Ajankohtaista

Rauma Festivon yllätyskonsertit palaavat pihoille

Rauma Festivon esiintyjiä.

Rauma Festivon festivaaliviikon keskellä torstaina 5.8.2021 koetaan odotettu pääsymaksuttomien yllätyskonserttien päivä. Yleisöä hetkeen tarttumaan yllyttävät minikonsertit palaavat Vanhan Rauman yksityispihoihin. Päivä avataan Pyhän Ristin kirkossa ja Pyhän Kolminaisuuden kirkon raunioilla sekä lopetetaan Kulttuuritalo Poselliin. Etukäteen ilmoitetaan ainoastaan konserttien paikat ja ajankohdat. Vasta paikan päällä paljastuu, ketkä viikon taiteilijoista ovat esiintymässä ja mitä musiikkia kuullaan. Rauma Festivon ja Rauman oppaat ry:n yhteistyössä toteutetaan kävelykierros Carpe Diem -kohteesta toiseen. Kierros on maksuton ja sille voi liittyä silloin kun itselle sopii.

Cafe Salissa Rauman kauppatorin laidalla kuullaan Festivo-viikolla kolme pääsymaksutonta konserttia. Konserteissa pääset kuulemaan muun muassa Miriam Luukkosen ja hänen Sibelius-Akatemiassa syntyneen jousikvartettinsa esiintymistä, Turun taideakatemian opiskelijoiden Tuuli Raition ja Josefin Kavénin pianonsoittoa sekä kitaransoittoa kitaristi Jere Rostedtilta.

Rauma Festivon virallinen päätöskonsertti järjestetään lauantaina 7.8. kulttuurikuppila Brummissa, mutta sunnuntaina juhlitaan perinteiseen tapaan Rauman seurakunnan ja festivaalin yhteistyötä Pyhän Ristin kirkossa pidettävässä pääsymaksuttomassa konsertissa. Muun muassa Merikannon, Brahmsin ja Bachin teoksia sisältävä Concerto per madre della fede (Konsertti uskon äidille) -ohjelman on suunnitellut Rauman seurakunnan A-kanttori Saara Kukko.