Matkailutoimijoille

Tällä sivulla ilmoitamme Rauman matkailun ajankohtaisista asioista alueen matkailutoimijoille.

Sivun aiheet:

 

Osallistu matkailualan toimijoille suunnattuihin tilaisuuksiin

Yhteistyössä on voimaa! Rauman kaupunkikehitys järjestää säännöllisesti työpajoja sekä tilaisuuksia Rauman matkailualan toimijoille. Yhdessä kehittämällä vahvistamme Rauman asemaa houkuttelevana matkailukohteena sekä teemme kaupungistamme entistä valovoimaisemman ja lumoavamman. Matkailupalveluiden järjestämien tilaisuuksien lisäksi löydät alempaa myös nostoja Visit Finlandin järjestämistä hyödyllisistä webinaareista ja koulutuksista.

Vuoden 2024 tilaisuudet

  • Keskiviikkona 10.4. klo 16–18 keskustelutilaisuus Rauman saariston Master Plan 2030 -kehittämissuunnitelman parissa tehtävästä työstä Rauman merimuseolla (Kalliokatu 34). Mitä Rauman saariston kehittämissuunnitelmalle kuuluu? Millaisia toimenpiteitä saaristossa tehdään tällä hetkellä? Miten Raumalla edistetään kestävää saaristomatkailua? Entä miten minä voin yrittäjänä tai toimijana olla mukana saariston kehittämisessä? Lue lisää ja ilmoittaudu mukaan 7.4. mennessä tästä linkistä. Tervetuloa kuuntelemaan ja keskustelemaan!
  • Tiistaina 30.4. matkailun vappubrunssi/yritysten aamukahvitilaisuus klo 8–9.30. Lue lisää ja ilmoittaudu mukaan.

Visit Finlandin järjestämiä maksuttomia tilaisuuksia

LisääVisit Finlandin järjestämiä tilaisuuksia löydät täältä.

 

Hyödynnä maksutonta Visit Finlandin DataHub -matkailutuotteiden tietokantaa

Visit Finland on avannut suomalaiselle matkailuelinkeinolle yhteisen tietokannan, joka mahdollistaa matkailutuotteiden näkyvyyden useissa eri kansainvälisissä ja kotimaisissa digitaalisissa kanavissa. Jatkossa Visit Finland markkinoi suomalaisia matkailukaupunkeja, -kohteita ja -yrityksiä DataHubissa olevan tiedon avulla.

Rauman kansainvälisen näkyvyyden ja matkailun kasvun kannalta on ehdottoman tärkeää, että raumalaiset matkailuyritykset löytyvät DataHubin tietokannasta. Visit Rauma eli Rauman kaupungin matkailupalvelut syöttää tietokantaan Rauman perusnäkyvyyden, mutta yritysten omien tietojen syöttäminen on jokaisen yrityksen omalla vastuulla.

Vuoden 2024 aikana uudistuvalle Visitrauma.fi -sivustolle tulee integraatio DataHubin kanssa, joka tarkoittaa sitä, että kaupungin matkailu-, ravintola-, kahvila- ja majoituspalvelut sekä erilaiset elämystuotteet ja -kohteet tulevat Visitrauma.fi -sivustolle näkyviin suoraan DataHubista. Yrittäjät voivat myös itse hyödyntää DataHubin tuotekortteja omilla digitaalisilla alustoillaan. Tämä helpottaa sekä kaupungin matkailun työntekijöiden että yrittäjän työtä, kun yhteen paikkaan päivittämällä tiedot, ne päivittyvät automaattisesti myös muilla alustoilla, joihin tuotteita on jaettu.

Jos haluat näkyvyyttä Visitrauma.fi:ssä sekä VisitFinland.com:ssa ja B2B-digialustalla, kirjauduthan DataHubiin ja syötät yrityksesi tiedot sinne. Tietokanta on helppo  ja yksinkertainen käyttää ja sen hyödyntäminen on maksutonta matkailuyrityksille.

Lisätiedot osoitteesta datahub.visitfinland.com.

Mikä on Visit Finlandin DataHub?

Tietokanta, johon suomalaiset matkailupalveluja tuottavat yritykset voivat rekisteröityä ja tallentaa tietoa yrityksestään sekä tarjoamistaan tuotteista ja palveluista.

Rajapinnan (API) kautta yritys- ja tuotetietoa voidaan hakea ja julkaista moniin eri kanaviin, kuten Visit Finlandin verkkokanaviin ja kampanjoihin, alueellisille verkkosivuille, kaupallisille toimijoille ja moniin muihin kanaviin.

 

Osallistu Yrittäjien aamukahvitilaisuuksiin

Kaupunkikehitys järjestää maksuttomia aamukahvitilaisuuksia paikallisille yrittäjille.

Vuoden 2024 Yrittäjien aamukahvit

  • Keskiviikkona 20.3. tavataan Rauman kaupungintalon valtuustosalissa yritysrahoitusasioiden merkeissä. Oiva tilaisuus päästä kuulemaan käynnissä olevista tai käynnistyvistä rahoituksista sekä tutustua hakuohjelmistoihin. Ilmoittaudu mukaan kahveille tästä: Yritysten maaliskuun aamukahvit
  • Tiistaina 30.4. yritysten aamukahvit ovat matkailun vappuinen aamubrunssi! Paikka ilmoitetaan myöhemmin. Ilmoittaudu mukaan: Huhtikuun yritysten aamukahvit

Vastuullisuus matkailussa

Rauma valittiin mukaan Visit Finlandin valtakunnalliseen vastuullisen matkailun kehittämistyön pilottitoteutukseen. Matkailukohteille suunnatun Sustainable Finland -kehittämispolun avulla matkailukohteet toimivat systemaattisesti ja pitkäjänteisesti kestävän matkailun edistämisessä. Vastuullisuustrendi on tullut jäädäkseen matkailualalle ja sen merkitys kasvaa koko ajan. Kestävä matkailukohde on koko alueen myyntivaltti ja tulevaisuuden kysytyin kohde.

