Ajankohtaista

Museot avautuvat kesäkuun alussa

Rauman merimuseo ulkoa keväällä.

Rauman museoiden ovet avautuvat jälleen kesäkuun alussa. Museoissa tehdään paljon töitä sen eteen, että vierailu on turvallinen. Tilannetta tarkkaillaan jatkuvasti ja aukioloajat saattavat muuttua nopeasti. Aukioloajat kannattaakin tarkistaa aina erikseen museoiden omilta nettisivuilta ennen vierailua.

Rauman merimuseo avautuu maanantaina 1.6. Näillä näkymin museo tulee olemaan auki normaalien kesäaukioloaikojen puitteissa eli joka päivä klo 11-17.

Teresia ja Rafael Lönnströmin kotimuseossa vierailu on mahdollista lauantaista 6.6. alkaen. Kesäkuussa museo on auki lauantaisin ja sunnuntaisin klo 12-16.

Rauman taidemuseon suomalaista sota- ja evakkohistoriaa käsittelevät näyttelyt Hanna Koikkalaisen ”Lakkautettu kylä” sekä Hanneriina Moisseisen ”Kannas” avautuvat yleisölle tiistaina 2.6. ja ovat esillä 9.8. saakka. Kokonaisuus on rakennettu myös verkkoon ja se löytyy osoitteesta www.poikkeustila-39-44.fi.

Rauman museon kohteisiin Vanhalle Raatihuoneelle, laivanvarustajan kotimuseo Marelaan ja merimiehen kotimuseo Kirstiin pääsee jälleen tutustumaan. Vanha Raatihuone avautuu maanantaina 1.6. ja Marela sekä Kirsti tiistaina 2.6. Kohteissa on myös kaksi uutta mielenkiintoista näyttelyä. Vanhan Raatihuoneen ”Raatihuone 100 vuotta sitten” -näyttely kertoo Raatihuoneen näyttelystä 100 vuotta sitten. Marelan ”Thellasta pitsiviikkoon – pitsinnypläys Raumalla 1890–1970-luvuilla” -näyttely jatkaa museon raumalaisen pitsinnypläyksen historiasta kertovien näyttelyiden sarjaa tuoden nypläyksen tarinaa jo lähelle nykypäivää.