Näe & koe

Lyhyiden välimatkojen ansiosta perheelle jää aikaa yhdessäoloon ja lomasta nauttimiseen Raumalla. Hotelli- ja ravintolapalvelut, merellinen ympäristö sekä vilkas kulttuuritarjonta takaavat sen, että Raumalla viihtyy koko perhe.

Lapsille sopivat kummituskierrokset Vanhassa Raumassa

Lapsille sopivalla kummituskierroksella kuullaan jännittäviä kummitustarinoita. Suomen kolmanneksi vanhin kaupunki ja satoja vuosia vanhat talot UNESCOn maailmanperintökohteessa kätkevät sisäänsä monenlaisia salaisuuksia.

Lapset eivät voi osallistua kierrokselle yksin, vaan mukana tulee olla aikuinen. Kierros on suunnattu alakouluikäisille, mutta kaikenikäiset ovat tervetulleita mukaan. Kierros kestää noin 1h ja matkan pituus on noin 1,5 kilometriä. Kierros alkaa ja päättyy Pyhän Kolminaisuuden kirkon raunioille (Vanhankirkonkatu, Kalatorin laidalla).

Hinta 10 €/hlö. Alle 4-vuotiaat maksutta. Lisätietoja ja liput Doerz-verkkokaupasta.

 

Rauman merimuseo

Rauman merimuseo ruorit

Rauman merimuseo on myös lasten suosikki. Haluatko tietää, mitä löytyy merimiesarkun sisältä? Saa koskea! -toimintapisteet tutustuttavat hauskalla, kävijän omaa oivaltamista tukevalla tavalla purjelaivakauden merimieselämään. Kuten nimikin kertoo, näissä 12 toimintapisteessä, jotka on sijoitettu eri puolille merimuseon perusnäyttelyä, saa koskea esineisiin ja kokeilla asioiden tekemistä itse. Voit käydä myös tervehtimässä Kaskisukeltaja Wikholmia ja pumppaamassa hänelle ilmaa. Erikoisuutena Merimuseossa on laivasimulaattori, jolla pääsee seikkailemaan maailmalle! Kartasta näet missä kohtaa laiva kulkee ja mitä reitin varrella on. Simulaattori löytyy museorakennuksen ensimmäisestä kerroksesta, Merenkulun opetushuoneesta.

Rauman merimuseo, Kalliokatu 34, www.rmm.fi, puh. 02 822 4911, info@rmm.fi.

Teresia ja Rafael Lönnströmin kotimuseo

Lönnströmin kotimuseon juhlasali

Teresia ja Rafael Lönnströmin kaunis kotimuseo on täynnä taidetta ja erilaisia taide-esineitä. Ota oma mobiililaite mukaan museokäynnille. Lönnströmin kotihiiri -kierroksella kotihiiri seikkailee ja esittelee kotitaloaan, museon yläkerrassa sillä on oma huone, jossa voi katsoa videolta kotihiiren seikkailuja. Kotihiiri kertoo talon asukkaista ja houkuttelee lapset mukaan tekemään hauskoja tehtäviä museossa. Tutustu myös Kurkistus kotimuseoon -museo-opastukseen, joka on tehtäviä sisältävä lapsille suunnattu opastus. Kotimuseon Galleriassa voi kokeilla virtuaalitodellisuutta HTC Vive virtuaalitodellisuuslaseilla ja tutustua Khronoksen talon pihapiiriin virtuaalitodellisuusympäristössä.

Alle 18-vuotiaat pääsevät ilmaiseksi museoon.

Teresia ja Rafael Lönnströmin kotimuseo, Syväraumankatu 41, www.lonnstrominmuseot.fi, puh. 045 2610 504, info@lonnstrominmuseot.fi.

Kipparinpuisto ja liikennepuisto

Liikennepuisto ja polkuauto

Kipparipuisto Raumalla kutsuu leikkimään. Kipparipuisto on ympäri vuoden toimiva avoin leikkipuisto, johon kaikki ovat tervetulleita leikkimään omatoimisesti, vaikka aamusta iltaan asti.

Liikennepuiston puolella pyöräillään ja polkuautoillaan, kun säät sallivat. Liikennepuiston välineet ovat käytössä 7.6.–7.8.2021 ti–pe klo 10–18 ja la klo 10–16. Muina aikoina liikennepuistossa voi ajaa omalla pyörällä.

Kipparinpuisto ja liikennepuisto, Vähämaanpuisto 7

Maauimala

Rauman maauimala.

Rauman maauimala Makis Otanlahden rannalla (Suvitie) on avoinna kesällä 2021 joka päivä klo 9–20. Päivälippu maauimalaan maksaa kuusi euroa ja 10-kortti 50 euroa.

Vesi altaassa on lämmitettyä 26-asteista makeaa vettä. Huoltorakennuksen yhteydessä olevat pukuhuoneet sekä suihku- ja wc-tilat ovat kaikkien rannan käyttäjien käytössä. Maauimalan alueella huolehditaan korkeasta hygieniatasosta.

Maauimalan alueella on myös minigolfrata sekä ryhmäliikuntatunteja.

Maauimala Makis Facebook-sivut

Matkailusaaret

Kylmäpihlajan majakka ja satama-allas

Vietä mukava päivä Rauman matkailusaarilla, jonne voi suunnata kesällä aikataulun mukaisilla vesibussilähdöillä. Rauman matkailusaaret Kylmäpihlajan majakkasaari, Kuuskajaskarin loma- ja linnakesaari sekä Reksaaren luontosaari tarjoavat lapsiperheille todellisen merielämyksen. Reksaaren ja Kuuskajaskarin luonto ja polut soveltuvat mukaviin koko perheen luontoretkiin. Kylmäpihlajalla rohkeimmat voivat kiivetä majakan huipulle tähyilemään aavaa merta. Kylmäpihlajalle ja Kuuskajaskariin pääsee säännöllisillä vesibussiyhteyksillä.

www.kylmapihlaja.com | www.kuuskajaskari.fi | www.reksaari.fi