Ajankohtaista

Talvilomatekemistä museoissa

Rauman merimuseon näyttelyvitriinissä on kaksi ruoria.

Rauman Merimuseossa talvilomaviikko alkaa Lasten Lauantailla 18.2. klo 11–14, jolloin museossa on lomateemaista ohjelmaa ja museoon on vapaa pääsy.

Lasten Lauantaina teemapukeutuminen on sallittua: värikkäät ja lämpimät lomavaatteet päälle, aurinkolasit otsalle ja villasukat jalkaan. Museonäyttelyissä tutustutaan teeman mukaisesti rennolla otteella siihen, miten merimiehet ovat voineet viettää vapaitaan ennen ja nykypäivänä. Kevyet opastukset alkavat klo 11.30 ja 12.30. Näyttelyssä tapahtuman ajan esillä olevia merenkulkijoiden lomakuvia voi tutkia itsenäisesti ja miettiä esimerkiksi sitä, miten itse viettäisi vapaita mieluimmin. Non-stop -työpajassa tehdään merihenkinen lomapostikortti. Lomilla otetaan tietenkin myös valokuvia seilorikavereiden kanssa, irtoviiksillä tai ilman.

Merimuseo on avoinna talvilomaviikoilla seuraavasti:

  • 23.–24.2. klo 12–16 ja 25.2. klo 11–17.
  • Pääsylipun verkosta etukäteen ostaneille 3.3. klo 12–16.
  • 4.3. klo 11–17.

Talvilomaviikkojen aikana museon Purjelaivasalissa voi pelata historia- ja meriteemaisia lautapelejä oman peliporukan kanssa eli kaverit kasaan ja pelaamaan.

www.rmm.fi

Tehtäväkierros Marelassa

Laivanvarustajan kotimuseo Marelassa on tarjolla tehtäväkierros, jossa ratkotaan talviaiheisia tehtäviä ja tutustutaan samalla muun muassa laskiaisperinteisiin. Tehtäväradalla selviää vastaukset vaikkapa seuraaviin kysymyksiin: Miksi laskiaisena syödään hernekeittoa ja pannukakkua? Mitä laskiaismäessä huudettiin? Entä mitä oli herrasväen laskiaispullan täytteenä sata vuotta sitten?

Kierros sopii jo lukemaan oppineille lapsille ja sen voi tehdä omatoimisesti Marelassa. Kaikille osallistujille on luvassa pieni palkinto.

Laivanvarustajan kotimuseo on avoinna talvilomaviikolla tiistaista perjantaihin klo 12–17 ja lauantaista sunnuntaihin klo 11–16.

www.rauma.fi/museo