Näe & koe

Lyhyiden välimatkojen ansiosta perheelle jää aikaa yhdessäoloon ja lomasta nauttimiseen Raumalla. Hotelli- ja ravintolapalvelut, merellinen ympäristö sekä vilkas kulttuuritarjonta takaavat sen, että Raumalla viihtyy koko perhe.

Lapsille sopivat kummituskierrokset Vanhassa Raumassa

Lapsille sopivalla kummituskierroksella kuullaan jännittäviä kummitustarinoita. Suomen kolmanneksi vanhin kaupunki ja satoja vuosia vanhat talot UNESCOn maailmanperintökohteessa kätkevät sisäänsä monenlaisia salaisuuksia.

Lapset eivät voi osallistua kierrokselle yksin, vaan mukana tulee olla aikuinen. Kierros on suunnattu alakouluikäisille, mutta kaikenikäiset ovat tervetulleita mukaan. Kierros kestää noin 1h ja matkan pituus on noin 1,5 kilometriä. Kierros alkaa ja päättyy Pyhän Kolminaisuuden kirkon raunioille (Vanhankirkonkatu, Kalatorin laidalla).

Hinta 10 €/hlö. Alle 4-vuotiaat maksutta. Lisätietoja saat Rauman matkailuneuvonnasta, matkailu@rauma.fi.

Rauman merimuseo

Rauman merimuseo ruorit

Rauman merimuseo on myös lasten suosikki. Haluatko tietää, mitä löytyy merimiesarkun sisältä? Saa koskea! -toimintapisteet tutustuttavat hauskalla, kävijän omaa oivaltamista tukevalla tavalla purjelaivakauden merimieselämään. Kuten nimikin kertoo, näissä 12 toimintapisteessä, jotka on sijoitettu eri puolille merimuseon perusnäyttelyä, saa koskea esineisiin ja kokeilla asioiden tekemistä itse. Voit käydä myös tervehtimässä Kaskisukeltaja Wikholmia ja pumppaamassa hänelle ilmaa. Erikoisuutena Merimuseossa on laivasimulaattori, jolla pääsee seikkailemaan maailmalle! Kartasta näet missä kohtaa laiva kulkee ja mitä reitin varrella on. Simulaattori löytyy museorakennuksen ensimmäisestä kerroksesta, Merenkulun opetushuoneesta.

Rauman merimuseo, Kalliokatu 34, www.rmm.fi, puh. 02 822 4911, info@rmm.fi.

Teresia ja Rafael Lönnströmin kotimuseo

Lönnströmin kotimuseon juhlasali

HUOM! Teresia ja Rafael Lönnströmin kotimuseo on suljettuna suuren osan vuodesta 2024 mittavan remontin vuoksi. Museo on avoinna tiettyinä keskiviikkoina klo 16–19. Päivämäärät ovat: 3.1., 7.8., 4.9., 2.10., 6.11., 4.12.

Teresia ja Rafael Lönnströmin kaunis kotimuseo on täynnä taidetta ja erilaisia taide-esineitä. Tule kurkistamaan mitä kaikkea kotimuseosta löytyy! Ota oma mobiililaite mukaan museokäynnille ja katso miten Lönnströmin kotihiiri seikkailee ja esittelee kotitaloaan. Museon yläkerrassa sillä on oma nurkkaus, jossa voit katsoa videolta kotihiiren seikkailuja. Kotihiiri kertoo talon asukkaista ja houkuttelee lapset mukaan tekemään hauskoja tehtäviä. Lapsille suunnatulla museokierroksella tutustutaan kotimuseoon, talossa asuneen Lönnströmin perheen arkeen ja juhlaan sekä kodin taideteoksiin. Voit valita myös Haukkuja ja hirnahduksia -opastuksen, joka esittelee eläinaiheita kotimuseon taideteoksissa ja esineissä. Koirien ja hevosten lisäksi kierroksella nähdään mm. lintuaiheista taidetta. Kotimuseon Galleriassa voit tutustua Khronoksen talon pihapiiriin virtuaalitodellisuuslaseilla.

Alle 18-vuotiaat pääsevät ilmaiseksi museoon.

Teresia ja Rafael Lönnströmin kotimuseo, Syväraumankatu 41, www.lonnstromintaidemuseo.fi, puh. 045 2610 504, info@lonnstromintaidemuseo.fi.

Kipparinpuisto ja liikennepuisto

Liikennepuisto ja polkuauto

Kipparipuisto Raumalla kutsuu leikkimään. Kipparipuisto on ympäri vuoden toimiva avoin leikkipuisto, johon kaikki ovat tervetulleita leikkimään omatoimisesti, vaikka aamusta iltaan asti.

Liikennepuiston välineet ovat käytössä kesäkaudella. Kesän 2024 aukioloajat ilmoitetaan myöhemmin. Polkupyöräily ja -autoilu ovat maksuttomia ja lokariautoilu maksaa 1 €/5 min. Lokariautoilu maksetaan Rauman kaupungin verkkokauppaan. Vaihtoehtoina on joko kertalippu tai kymmenen kerran kortti. Liikennepuistossa ei oteta vastaan käteismaksuja.

Kipparinpuisto ja liikennepuisto, Vähämaanpuisto 7

Rauman uimahalli

Uiminen on mukavaa ajanvietettä ja se onnistuu kesän ulkopuolella mukavasti Rauman uimahallissa. Rauman uimahallista löytyy hyppyallas, vesiliukumäellä varustettu iso lämminvesiallas, lastenallas, kaksi poreallasta, kuntouimaradat sekä kahvio.

Uimahallin aukioloajat ja hinnasto.

Hankkarintie 8, 044 793 3572, uimahalli@rauma.fi

Maauimala

Rauman maauimala.

Rauman maauimala Makis Otanlahden rannalla (Suvitie) on avoinna kesäkaudella. Kesän 2024 aukioloajat ilmoitetaan myöhemmin.

Vesi altaassa on lämmitettyä 26-asteista makeaa vettä. Huoltorakennuksen yhteydessä olevat pukuhuoneet sekä suihku- ja wc-tilat ovat kaikkien rannan käyttäjien käytössä.

Maauimalan alueella on myös minigolfrata sekä ryhmäliikuntatunteja.

www.raumanmakis.fi

Matkailusaaret

Kylmäpihlajan majakka ja satama-allas

Vietä mukava päivä Rauman matkailusaarilla, jonne voi suunnata kesällä aikataulun mukaisilla vesibussilähdöillä. Rauman matkailusaaret Kylmäpihlajan majakkasaari, Kuuskajaskarin loma- ja linnakesaari sekä Reksaaren luontosaari tarjoavat lapsiperheille todellisen merielämyksen. Reksaaren ja Kuuskajaskarin luonto ja polut soveltuvat mukaviin koko perheen luontoretkiin. Kylmäpihlajalla rohkeimmat voivat kiivetä majakan huipulle tähyilemään aavaa merta. Kylmäpihlajalle ja Kuuskajaskariin pääsee säännöllisillä vesibussiyhteyksillä.

www.kylmapihlaja.com | www.kuuskajaskari.fi | www.reksaari.fi