Ajankohtaista

Taidemuseon Showcase-näyttelyssä Täydellinen puutarha

Kirsi Kuusiston Showcase-näyttely Rauman taidemuseossa. Pöydällä grafiikanvedoksia.

Rauman taidemuseon Showcase-vitriininäyttely esittelee paikallista taidetta museon vaihtuvien näyttelyiden ohella. Sarjan toinen näyttely esittelee pitkän linjan raumalaisen kuvataiteilijan ja graafikon Kirsi Kuusiston (TaM). Kuusiston surrealistisista grafiikanvedoksista koostuva näyttely on esillä taidemuseon aulassa 1.10.2020–31.1.2021.

Kuusisto on Suomen taidegraafikot ry:n, sekä Rauman Taidegraafikot ry:n jäsen ja Rauman kuvataidekoulun johtaja. Hän kertoo näyttelynsä teemoista:

”Luonnonvoimat voivat yllättää ihmisen. Luonto myös voimauttaa ja elvyttää. Olemme kaikki osana luontoa. Luonnosta voi rajattomasti löytää ja tutkia kauneutta ja kummallisuutta. Surrealistisissa grafiikanvedoksissani hyönteisistä, kasveista ja nisäkkäistä muodostuu kombinaatioita, hauraita ja tarmokkaita, rujoja ja monipuolisia, jotenkin ”inhimillisiä”. Täydellisyyden puutarhassa on paljon kamppailua, satuttavaa ja rumaa, mutta samalla voimaa, kauneutta ja toivoa. Olen tehnyt taidetta monilla tekniikoilla ja osallistunut lukuisiin kotimaisiin ja ulkomaisiin näyttelyihin. Teosten sisällön sydämenä on ollut valoisan näkökulman esilletuominen. Tarvitsemme luonnon monimuotoisuutta. Luonto, meri, metsä ja metsäneläimet ovat teoksissani aina jotenkin läsnä.”

Vitriininäyttelyiden sarja on osa taidemuseon 50-vuotisjuhlavuoden ohjelmaa. Näyttelyyn on vapaa pääsy.

Rauman taidemuseon aukioloajat.