Ajankohtaista

Uusi tapahtuma kutsuu Rauman merimuseoon hämärän jälkeen

Rauman merimuseon näyttelyvitriinissä on kaksi ruoria.

Merimuseo hämärän jälkeen – The Maritime Museum After Hours on Rauman merimuseon tuottama uusi tapahtuma, jossa otetaan pimeästä vuodenajasta kaikki irti! Illan teemoja ovat oudot sattumukset, mielikuvituksen voima sekä museon kokoelmiin tallentuneet merenkulkijoiden kiehtovat ja karmivatkin tarinat.

Kaiken näyttämönä toimii 122-vuotias museotalo, jonka tenhoa lisää pimeä marraskuinen ilta. Klo 20 lähtien tunnelma tihenee, kun museosta sammutetaan valot viimeisen tunnin ajaksi. Pimeässä Museossa pärjää, kun ottaa taskulampun mukaan! Tapahtuma järjestetään Rauman merimuseossa keskiviikkona 16.11.2022 klo 18–21. Tapahtuman aikana museon pääsylipun voi ostaa puoleen hintaan. Tapahtuman suositusikäraja on 12 vuotta.

Opastuksia, luentaa ja musiikkia on tarjolla suomeksi ja englanniksi

Luvassa on lyhytopastuksia suomeksi ja englanniksi sekä Aaveiden Rauma / Ghosts of Rauma -kirjojen kirjoittajien Saana Jaakkolan ja John Swallow’n luentaa. Saana ja John vastaavat myös heidän kirjaprojektiinsa liittyviin kysymyksiin. Kirjan yksi luku käsittelee rakennusta, jossa Rauman merimuseo toimii. Museon näyttelykerroksessa soi musiikki, kun iltaa tahdittaa klo 20 asti DJ Protonin merimuseolle luoma soittolista. Koko illan avoinna olevassa kauhurunojen työpajassa pääsee luomaan oman mestariteoksensa.

“Haluamme tarjota ohjelmaa myös englannin kielellä, koska alueella asuu suhteellisen paljon muuta kuin suomea äidinkielenään puhuvia henkilöitä. Suunnittelimme tapahtumaa myös kaupungin monipuolista opiskelijayhteisöä ajatellen. On mukava tarjota ohjelmaa myös heidän kansainvälisille opiskelijoilleen”, kertoo museon amanuenssi Paula Kupari.

Illan ohjelma (muutokset mahdollisia):

  • klo 18.00 Pahempaakin tapahtuu merellä -lyhytopastus (FIN)
  • klo 18.30 Aaveiden Rauma / Ghosts of Rauma -luentaa / reading: Saana Jaakkola & John Swallow (FIN & ENG)
  • klo 19.00 Worse things happen at sea  – a short guided tour (ENG)
  • klo 19.30 Aaveiden Rauma / Ghosts of Rauma -luentaa / reading: Saana Jaakkola & John Swallow (FIN & ENG)
  • klo 20.00 Pimeä museo: museon sisävalaistus sammutetaan, tutustu näyttelyihin oman taskulampun valossa! The Dark Museum: the lighting and sounds are switched off, visit the exhibitions with the help of your own flashlight!
  • klo 20.30 Pahempaakin tapahtuu merellä -opastus / Worse things happen at sea (FIN & ENG)

www.rmm.fi