Ajankohtaista

Tammelan jouluinen tonttumaa tarjoaa tekemistä ja näkemistä lapsiperheille

Tonttu lyhdyn kanssa Vanhassa Raumassa.

Vanhan Rauman Tammelan pihapiiriin rakentuu tänä vuonna tonttumaa osana Pitsikaupungin joulun kokonaisuutta. Tammelan tonttumaa on avoinna yleisölle joka päivä lauantaista 26.11. alkaen tapaninpäivään 26.12. asti klo 9–21 osoitteessa Eteläpitkäkatu 17.

Pihapiirin rakennuksista löytyy jouluisia koristuksia ja pihaa elävöittää tunnelmallinen jouluvalaistus klo 15–21. Somistuksiin ja valaistuun pihaan pääsee tutustumaan omatoimisesti. Lisäksi viikonloppuisin toteutetaan maksuttomia tonttupolkukierroksia.

Piha on parhaimmillaan iltaisin, kun jouluvalot on sytytetty. Ikkunoista sisään kurkistamalla voi nähdä, miten Tammelan tontut elävät ja mitä he tekevät joulunaikaan.

– Tammelan jouluisessa pihapiirissä riittää katseltavaa kaikenikäisille. Toivomme, että tonttumaa houkuttelee erityisesti lapsiperheitä mukaan tonttujen puuhasteluun viikonloppuisin. Tunnelmallinen ympäristö tarjoaa joulufiilistä myös aikuisille, Rauman kaupungin vastaava kulttuurituottaja Leila Stenfors kertoo.

Somistukset on toteutettu yhteistyössä Rauman nuorten työpajan ja opettajankoulutuslaitoksen taito- ja taideaineet varhaiskasvatuksessa -sivuaineen käsityön sekä draama- ja sanataideryhmien opiskelijoiden kanssa.

Lisäksi Tammelan päärakennuksen yhdeksään Eteläkadunpuoleiseen ikkunaan tulee Rauman kaupungin iltapäivätoiminnan ryhmien toteuttama Vanhan Rauman joulukalenteri-ikkunoiden ensimmäinen luukku.

Lapsille luvassa tonttumaista ohjelmaa

Raumalainen tapahtumatoimisto Luanista vastaa tonttumaan ohjelmasta. Ohjatulle ja maksuttomalle tonttupolkukierrokselle voi osallistua kahdesti päivässä 26.–27.11., 3.–4.12., 6.12., 10.–11.12. ja 17.–18.12. klo 10 ja klo 14. Yhdelle kierrokselle mahtuu noin 15 osallistujaa.

Maksulliset jouluaskartelupajat pidetään 26.11., 3.12., 6.12., 10.12. ja 17.12. klo 13. Askartelupajoihin tulee ilmoittautua ja ostaa lippu osoitteessa doerz.com/visitrauma.

Myös Rauman seurakunta järjestää Tammelan tonttumaassa 12.–14.12. klo 9–11 ja klo 13–15 muun muassa tonttujumppaa ja muskarihetkiä lapsiperheille sekä varhaiskasvatuksen ryhmille.

Ryhmien tulee tiedustella etukäteen vierailumahdollisuudesta Rauman seurakunnan varhaiskasvatuksen lastenohjaaja Minna Elolta, minna.elo@evl.fi.

Lisätietoa Tammelan tonttumaasta sekä ohjelmatiedot löytyvät osoitteesta www.pitsikaupunginjoulu.fi/tammelan-tonttumaa.