Seikkaile Vanhassa Raumassa

Tervetuloa mukaan seikkailuretkelle Vanhan Rauman kapeille kaduille ja kujille. Toiminnallisella seikkailuretkellä tutustutaan Vanhaan Raumaan Tuula Nihala-Soihan Vanhan Rauman Pönthiittinen -kirjan tarinaa mukailevalla kierroksella. Retkellä vieraillaan myös yhdessä Vanhan Rauman mielenkiintoisessa museokohteessa. Seikkailuretki soveltuu 1.–6. luokkalaisille. Seikkailun kesto on noin 45 min ja hinta 6 €/oppilas. Seikkailulle mahtuu maksimissaan 20 oppilasta/kierros.

Vanhan Rauman seikkailuretket ovat saatavilla 13.5.2024 alkaen.

Rauman museon yhteystiedot

Navigoi merimuseon seikkailulla -Rauman merimuseo

  • Kap Hornin ympäri -seikkailukierros: valtamerimatka sadan vuoden takaisen purjealuksen miehistönä. Soveltuu parhaiten esikouluikäisille ja 1. luokan oppilaille. Kierroksen kesto n. 30 min.
  • Hylkyseikkailu: Miksi laivat joskus uppoavat? Mitä hylkyjen tutkiminen voi kertoa? Navigoinnin ja hylkytutkimuksen perusasioita. Soveltuu parhaiten 2.–6. luokan oppilaille. Kierroksen kesto n. 45 min.
  • Merimiehet ja heidän laivansa -opastus: Millaista on merimiesten elämä ollut erilaisissa laivoissa eri aikoina?  Millaista ruokaa he ovat syöneet? Miten he ovat pitäneet yhteyttä kotiin? Kierroksella tutustutaan monipuolisesti merimiesten elämään 1800-luvulta nykypäivään. Soveltuu parhaiten 2.–6. luokkalaisille. Kierroksen kesto 30–45 min.
  • Merimiehiä ja laivanvarustajia -työpaja: Tutustutaan oppaan johdolla museonäyttelyssä purjelaiva-aikakauden merimiehen elämään sekä 1800-luvun raumalaiseen kauppamerenkulkuun. Opastuksen jälkeen pelataan kahdessa enintään 12 hlön ryhmässä Kokkolan laivanvarustajat -lautapeliä, joka tutustuttaa pienten suomalaisten rannikkokaupunkien 1800-luvun kansainvälisen kauppamerenkulun piirteisiin Perämeren rannikkokaupungin Kokkolan näkökulmasta. Työpaja on suunnattu 6.–7. luokan oppilaille sekä muille yläkoululaisille. Työpajan kesto: opastus 30 min + peli n. 60 min.
Merimuseon yhteystiedot

Temmellä Kipparinpuistossa ja liiku Liikennepuistossa

Kipparinpuiston leikkikenttä ja liikennepuisto ovat luanikkaita kohteita temmeltää. Liikennepuisto tarjoaa 6–12-vuotiaille mahdollisuuden harjoitella liikennekäyttäytymistä polkupyörillä ja polkuautoilla. Leikkikentän puolella kaikki välineet ovat vapaassa käytössä ympäri vuorokauden. Lisähinnasta voi saada ryhmän käyttöön liikennepuiston puolelle polkuautot ja -pyörät.
Liikennepuiston varaustiedustelut luokkaretkiryhmille Rauman matkailuneuvonnan kautta. Puh. 02 834 3512, matkailu@rauma.fi.

Liikennepuiston osoite

Huristele Kake Kaupunkijunalla

Raumaan kannattaa tutustua hauskalla kaupunkijuna-ajelulla. Noin tunnin kierroksella kierrellään kaupungin keskustassa sekä nähdään merenrannan kauniita maisemia. Junaan mahtuu maksimissaan noin 60 henkilöä. Juna-ajelun hinta on 150 €/alkava tunti.

Varaukset

Kurkista Lönnströmin kotimuseoon

HUOM! Teresia ja Rafael Lönnströmin kotimuseo on suljettuna suurimman osan vuodesta 2024 peruskorjauksen vuoksi.

Tule kurkistamaan mitä kaikkea kotimuseosta löytyy! Lapsille suunnatulla museokierroksella tutustutaan Teresia ja Rafael Lönnströmin kotimuseoon, talossa asuneen Lönnströmin perheen arkeen ja juhlaan sekä kodin taideteoksiin. Voit valita myös Haukkuja ja hirnahduksia -opastuksen, joka esittelee eläinaiheita kotimuseon taideteoksissa ja esineissä. Koirien ja hevosten lisäksi kierroksella nähdään muun muassa lintuaiheista taidetta.

Koululaisryhmille opastus arkisin klo 8–16. Kierroksen kesto on noin 45–60 minuuttia ja opastuksen hinta on 60 €. Opasvaraukset tehtävä etukäteen.

Yhteystiedot