Rauman kanali kesällä.

Tarkkasilmäisimmät ovat huomanneet kaupungintalon edustan kanalin tyhjemmäksi kuin yleensä. Kerttu Horilan tunnetut taideteokset Kolme sulotarta sekä Sammakkoprinssi uupuvat tänä kesänä tutulta paikaltaan Rauman kanalista. Syynä tähän on pitkään odotettu kanalin ruoppaus.

Rauman Kanalin imuruoppaustyötä valmistellaan parhaillaan ja varsinainen ruoppaus alkaa lähipäivinä. Geotuubien välivarastointikenttä on valmistunut ja imuruoppausputkiston hitsaus- ja asennustyöt alkoivat maanantaina 24.6. Ennen ruoppauksen aloittamista imuputki asennetaan koko reilun kilometrin matkalle läjityskentälle saakka. Läjityskenttä sijaitsee Kanalinpuistossa pienvenesataman länsipuolella Kanalin varrella.

Imuruoppaus alkaa Vännin sillan kupeesta ja etenee kesän aikana Fyyrin sillalle saakka. Pitsiviikon aikana 20.7.–28.7. ruoppausta ei tehdä. Ruoppaustyöt päättyvät syyskuun alkuun mennessä, sillä niitä ei saa tehdä taimenten nousu- tai kutuaikana 1.4–15.6 ja 1.9–31.10. Ensi vuonna tehdään loppuosuus Vähämaanpuiston sillalle saakka.