Ajankohtaista

Kelluva saari on esillä Otanlahdella

Kelluva saari -ympäristötaideteos meressä.

Raimo Saarisen ympäristötaideteos Kelluva saari on valmis ja nähtävissä Rauman Otanlahdella. Teos on suurikokoinen veistos ja keinotekoinen saari, joka on pinta-alaltaan noin 25 neliömetriä. Teoksen kalliota jäljittelevä pinta on valmistettu värjätystä betonista ja sitä kelluttaa betoniponttonipohja. Saarella kasvaa taiteilijan valitsemia eläviä puita ja kasveja.

Saarisen kallioluoto tuo merellisessä maisemassa ja suositulla ranta-alueella liikkuville iloa ja yllättävää katseltavaa. Kelluva saari sijaitsee Fåfängan niemen edustalla. Teosta voi katsoa Otanlahden rantapuiston alueelta ja sitä kohti voi kävellä rantaa pitkin jatkamalla uimarannalta Fåfängan paviljongin ohi kohti niemen kärkeä. Lähietäisyydeltä saarta voi katsoa Merikylpylän saunojen pysäköintialueen viereisestä rannasta (Suvitie 4).

Kävelyopastuksia Kelluvan saaren luokse

Maksuttomat kävelyopastukset Kelluvalle saarelle järjestetään kolmena lauantaina heinä- ja elokuussa. Opas on osallistujia vastassa Rauman maauimalan suihkutilojen vieressä (Suvitie 2), mistä lähdetään kävelemään kohti teosta. Opastuksen kesto on noin 30 minuuttia.

Opastukset:

  • lauantaina 9.7. klo 16.30
  • lauantaina 16.7. klo 16.30
  • lauantaina 6.8. klo 16.30

Lisää tietoja teoksesta osoitteesta www.lonnstromintaidemuseo.fi.