Ajankohtaista

Tutustu maailmanperintökohteisiin opastetuilla kävelykierroksilla

Ryhmä Vanhan Rauman opastetulla kävelykierroksella.

Kesällä 2020 on tarjolla erilaisia opastettuja kävelykierroksia Rauman UNESCOn maailmanperintökohteissa. Vanhan Rauman idylliseen puukaupunkialueeseen sekä Sammallahdenmäen pronssikautiseen hautaröykkiöalueeseen tutustuu parhaiten ammattitaitoisen oppaan kanssa.

Vanhan Rauman perinteisiä opastettuja kävelykierroksia järjestetään keskiviikkoisin ja sunnuntaisin ajalla 1.7.-9.8.2020. Puolentoista tunnin kierroksella kuullaan alueen mielenkiintoisesta historiasta ja nykypäivästä sekä kiinnitettään huomiota Vanhan Rauman talojen kauniisiin yksityiskohtiin. Sunnuntaisin Vanhan Rauman opastukset ovat kaksikielisiä (suomi/englanti).

Pitsiviikon jäljet Raumalla -opastukset syventyvät Rauman Pitsiviikon vaiheisiin. Perinteikkäällä tapahtumalla on jo pitkä historia. Se on järjestetty jo 50. kertaa. Opastuksen aikana kuullaan totta kai myös Vanhasta Raumasta pitsejä unohtamatta. Pitsiviikon jäljet Raumalla -opastukset ovat lauantaisin ajalla 27.6.-25.7.2020.

Sammallahdenmäen opastuksilla tutustutaan pronssikauden elämään ja ihmetellään alueen hautaröykkiöitä. Sammallahdenmäen opastukset ovat kaksikielisiä (suomi/englanti) ja niitä järjestetään torstaisin ajalla 2.7.-13.8.2020.

Liput opastuksille ostetaan verkkokaupasta, josta löytyy myös muita mielenkiintoisia retkiä esimerkiksi Rauman saaristoon.

Kierroksien ryhmäkokoa rajoitetaan, jotta turvaväleistä voidaan huolehtia.