Ajankohtaista

Joulevangeeljum-musiikkinäytelmä esitetään Vanhassa Raumassa 17.12.

Vanhan Raatihuoneen torni ja pitsilumitähdet.

Tänä vuonna Pitsikaupungin joulu huipentuu dramatisoituun Joulevangeeljum-näytelmään, jota pääsee seuraamaan Vanhassa Raumassa lauantaina 17.12. klo 16 ja klo 19. Kulkueen muodossa esitettävä musiikkinäytelmä perustuu jouluevankeliumin tekstiin. Näytökset ovat yleisölle maksuttomia.

– Tämä elämys kannattaa merkitä ajoissa kalenteriin. Yleisö on tervetullut seuraamaan myös kenraaliharjoituksia perjantaina 16.12. klo 16, Rauman kaupungin museo- ja kulttuurijohtaja Risto Kupari sanoo.

Kokonaisuudessa on neljä kohtausta, joista ensimmäinen esitetään Vanhalla Raatihuoneella. Siellä Joosef ja Maria saavat käskyn lähteä verolle pantaviksi. Näytelmä etenee Kalatorille, josta pari etsii majapaikkaa. Sen jälkeen Vanhan kirkon raunioilla nähdään paimenet kedolla. Viimeinen kohtaus eli Jeesus-lapsen syntymä esitetään Rauman Pyhän Ristin kirkon pihamaalla, jossa esityslava kohoaa useiden metrien korkeuteen.

Käsikirjoituksesta ja ohjauksesta vastaa näytelmäkirjailija ja ohjaaja Arto Myllärinen. Sävellyksen toteuttaa säveltäjä Lasse Heikkilä.