Kävelykadun kukka-astiat Kuninkaankadulla.

Vanhaan Raumaan tuodaan uusia värikkäitä kukka-astioita piristämään katualuetta ja ohjaamaan liikennettä kävelykatuaikana. Isot kukka-astiat tuodaan paikoilleen maanantain 1.7. aikana, ja ne korvaavat aiemmin tuodut vanhat astiat. Ruukkuihin on istutettu pääasiassa yksivuotisia kesäkukkia.

– Uusien ruukkujen piti tulla esille heti kävelykatukauden alkaessa, mutta niiden toimitus viivästyi viikolla. Kaikkein suurimpien ruukkujen toimitusta odotellaan edelleen, mutta niidenkin pitäisi saapua lähiaikoina, kaupunginpuutarhuri Mari Pohjalainen sanoo.

Kukka-astiat palvelevat myös varsinaista tarkoitusta, sillä niiden avulla merkataan ja kiinnitetään huomiota kävelykatualueen rajoihin. Erityisesti niiden avulla halutaan korostaa tänä vuonna Kuninkaankadun osuutta Isokirkkokadun ja Vähäkirkkokadun välillä, eli niin sanottua Café Salin edustaa, joka on tänä vuonna laajennettua kävelykatualuetta. Torin parkkipaikalle ja sieltä pois ajetaan Vähäkirkkokadun puolelta, Everest Himal -ravintolan edestä.