Ajankohtaista

Uutta Raumalla: EASYBIKE-kaupunkipyörät

Easybike-polkupyöriä kaupungintalon pihalla.

Rauma on loistava pyöräilykaupunki. Välimatkat kaupungissa ovat lyhyitä, joten pyörä on kätevä kulkupeli.

Raumalla on 50 EASYBIKE-yhteiskäyttöpyörää. Pyörät on sijoiteltu ympäri kaupunkia yhteensä 13 pyöräpysäkille, jotka on merkitty kartalle. Pyörät tuodaan merkityille pysäköintialueille maanantaina 15.7. ja ne ovat käytössä lokakuun puoliväliin asti.

Pyörän käyttäminen vaatii ilmaisen EASYBIKE-sovelluksen lataamisen iOS- tai Android-puhelimelle, sekä rekisteröitymisen palveluun. Rekisteröityminen edellyttää tunnistautumista tai voimassaolevaa maksukorttia. Kun henkilö on rekisteröitynyt palveluun ja ladannut EASYBIKE-lompakkoonsa rahaa, pyörän lukituksen saa avattua skannaamalla pyörässä olevan QR-koodin. Lukon auettua sovellus alkaa laskea matkan kestoa. Kun pyörä matkan päätteeksi lukitaan pyöräpysäkillä, lopettaa sovellus ajan laskemisen. Käyttäjän tulee kuitenkin vielä varmistaa, että matka päättyy sovelluksessa, kun pyörä lukitaan. Pyörille tarkoitetut pysäköintialueet ovat geoaidattuja, ja niissä on pyörätelineet pyöriä varten. Matkan päätteeksi pyörän voi jättää telineeseen tai sen läheisyyteen.

Easybike-pyörä

Kaupunkipyörän käyttö maksaa yhden euron jokaiselta alkavalta 30 minuutilta. Opiskelijat pyöräilevät ensimmäiset 30 minuuttia 50 sentillä. Opiskelijastatus tulee päivittää omassa profiilissa rekisteröitymisen jälkeen.

1. Lataa EASYBIKE-sovellus.
2. Rekisteröidy palveluun ja luo käyttäjätili.
3. Skannaa pyörän QR-koodi EASYBIKE-sovelluksen työkalulla.
4. Lähde polkemaan ja matkasi päätteeksi pysäköi pyörä jollekin EASYBIKE-parkeista.
5. Lukitse pyörän lukko manuaalisesti, ja tarkista että matka päättyy sovelluksessa.

Palautetta kaupunkipyöräkokemuksista voi lähettää sähköpostilla osoitteeseen contact@easybike.fi sekä EASYBIKE-sovelluksen tai nettisivujen www.easybike.fi kautta. Puhelimitse voi olla yhteydessä EASYBIKE Helpdeskiin +358 44 7776677.