Pääkatujen valot

Kuninkaankadun ja Kauppakadun ylle asennettavat kuusikehysvalot ovat vuodelta 2001. Arkkitehti Jukka Koivulan suunnittelemista valoista voi löytää erilaisia teemoja, kun kadulla kulkiessaan kiinnittää huomiota vihreiden valokuusten latvoista löytyviin kuvioihin. Latvakuviot on suunniteltu niin, että teema vaihtuu sen mukaan, missä kohtaa katua kuusikehys sijaitsee.

Vanhan Rauman runsaaseen valokoristeluun kuuluvat valaisinpylväiden valokranssit, torin suuren joulukuusen valot, Vanhan Raatihuoneen seinään heijastettava pitsivaloteos ja liiketilojen sisäänkäyntien valaistut havuköynnökset.

Rauman kaupunki, Rauman Yrittäjät ja Vanha Rauma Säätiö yhdessä mahdollistavat sen, että kaduilla liikkuvat voivat nauttia kauniista jouluisesti valaistuista katunäkymistä. Valaisun ympäristöystävällisyyteen on kiinnitetty huomiota. Kuusikehysten valot vaihdettiin energiatehokkaiksi led-valoiksi vuonna 2014.

Vanhan Rauman jouluvalot sytytetään perinteisesti Rauman joulunavauksen yhteydessä, ja ne tuovat lämmintä tunnelmaa Vanhaan Raumaan vielä vuodenvaihteen jälkeenkin.