Näe & koe

Meren äärellä sijaitseva Poroholma on puistomainen ja merelliset perinteet säilyttänyt lomakeskus lähellä kaupungin keskustaa. Poroholman purjelaivasatama on kotisatama kahdella historialliselle purjelaivalle, priki Gerdalle ja kaljaasi Maritalle.

Priki Gerda

Priki Gerda on Suomen suurin purjehduskuntoinen purjelaiva, ja lisäksi Suomen ainoa raakapurjealus. Priki Gerda on viralliselta nimeltään Gerda Gefle ja se rakennettiin Ruotsin Gävlessä 1995-2005. Alus on replika saman nimisestä rahtipurjelaivasta, joka valmistui sekin Gävlessä 1869. Aluksessa on kaksi 30-metristä mastoa, purjeita 15 ja köyttä yhteensä yli 5 kilometriä.

Gerda palvelee Poroholmassa juhlatilana, karaokeravintolana ja laivahostellina. Purjelaivan tilat ovat vuokrattavissa ympäri vuoden. Alus soveltuu juhliin, kokouksiin ja muihin yksityistilaisuuksiin jopa 60 henkilölle. Majoitustilaa aluksessa on 40 henkilölle. Tilaussauna soveltuu kuudelle henkilölle ja saunan yhteydessä oleva kabinetti 10 henkilölle.

M/Aux Marita

M/Aux Marita on vuonna 1947 rakennettu kaljaasi, joka kuuluu perinnelaivarekisteriin. Alun perin laiva on rakennettu rahtilaivaksi. Sillä kuljetettiin muun muassa hiekkaa Porvoon saaristosta Helsinkiin. Kaljaasi Maritan kannella toimii kesäkaudella purjelaivaravintola Marita. Purjelaivaravintolassa tarjoillaan muun muassa burgereita ja salaatteja.