahdenmäki -karttaesitteestä on kaksi kieliversiota; suomi ja englanti.
  • Rauman kaupunkikartta on peruskartta keskustan alueesta. Kääntöpuolella ulkoilukartta.

 

Visitrauma.fi

Jos huomaat, että sivuilla on virheellistä tietoa tai jotkin tiedot ovat mielestäsi puutteellisia, otathan yhteyttä niin korjataan tiedot. Otamme mielellämme vastaan myös uusia kuvia, joihin saamme täydet käyttöoikeudet.

Lähettäessäsi meille materiaalia (esimerkiksi pdf-tiedoston) Visitrauma.fi-sivuille, varmistathan, että materiaali on mahdollisuuksien mukaan saavutettava.