Ajankohtaista

Kuvataiteen päivää vietetään Raumalla 10.7.

Maalipensselit ja paletti.

Suomen kuvataiteen päivää vietetään lauantaina 10.7.  Päivän aikana monet taiteilijat avaavat työhuoneidensa ovet. Ohjelmassa on lisäksi näyttelyitä, tanssia, opastuskierroksia, taidemyyntiä sekä non-stop-työpajoja. Kuvataiteen päivä on vakiintunut Raumalla merkittäväksi kesätapahtumaksi.

– Päivän ohjelma on erittäin monipuolinen. Taiteilijoiden työhuoneisiin, gallerioihin ja taidemuseoihin on päivän aikana vapaa pääsy. Kuvataiteen päivän kartan avulla kaikki kohteet löytyvät helposti, Rauman kaupungin museo- ja kulttuurijohtaja Risto Kupari vinkkaa.

Kartta on saatavilla kaikista tapahtumapisteistä, Vanhalta Raatihuoneelta (Kauppakatu 13) sekä palvelupiste Pyyrmanista (Valtakatu 2 A). Kartan voi myös ladata sähköisessä muodossa (pdf).

Museoissa kuvataiteen päivää vietetään markkinatunnelmissa – Rauman taidemuseo, Rauman merimuseo ja Lönnströmin museot järjestävät Suomen kuvataiteen päivänä taidemarkkinat.

Rauman Taidemuseon markkinoilla taiteilijat myyvät omia teoksiaan taidemuseon pihalla sekä verstaassa. Myynnissä on myös taidemuseon kirjastosta poistettuja taidekirjoja. Markkinoiden aikana Ulla-Maija Alanen kertoo Rauman taidemuseon makasiinissa esillä olevan Veden taju: Järven hiljaisuus -näyttelyn, tekoprosessista ja ajatuksista näyttelykokonaisuuden takana.

Suomen kuvataiteen päivää on vietetty eri puolilla Suomea vuodesta 2004 lähtien Helene Schjerfbeckin (1862–1946) syntymäpäivän kunniaksi Suomen Akvarellitaiteen yhdistyksen aloitteesta. Yhdistyksen tavoitteena on korostaa kuvataiteen merkitystä sekä vahvistaa sen arvostusta suomalaisessa kulttuurielämässä.