Mikä Pitsikaupungin joulu -konsepti oikein on ja miksi siinä pitäisi olla mukana?


Konsepti on luotu avuksi kaikille raumalaisille toimijoille, jotka haluavat tarjota ja olla mukana luomassa jouluisia ja joulunaikaan liittyviä elämyksiä ja rakentamassa raumalaista joulua. Konsepti, joka sisältää joulukaupungin ydintarinan ja tarinaa tukevan visuaalisen ilmeen, tarjoaa selkeän lähtökohdan kaikenlaisille jouluisille ideoille ja toteutuksille. Konsepti on avuksi, kun mietitään millaista jouluista tarjontaa Raumalla voisi olla, mitä tehdään, kenelle ja miksi.

Mitä voin tehdä ydintarinalla?

Tarinasta voi inspiroitua monella eri tavalla. Voit miettiä, millaisia elementtejä tarina sisältää ja etsiä sieltä omaan toimintaasi liittyviä yhtymäkohtia. Voit heittäytyä tarinan vietäväksi, herättää sen eloon ja ideoida vaikkapa miten raumalaiset tontut liittyvät omaan toimintaasi. Tarinaa voi ihan jokainen toteuttaa sekä fyysisessä että digitaalisessa ympäristössä.

Pitsikaupungin joulun ydintarina
Ydintarinan tausta-aineisto (pdf)

Miten voin hyödyntää visuaalista ilmettä?

Miten voin hyödyntää visuaalista ilmettä?

Pitsikaupungin joulun ydintarinan pohjalta luotu visuaalinen ilme ja markkinointikonsepti ovat vapaasti kaikkien käytettävissä. Voit hyödyntää visuaalisen ilmeen elementtejä suunnitellaksesi esimerkiksi uuden tuotteen, pakkausmateriaalin, tapahtumailmeen ja niin edelleen. Pitsikaupungin joulun ilmeen elementit ovat ladattavissa osoitteessa rauma.kuvat.fi.

Minulla on jouluun liittyvä idea, kehen otan yhteyttä?

Raumalaiseen jouluun liittyvissä ideoissa voit olla yhteydessä matkailupäällikkö Irenen Villaseen. Vaikka ideasi olisi vasta suunnitteluvaiheessa, ota silti yhteyttä. Graafisen ohjeiston käytössä opastaa viestintäasiantuntija Kari Riikilä.