Joulevangeeljum-musiikkinäytelmään haetaan vapaaehtoisia tekijöitä. Seuraa Rauman kaupungin tiedotuskanavia kevään ja kesän mittaan, mikäli vapaaehtoiseksi ryhtyminen vuoden 2024 musiikkinäytelmän toteutukseen kiinnostaa. Voit myös ottaa yhteyttä suoraan kulttuuripalveluihin: outi.lehtorinne@rauma.fi tai 044 793 3041.

Interaktiivinen taide-elämys


Jouluna taika syntyy vahvoista tunteista, lämpimästä tunnelmasta ja ennennäkemättömästä taiteesta, kun Pitsikaupungin joulu huipentuu jälleen suureen yhteiseen musiikkielämykseen.

Joulevangeeljum-musiikkinäytelmä valloittaa joulun alla Vanhan Rauman kadut ja kaupunkilaisten sydämet. Jouluevankeliumiin perustuvassa näytelmässä yleisö on tärkeä osa suurta kokonaisuutta.

Koe neljä sykähdyttävää kohtausta eri puolilla UNESCOn maailmanperintökohdetta. Kulje tunnelman täyteisillä kaduilla ja kujilla osana kulkuetta, laulaen kuoron johdolla – aina Raatihuoneelta Kalatorille ja Vanhan kirkon raunioilta Pyhän Ristin kirkolle.

Yleisölle maksuttomat esitykset olivat perjantaina 15.12.2023 klo 18 sekä lauantaina 16.12.2023 klo 16 ja klo 19. Myös kenraaliharjoitus torstaina 14.12.2023 oli yleisölle avoin.

Yhden esityksen kesto on noin kaksi tuntia. Ensimmäinen kohtaus esitetään Vanhalla Raatihuoneella osoitteessa Kauppakatu 13.

Musiikkinäytelmän tunnelmaan pääsi vuonna 2023 mukaan myös radion välityksellä. Radio Ramona mahdollisti näytelmän kuuntelemisen ja seuraamisen lauantaina 16.12. klo 16 alkavan esityksen ajan. Lisäksi Satakunnan Kansa tarjosi asiakkailleen striimauksen Joulevangeeljum-musiikkinäytelmästä lauantaina 16.12. klo 19. Striimaus tallennettiin ja se on katsottavissa Satakunnan kansan sivuilla.

Joulevangeeljumin on käsikirjoittanut Arto Myllärinen ja säveltänyt Lasse Heikkilä. Ohjauksesta vastaavat Arto Myllärinen ja Ani Hassinen. Vaeltava joulunäytelmä esitetään ammattilaisten ja harrastajien yhteistuotantona. Mukana on lähes 300 hengen toteuttajajoukko, johon kuuluu näyttelijöitä, laulajia, soittajia, tanssijoita ja huoltojoukkoja. 

Näytösajat
  • Maksuttomat näytökset:
  • Kenraaliharjoitus torstaina 19.12. klo 17
  • Perjantai 20.12. klo 18
  • Lauantai 21.12. klo 16 & 19
Kesto
Osoite