Lapsiperheiden kohteita

Lyhyiden välimatkojen ansiosta perheelle jää aikaa yhdessäoloon ja lomasta nauttimiseen Raumalla. Hotelli- ja ravintolapalvelut, merellinen ympäristö sekä vilkas kulttuuritarjonta takaavat sen, että Raumalla viihtyy koko perhe.

Rauman merimuseo

Rauman merimuseo ruorit

Rauman merimuseo on myös lapsien suosikki. Haluatko tietää, mitä löytyy merimiesarkun sisältä? Saa koskea! -toimintapisteet tutustuttavat hauskalla, kävijän omaa oivaltamista tukevalla tavalla purjelaivakauden merimieselämään. Kuten nimikin kertoo, näissä 12 toimintapisteessä, jotka on sijoitettu eri puolille merimuseon perusnäyttelyä, saa koskea esineisiin ja kokeilla asioiden tekemistä itse. Voit käydä myös tervehtimässä Kaskisukeltaja Wikholmia ja pumppaamassa hänelle ilmaa. Erikoisuutena Merimuseossa on laivasimulaattori, jolla pääsee seikkailemaan maailmalle! Kartasta näet missä kohtaa laiva kulkee ja mitä reitin varrella on. Simulaattorin lattia voidaan nostaa lasten tasolle, jotta pienetkin kapteenit näkevät merelle.

Rauman merimuseo, Kalliokatu 34, www.rmm.fi, puh. 02 822 4911, info@rmm.fi.

Kipparinpuisto ja liikennepuisto

Liikennepuisto ja polkuauto

Kipparipuisto Raumalla kutsuu leikkimään. Kipparipuisto on ympäri vuoden toimiva avoin leikkipuisto, johon kaikki ovat tervetulleita leikkimään omatoimisesti, vaikka aamusta iltaan asti.

Liikennepuiston puolella pyöräillään, polkuautoillaan ja lokariautoillaan ohjatusti kesällä, kun säät sallivat. Muina aikoina liikennepuistossa voi pyöräillä omin pyörin.

Kipparinpuisto ja liikennepuisto, Vähämaanpuisto 7

Kake Kaupunkijuna

Kake kaupunkijuna Vanhassa Raumassa

Raumaan pääsee tutustumaan mukavasti Kake Kaupunkijunalla, joka liikennöi päivittäin keskikesällä. Lapsille juna-ajelu on todellinen elämys!

www.kakekaupunkijuna.fi

Matkailusaaret

Kylmäpihlajan majakka ja satama-allas

Vietä mukava päivä Rauman matkailusaarilla, jonne voi suunnata kesällä aikataulun mukaisilla vesibussilähdöillä. Rauman matkailusaaret Kylmäpihlajan majakkasaari, Kuuskajaskarin loma- ja linnakesaari sekä Reksaaren luontosaari tarjoavat lapsiperheille todellisen merielämyksen. Reksaaren ja Kuuskajaskarin luonto ja polut soveltuvat mukaviin koko perheen luontoretkiin. Kylmäpihlajalla rohkeimmat voivat kiivetä majakan huipulle tähyilemään aavaa merta. Kylmäpihlajalle ja Kuuskajaskariin pääsee säännöllisillä vesibussiyhteyksillä.

www.kylmapihlaja.com | www.kuuskajaskari.fi | www.reksaari.fi