Selkämeren kansallispuiston logo.

Selkämeren kansallispuisto on perustettu vedenalaisen luonnon suojelemiseksi, luonnon- ja kulttuuriperinnön säilyttämiseksi sekä yleistä luonnonharrastusta, opetusta, tutkimusta ja ympäristönmuutosten seurantaa varten.

Selkämeren kansallispuisto on yli 90 000 hehtaarin pinta-alallaan Suomen suurin Itämeren suojelualue ja yksi Suomen rannikon parhaimmassa kunnossa säilyneistä merialueista. Kansallispuisto oli ensimmäinen varsinaisia vesialueita ja meren pohjaa suojeleva puisto, jonka pinta-alasta yli 98 prosenttia on vettä.

Kylmäpihlajan majakkasaaren kallioihin lyö aallot.
Lampaita Reksaaressa

Tutustu monimuotoiseen meriluontoon ja nauti retkeilystä kansallispuiston upeissa maisemissa

Selkämeren kansallispuisto sijaitsee Lounais-Suomen rannikolla. Se ulottuu etelä-pohjoissuunnassa noin 150 kilometrin matkalla kahdeksan kunnan alueelle Kustavista Merikarvialle, joiden välissä sijaitsevat Uudenkaupungin, Rauman ja Porin kaupungit sekä Pyhärannan, Eurajoen ja Luvian kunnat.

Rauman kaupungin omistuksessa olevat Kylmäpihlaja ja Kuuskajaskarin länsiosa sekä muita pienempiä saaria ja vesialueita on liitetty kansallispuistoon vuonna 2015.

Selkämeren kansallispuiston alue on tunnettu arvokkaasta vedenalaisesta ympäristöstään ja monipuolisesta linnustosta. Maankohoaminen muuttaa Selkämeren saariluontoa jatkuvasti ja luo näin ainutlaatuisen tutustumiskohteen luonnosta kiinnostuneille. Lähde retkelle kansallispuistoon Selkämeren rannikon satamista ja suuntaa majakkasaarille tai ihaile maisemia luonnossa patikoiden.