Näe & koe

Lyhyiden välimatkojen ansiosta perheelle jää aikaa yhdessäoloon ja lomasta nauttimiseen Raumalla. Hotelli- ja ravintolapalvelut, merellinen ympäristö sekä vilkas kulttuuritarjonta takaavat sen, että Raumalla viihtyy koko perhe.

Lapsille sopivat kummituskierrokset Vanhassa Raumassa

Lapsille sopivalla kummituskierroksella kuullaan jännittäviä kummitustarinoita. Suomen kolmanneksi vanhin kaupunki ja satoja vuosia vanhat talot Unescon maailmanperintökohteessa kätkevät sisäänsä monenlaisia salaisuuksia

Lapset eivät voi osallistua kierrokselle yksin, vaan mukana tulee olla aikuinen. Kierros on suunnattu alakouluikäisille, mutta kaikenikäiset ovat tervetulleita mukaan. Kierros kestää noin 1h ja matkan pituus on noin 1,5 kilometriä. Kierros alkaa ja päättyy Pyhän Kolminaisuuden kirkon raunioille (Vanhankirkonkatu, Kalatorin laidalla).

Hinta 10 €/hlö. Alle 4-vuotiaat ilmaiseksi. Lisätietoja ja liput Doerz-verkkokaupasta.

Rauman merimuseo

Rauman merimuseo ruorit

Rauman merimuseo on myös lasten suosikki. Haluatko tietää, mitä löytyy merimiesarkun sisältä? Saa koskea! -toimintapisteet tutustuttavat hauskalla, kävijän omaa oivaltamista tukevalla tavalla purjelaivakauden merimieselämään. Kuten nimikin kertoo, näissä 12 toimintapisteessä, jotka on sijoitettu eri puolille merimuseon perusnäyttelyä, saa koskea esineisiin ja kokeilla asioiden tekemistä itse. Voit käydä myös tervehtimässä Kaskisukeltaja Wikholmia ja pumppaamassa hänelle ilmaa. Erikoisuutena Merimuseossa on laivasimulaattori, jolla pääsee seikkailemaan maailmalle! Kartasta näet missä kohtaa laiva kulkee ja mitä reitin varrella on. Simulaattorin lattia voidaan nostaa lasten tasolle, jotta pienetkin kapteenit näkevät merelle.

Rauman merimuseo, Kalliokatu 34, www.rmm.fi, puh. 02 822 4911, info@rmm.fi.

Teresia ja Rafael Lönnströmin kotimuseo

Lönnströmin kotimuseon juhlasali

Teresia ja Rafael Lönnströmin kaunis kotimuseo on täynnä taidetta ja erilaisia taide-esineitä. Ota oma mobiililaite mukaan museokäynnille. Lönnströmin kotihiiri -kierroksella kotihiiri seikkailee ja esittelee kotitaloaan. Kotihiiri kertoo talon asukkaista ja houkuttelee lapset mukaan tekemään hauskoja tehtäviä museossa. Tutustu myös Kurkistus kotimuseoon -museo-opastukseen, joka on tehtäviä sisältävä lapsille suunnattu opastus.

Teresia ja Rafael Lönnströmin kotimuseo, Syväraumankatu 41, www.lonnstrominmuseot.fi, puh. 045 2610 504, info@lonnstrominmuseot.fi.

Kipparinpuisto ja liikennepuisto

Liikennepuisto ja polkuauto

Kipparipuisto Raumalla kutsuu leikkimään. Kipparipuisto on ympäri vuoden toimiva avoin leikkipuisto, johon kaikki ovat tervetulleita leikkimään omatoimisesti, vaikka aamusta iltaan asti.

Liikennepuiston puolella pyöräillään ja polkuautoillaan, kun säät sallivat. Liikennepuiston välineet ovat käytössä 1.6.-12.8.2020 ma-pe 10-16.  Muina aikoina liikennepuistossa voi pyöräillä omin pyörin. Lokariautot eivät ole käytössä kesällä 2020.

Kipparinpuisto ja liikennepuisto, Vähämaanpuisto 7

Maauimala

Rauman maauimala.

Rauman kunnostettu ja mittavasti uudistettu maauimala Otanlahden rannalla (Suvitie) on avoinna kesällä 2020 joka päivä klo 12-20. Aukioloajoissa huomioidaan asiakkaiden toiveet ja päiväkohtainen sää. Uimavalvojat ovat paikalla päivittäin. Päivälippu maauimalaan maksaa kuusi euroa ja 10-kortti 50 euroa.

Vesi altaassa on lämmitettyä 26-asteista makeaa vettä. Huoltorakennuksen yhteydessä olevat pukuhuoneet sekä suihku- ja wc-tilat ovat kaikkien rannan käyttäjien käytössä. Maauimalan alueella huolehditaan korkeasta hygieniatasosta.

Maauimalan Facebook-sivut

Matkailusaaret

Kylmäpihlajan majakka ja satama-allas

Vietä mukava päivä Rauman matkailusaarilla, jonne voi suunnata kesällä aikataulun mukaisilla vesibussilähdöillä. Rauman matkailusaaret Kylmäpihlajan majakkasaari, Kuuskajaskarin loma- ja linnakesaari sekä Reksaaren luontosaari tarjoavat lapsiperheille todellisen merielämyksen. Reksaaren ja Kuuskajaskarin luonto ja polut soveltuvat mukaviin koko perheen luontoretkiin. Kylmäpihlajalla rohkeimmat voivat kiivetä majakan huipulle tähyilemään aavaa merta. Kylmäpihlajalle ja Kuuskajaskariin pääsee säännöllisillä vesibussiyhteyksillä.

www.kylmapihlaja.com | www.kuuskajaskari.fi | www.reksaari.fi