Ajankohtaista

Nyt voit liikkua Raumalla myös sähköpotkulaudalla

Sähköpotkulaudat rivissä.

Vuokrattavat sähköpotkulaudat ovat saapuneet Rauman katukuvaan. Käytettävissä on kahden eri toimijan potkulautoja, Swupin ja JoeScooterin. Swupin lautoja on tällä hetkellä keskustan alueella noin 50, ja JoeScooterin potkulautoja tulee olemaan noin 300. Laudoissa on niiden käyttöön tarvittavien mobiilisovellusten lataus- ja käyttöohjeet.

Sähköpotkulautoja koskevat samat liikennesäännöt kuin polkupyöriäkin.

– Käyttäjä rinnastetaan lain mukaan polkupyöräilijään eli potkulaudalla ei saa huristella jalkakäytävällä. Oikea paikka on pyörätiellä tai jos sitä ei ole tarjolla, on ajettava ajoradalla. Samat säännöt pätevät lautailijaan esimerkiksi yksisuuntaisten teiden kohdalla, Rauman kaupungin suunnittelupäällikkö Riikka Pajuoja muistuttaa.

Vanhan Rauman alueella sähköpotkulaudoille on asetettu 15 km/h nopeusrajoitus, muualla toimintasäteen alueella laudat kulkevat korkeintaan 25 km/h.

JoeScooterin operatiivinen johtaja Niko Kirjonen toivoo, että laudat löytävät käyttäjänsä.

– Tavoitteenamme on viedä jaetun liikkumisen iloa myös suurten kaupunkien ulkopuolelle. Raumalla on erityisesti kesällä paljon tapahtumia, eloa ja turisteja. Lautojen avulla monet voivat jättää auton vaikka kokonaan kotiin, Kirjonen sanoo.

– Toivomme tietysti, että matkan päätteeksi laudat jätettäisiin siististi tien sivuun sallituille alueille, eikä niillä aiheuteta haittaa muulle liikkumiselle.

Vuokraushinnat, käyttöalueet ja lautojen sijainnit löytyvät toimijoiden mobiilisovellusten kautta. Vuokraus ja potkulautojen hallinnointi on yritysten omaa toimintaa.