Ajankohtaista

Vanhaan Raatihuoneeseen voi tutustua video-opastussarjan avulla – museokohde sulkeutuu restauroinnin ajaksi 1.3.2024

Vanhan Raatihuoneen torni ja pitsilumitähdet.

Rauman Vanhasta Raatihuoneesta on julkaistu opastusvideoiden sarja, jonka avulla rakennukseen pääsee tutustumaan sen ollessa suljettuna tulevan restauroinnin ajan. Raatihuone sulkee ovensa 1.3.2024 ja avautuu yleisölle uudelleen vuonna 2026.

– Olemme iloisia, että arvokas museokohteemme voidaan pitää avoinna suunniteltua pidempään. Raatihuone oli tarkoitus sulkea alun perin jo vuoden vaihteessa, museo- ja kulttuurijohtaja Risto Kupari sanoo.

Uusi videosarja sisältää neljä noin 4–7 minuutin mittaista jaksoa, joissa kerrotaan Vanhan Raatihuoneen rakennushistoriasta, käytöstä sekä siellä työskennelleistä ihmisistä.

Suomeksi tekstitetyt videot ovat katsottavissa Rauman kaupungin YouTube-kanavalla osoitteessa youtube.com/cityofrauma. Englanninkieliset tekstitykset julkaistaan myöhemmin.

Rauman museo on jo aikaisemmin julkaissut laivanvarustajan kotimuseo Marelasta tehdyn opastusvideon sekä merimiesten ja käsityöläisten kotimuseo Kirstin historiasta kertovan videosarjan.

– Raatihuoneesta kertova videosarja täydentää Rauman museon kohteiden videokokonaisuutta ja mahdollistaa kohteisiin tutustumisen ennakkoon ajasta ja paikasta riippumatta. Lisäksi videot tarjoavat kohdekohtaisia tietoja, joita ei välttämättä omatoimivierailulla saisi selville, museoamanuenssi Noora Jokinen kertoo.

Videot on tehty museon oman henkilökunnan voimin sekä kaupungin av- ja tekniikkakoordinaattorien avustuksella. Käsikirjoituksesta vastaavat Rauman museon museovirkailija Satu-Miia Rajamäki ja museoamanuenssi Noora Jokinen. Videoilla esiintyy Satu-Miia Rajamäki sekä äänessä on Noora Jokinen. Kuvaus ja videoiden tekninen toteutus ovat Jokisen käsialaa.

– Videoiden tekeminen on ollut valtavan hauskaa ja erilaista tavalliseen jokapäiväiseen työhön verrattuna. Lisäksi videoita tehdessä on päässyt tutkimaan tarkemmin kyseistä kohdetta ja oppinut itsekin hieman jotain uutta tutusta kohteesta, Rajamäki ja Jokinen kertovat.

Osa 1. Katsaus Raatihuoneen 247-vuotiseen historiaan

Osa 2. Raatihuoneen ihmiset: Kaupungin hallinto, pormestari ja raatimiehet

Osa 3. Raatihuoneen ihmiset: Raatihuoneen muu väki

Osa 4. Raatihuoneen rakennushistoria