Museot

Rauman taidemuseon kesä

Rauman taidemuseo ja Hauenguanon kaivo.

Rauman taidemuseon pihapiirissä nähdään tänä kesänä kaksi näyttelyä, joihin on vapaa pääsy. Molemmat näyttelyt ovat esillä 9.8.2020 asti.

Sanna Saarisen Vastakkain/Vierekkäinnäyttely juhlistaa euralaisen romutaitelijan 25-vuotista taivalta taiteilijana. Näyttely on nähtävillä taidemuseon makasiinissa ja tallissa museon sisäpihalla. Näyttely käsittelee erilaisuuden kohtaamista ja yhteneväisyyksien löytämistä. Esillä on muun muassa lintuveistoksia, jotka kuvastavat erilaisista lähtökohdista ponnistavia ihmisiä. Moniosainen, värikäs tekstiiliteos taas kuvastaa ihmisen vivahteita ja persoonia. Tekstiiliteos keskustelee samassa tilassa olevan vanhoista kattopelleistä rakennetun teoksen kanssa, peltiteos kuvastaa historian ja kokemusten vaikutusta omaan maailmankuvaamme.

Taidemuseon sisäpihan nurmialueella nähtävillä on myös huittislaisen Ilona Talan eläinveistoksia. Veistokset vastaavat kooltaan lähes oikean kokoisia eläimiä. 3D-mallinnosta muistuttavat veistokset on valmistettu metallista ja ovat osittain läpinäkyviä.

– Olen pyrkinyt siihen, että läpinäkyvyys muistuttaa meitä katoavaisuudesta. Ja taiteeni aiheena ovatkin sen vuoksi usein eläimet, joiden kautta pyrin kuvaamaan meidän luontosuhdettamme ja erilaisia tunteita, Tala kertoo.

Teokset ovat värikkäitä, jonka avulla luodaan kontrastia käytettyyn materiaaliin. Väreillä taiteilija myös kuvaa ja korostaa teosten tunnelmaa.

KaffeBar pop-up Ilona

Wanhan Rauman KaffeBar -kahvilan pop-up Ilona aukeaa Rauman taidemuseon idyllisellä sisäpihalla keskiviikkona 1.7. klo 10. Pop-up kahvila on saanut nimensä taiteilija Ilona Talasta, jonka kesänäyttelyyn voi tutustua kahvittelun lomassa.

Showcase-vitriininäyttely

Rauman taidemuseossa alkaa 25.6.2020 Showcase-vitriininäyttely, joka on osa taidemuseon 50-vuotisjuhlavuoden ohjelmaa. Taidemuseon aula- ja museokauppatilaan sijoitettu suurikokoinen vitriini toimii vaihtuvien näyttelyiden esillepanopaikkana juhlavuoden ajan. Vitriininäyttelyn tarkoituksena on esitellä paikallista taidetta museon vaihtuvien näyttelyiden ohella. Showcase-näyttelysarja koostuu neljästä näyttelystä, joiden taiteilijat valittiin vuodenvaihteessa tehdyn avoimen haun kautta. Taiteilijoiksi valikoituivat Marko Mertala, Mari Aspola & Maija Esko, Kirsi Kuusisto ja Rose-Mari Torpo. Marko Mertala aloittaa Showcase-näyttelysarjan 25.6.2020. Hänen näyttelynsä koostuu kivifiguureista, jotka on valmistettu satakunnan punaisesta hiekkakivestä.

Rauman taidemuseon sisätiloissa on kaksi päänäyttelyä; Lakkautettu kylä sekä Kannas. Päänäyttelyt ovat esillä 9.8.2020 asti.

www.raumantaidemuseo.fi