Visit Rauman uusi verkkosivu otettiin käyttöön tiistaina 18.6. Kokonaisuuteen kuuluvat Rauma.fi- ja Visitrauma.fi-pääsivustot. Rauma.fi-sivustolle on koottu kaikki kaupungin palveluja koskeva tieto. Merellinen Visitrauma.fi tarjoaa mielekästä tietoa matkailijoille, mutta sisältää kiinnostavaa sisältöä kaupunkilaistenkin näkökulmasta.

Uudistuksen tavoitteena ovat tietoturvallisuuden varmistaminen sekä palvelutietojen aiempaa parempi löydettävyys.

– Sivustojen ulkoasut ovat kokeneet raikkaan muodonmuutoksen. Kaupungin uusi visuaalinen ilme ja sen mukanaan tuomat väriyhdistelmät täydentävät kokonaisuutta, viestintäpäällikkö Raija Lehtorinne kertoo.

Sivuja täydennetään julkaisun jälkeenkin

Uudelle alustalle siirrettävä tieto- ja sisältömäärä on suuri. Koostettavia sivuja on satoja, sekä suomeksi että englanniksi. Sivuston päivitystyötä ja viimeistelyä jatketaan julkaisun jälkeen tiiviisti.

– Sisältöjä on tiivistetty ja yhdistelty erilaisiin kokonaisuuksiin aikaisempiin sivuihimme verrattuna. Voi siis olla, että vanha linkki ei toimi tai asia on vaihtanut paikkaa. Rauma.fi- ja VisitRauma.fi-sivustoilta löytyy hakutoiminto, joka hakee tietoja kaikesta sisällöstä. Tätä toiminnallisuutta kannattaa käyttää hyödyksi, Lehtorinne kertoo.

Kaupungin uusista verkkosivuista voi lähettää palautetta sähköisen palautepalvelun kautta asiointi.rauma.fi/eFeedback.

– Palautteet otetaan huomioon muun muassa sivuston jatkokehityksessä. Jos havaitsee esimerkiksi rikkinäisen linkin tai ei löydä hakemaansa tietoa, siitä kannattaa heti ilmoittaa, Lehtorinne sanoo.

Verkkosivu-uudistuksen projektiryhmään on kuulunut viestintä- ja markkinointipalvelujen, matkailupalvelujen, tietohallinnon ja asianhallinnan edustajia. Päivitystyöhön on projektin aikana osallistunut noin 70 kaupungin verkkosivupäivittäjää. Sivuston teknisen toteutuksen on tehnyt Valu Digital Oy.

Uuteen sivustoon liittyy myös 7.6. julkaistu tapahtumat.rauma.fi-tapahtumakalenteri, johon kaikki Raumalla tapahtumia järjestävät voivat itse ilmoittaa tapahtumansa.