Vanha Rauma

Vanhan Rauman alueelle suosittelemme kävelykierrosta. Kävellen aistii parhaiten alueen tunnelman ja huomaa upeat yksityiskohdat. Ryhmä liikkuu jalan oppaan johdolla kauniissa Vanhassa Raumassa. Opas johdattaa ryhmän kapeille ja mutkitteleville kujille kertoen tämän kulttuurihistoriallisesti arvokkaan alueen historiasta ja nykypäivästä. Matka vie raumalaiseen kulttuuriin ja menneeseen aikaan, merimiesten ja käsityöläisten kotikulmille. Mahdollisuuksien mukaan oppaan kanssa voi tutustua kauniiseen Pyhän Ristin kirkkoon, piipahtaa muun muassa museoissa, taiteilijoiden työhuoneissa tai pitsinnyplääjän työskentelyä seuraamassa.

Suosittelemme Vanhan Rauman kävelykierrokselle minimissään 1,5 h kierrosta. Yli 35 hengen ryhmille suosittelemme kahta tai useampaa opasta.

Opasvaraukset

Sammallahdenmäki

Sammallahdenmäki valittiin UNESCOn maailmanperintölistalle ensimmäisenä arkeologisena kohteena Suomessa. Se sijaitsee Lapissa, noin 20 km Rauman keskustasta. Sammallahdenmäki on keskellä metsää, joten siihen tutustaan aina kävellen. Opas johdattaa ryhmän metsäpolkua pitkin tähän pronssikaudelta säilyneeseen muinaisjäännösalueeseen. Vajaan kilometrin mittaisella alueella sijaitsee 36 muodoltaan ja kooltaan erilaista hautaröykkiötä. Tunnetuimmat niistä ovat lähes nelikulmainen Kirkonlaattia ja Huilun pitkä raunio.

Tarinat elävöittävät opastusta ja metsän hiljaisuus sekä luonto ihastuttavat. Suosittelemme Sammallahdenmäen kierrokselle 1–1,5 h opastusta. Yli 25 hengen ryhmälle suosittelemme kahta tai useampaa opasta. Kohde ei sovellu liikuntarajoitteisille.

Opasvaraukset