Ajankohtaista

Töitte jälkke -tapahtuma Rauman museoissa 8.5.

Rauman taidemuseo ja Hauenguanon kaivo.

Raumalaiset museot ovat avoinna ke 8.5. klo 16-20 ja museoihin on silloin vapaa pääsy.

Tapahtuman aikana museoissa on erilaista ohjelmaa. Ohjelmien aikana museoissa toimii myös lapsiparkki, jonka tavoitteena on tarjota huoltajalle mahdollisuus osallistua museoiden tarjoamaan ohjelmaan. Lapsiparkki toteutetaan yhteistyössä Rauman Nuorten Lionsien eli Leojen kanssa ja on tarkoitettu 3-8-vuotiaille lapsille. Lapsiparkki toimii tapahtuman aikana ensin klo 16.-17.30 Vanhalla Raatihuoneella ja Rauman taidemuseossa sekä klo 18-19.45 Lönnströmin museoilla ja Rauman merimuseossa.

Tapahtumaan osallistuvat myös museoiden kokoelmat, yksi esine jokaisesta osallistuvasta museosta lähtee tapahtuman ajaksi reissuun. Tule pongaamaan mihin Rauman lukon vuoden 1963 mestaruusjoukkueen pelipaita, 3d-laivamalli, Veijo Setälän teos Arka Origami ja osa rullalaudoista koostuvaa taideteosta on lähtenyt reissuun.

Ohjelma

  • Klo 16 Rauman taidemuseo, Tai chi, ohjaaja Janne Koski, 10 paikkaa, kesto noin 30 min.
  • Klo 17 Vanha Raatihuone, joogatuokio Raatisalissa. Ohjaajana Rita Saarinen, joogasali Tähti. Mukaan mahtuu 15 hlöä, päälle rennot vaatteet, kesto noin 45 min.
  • Klo 18 Lönnströmin museot, Asahi, ohjaaja Ilkka Heikkilä Friski Oy, 10 paikkaa, kesto noin 40 min.
  • Klo 19.00 Rauman merimuseo, Asahi, ohjaaja Ilkka Heikkilä Friski Oy, 20 paikkaa. Harjoituksen jälkeen kuullaan merimuseon arkiston innoittama aikuisten iltasatu. Kesto noin 40 min.
  • Klo 16-19 Marela, hyvinvointia ruuasta; ravintosuositukset 1900-luvun alussa ja nykypäivänä. Maistellaan vanhan ajan ruokia, kuten silakkaa, varrasleipää ja tuoretta maitoa suoraan tilalta, esittely ravintosuosituksista klo 17-17.45.

Ohjelmiin ei ole ennakkoilmoittautumista, vaan paikat täytetään saapumisjärjestyksessä.

Siirtyminen museosta toiseen käy kätevästi linja-autolla

Oman auton voi jättää parkkiin tapahtuman ajaksi. Museoiden välillä kiertää tapahtuman aikana museolinja, jonka kyytiin pääsee museoiden luota. Linja-auto lähtee liikkeelle klo 16 Vanhan Raatihuoneen edestä ja palaa samaan paikkaan viimeiseltä kierrokselta noin klo 20.10. Linja-autossa on mukana opas, joka kertoilee museoihin liittyviä tietoja ja neuvoo tarvittaessa.

Avoinna olevat museot, osoitteet ja linja-auton reitti pysähdyspaikkoineen

1. Vanha Raatihuone, Kauppakatu 13
2. Marela, Kauppakatu 24
3. Rauman taidemuseo, Kuninkaankatu 37
4. Lönnströmin taidemuseot Sinkokadun pysäköintipaikka
5. Rauman merimuseo, Kalliokatu 34.

Arvonta

Tapahtuman aikana kerätään museopassiin leimoja, ja kun on vieraillut neljässä museossa viidestä eli kerännyt passiin neljä leimaa pääsee mukaan arvontaan. Arvontaan osallistutaan täyttämällä passiin yhteystiedot ja lyhyt kysely, täytetyt lomakkeet palautetaan tapahtuman aikana museoihin. Arvonnan huippupalkintoja on viiden ruokalajin illallinen juomineen kahdelle Ravintola Sydvestissä Raumalla. Palkinnon arvo on 200 euroa. Arvonta suoritetaan 9.5. ja voittajalle ilmoitetaan henkilökohtaisesti.

Tapahtuma on osa raumalaisen museon Suomen Kulttuurirahaston tukemaa Museovisio hanketta ” Rauma on museo”.