Vanhan Rauman avoimet pihat

Kastelukannu ja lilat kukat

Vanhan Rauman ihastuttavat pihat avaavat porttinsa vierailijoille kesällä. Vanhan Rauman avoimet pihat ja pihakirppikset -tapahtuman 21.–29.7.2018 lisäksi alueen pihoihin pääsee tutustumaan keskiviikkoisin ja torstaisin 11.7.–2.8.2018.

Vanhan Rauman avoimet pihat 11.7.–2.8.

Kesällä 2018 kaikilla kiinnostuneilla on mahdollisuus vierailla Vanhan Rauman talojen pihoissa ajalla 11.7.–2.8. Pihat ovat avoinna keskiviikkoisin ja torstaisin klo 15–18. Mukana on kaksitoista kohdetta, jotka vaihtuvat viikoittain. Avoinna olevat pihat on merkitty kartalle tarkempien tietojen kera.

Keskiajalta peräisin oleva, elävänä ja eheänä säilynyt puukaupunki on harvinaisuus. Vuonna 1991 maailmanperintökohteeksi listattu Vanha Rauma on kallisarvoinen osa ihmiskunnan yhteistä perintöä. Vanhan Rauman maailmanperintöarvoja kantavat arki, asuminen ja elävyys. Suuri osa Vanhan Rauman rakennuksista on yksityisessä omistuksessa olevia koteja, ja merkittävä osa rakennuksista toimii myös liikekiinteistöinä.

Avoimet pihat -tapahtuman järjestävät yhteistyössä Vanha Rauma -yhdistys, Rauman kaupunki ja LiviHeri-hanke.

Keskiviikkoisin 1.-28.7. klo 16.30 Rauman oppaat järjestävät Vanhan Rauman opastetun kävelykierroksen, jonka aikana poiketaan muutamilla viehättävillä Vanhan Rauman pihoilla. Kierrokselle lähdetään Vanhan Raatihuoneen edestä (Kauppakatu 13). Kierroksen kesto on 1,5 h. Hinta 6 €/hlö. Kierros maksetaan oppaalle käteisellä.

Pitsiviikon pihakirppikset ja avoimet pihat 21.–29.7.

Vanhan Rauman pihakirppiksen myyntipöydällä posliini koirat

Vanha Rauma -yhdistys järjestää Pitsiviikolla pihakirppikset ja avoimet pihat Vanhassa Raumassa – Tlees pihal, uuvottel ymprilles -tapahtuman. Pihakirppispainotteinen tapahtuma kutsuu vierailijat tutustumaan kymmeniin Vanhan Rauman pihoihin ja pihakirppiksiin Pitsiviikon jokaisena päivänä. Pitsiviikolla avoinna olevat pihat ja pihakirppikset -kartta.

www.pitsiviikko.fi