Lue lisää Visit Finlandin Sustainable Travel Finland -sertifikaatista.

13.10.2023 järjestettiin uudistuneen Sustainable Travel Finland Hubin lanseerauswebinaari yrityksille. Webinaarin tallenne on katsottavissa Visit Finlandin nettisivuilla.

Kaupunkikehitys järjestää erilaisia kestävään matkailuun liittyviä työpajoja ja koulutuksia vuonna 2024. Jos haluat mukaan vastuullisuustyöhön, ota yhteyttä Rauman kaupungin kestävän kehityksen koordinaattoriin Anna Meriruohoon, anna.meriruoho@rauma.fi

Ajankohtaisjuttu vastuullisesta matkailusta (2019).

 

Selvitä yrityksesi hiilijalanjälki – maksuton työkalu matkailuyritysten ilmastotyöhön

Kansallisen hiilijalanjälkilaskurin testiversio on matkailutoimijoiden käyttöön tarkoitettu konkreettinen, selainpohjainen työkalu, jolla yrityksen omaa hiilijalanjälkeä voi seurata. Laskuri myös ohjaa tekemään konkreettisia toimenpiteitä hiilijalanjäljen pienentämiseksi.

Lue lisää Visit Finlandin hiilijalanjälkilaskurista.

 

Doerz-verkkokauppa poissa käytöstä

Matkailutuotteiden ja -palveluiden verkkokauppa Doerzin liiketoimintaa harjoittava yritys on haettu konkurssiin. Verkkokauppa Doerz.com on pois käytöstä eikä järjestelmän kautta pääse tällä hetkellä tekemään ostoksia eikä sinne voi syöttää omia palveluitaan.

Rauman kaupungin matkailupalvelut on tarjonnut yhteistyösopimuksella Doerzin kautta raumalaisille palveluntuottajille mahdollisuuden käyttää Doerz-verkkokauppaa omien elämystensä ja palveluidensa myyntiin. Matkailijalle Doerz.com/visitrauma on kerännyt yhdelle sivulle raumalaiset palvelut ja tarjonnut mahdollisuuden nähdä kootusti yhdellä kertaa aktiviteetit ja elämykset Raumalla.

Rauman kaupunki seuraa tilannetta ja valmistautuu selvittämään muita matkailun digitaalisia myyntiratkaisuja.

Visit Pori Oy:n ja Rauman kaupungin matkailun välinen yhteistyösopimus matkojen paketoinnista on päättynyt

Visit Pori Oy on toiminut Rauman kaupungin matkailun vastuullisena matkanjärjestäjänä ja vastannut Rauman matkailun kautta varattujen opastusten sekä ryhmäpakettien laskuttamisesta. Yhteistyösopimus on päättynyt 29.2.2024.

Opastusten varaus, opasvälitys sekä opastusten laskutus hoidetaan toistaiseksi matkailuneuvonnan kautta. Keskitetty ryhmämatkojen varaaminen ja laskutus jää pois matkailuneuvonnalta ja siirtyy palveluita tarjoaville yrityksille.

Asiakkaan on edelleen mahdollista saada valmiita matkaehdotelmia matkailuneuvonnasta, mutta käytännön varaus ja laskutus tapahtuvat asiakkaan ja palveluita tuottavan yrityksen välillä. Ryhmämatkoja tarjoaviin yrityksiin ollaan yhteydessä tapauskohtaisesti.

Lisätietoja:

Irene Villanen, matkailupäällikkö, puh. 040 180 9786
Johanna Sainio, matkailuneuvoja, puh. 044 403 2144

Esitemateriaali

Rauma 2023 -esitteitä pöydällä.

 

Rauman esitteitä voi vapaasti hakea Rauman matkailuneuvonnasta omaan kohteeseen.

  • Rauma-esite on matkailun pääesite ja se ilmestyy tammikuussa 2024. Esitteestä on neljä kieliversiota; suomi, englanti, ruotsi ja saksa. Esite on ajaton, eli sitä pystyy hyödyntämään vuodesta riippumatta.
  • Kesä 2024 -esite kokoaa kesävinkit matkailijalle. Kesäesite ilmestyy toukokuussa 2024.
  • Raumanmeri 2024 -karttaesite kertoo Rauman saaristosta ja sen tarjoamista palveluista. Saariston karttaesite ilmestyy toukokuussa 2024.
  • Vanha Rauma & Sammallahdenmäki -karttaesitteestä on kaksi kieliversiota; suomi ja englanti.
  • Rauman kaupunkikartta on peruskartta keskustan alueesta. Kääntöpuolella ulkoilukartta.

 

Visitrauma.fi

Jos huomaat, että sivuilla on virheellistä tietoa tai jotkin tiedot ovat mielestäsi puutteellisia, otathan yhteyttä niin korjataan tiedot. Otamme mielellämme vastaan myös uusia kuvia, joihin saamme täydet käyttöoikeudet.

Lähettäessäsi meille materiaalia (esimerkiksi pdf-tiedoston) Visitrauma.fi-sivuille, varmistathan, että materiaali on mahdollisuuksien mukaan saavutettava.