Ajankohtaista

Sammallahdenmäellä tapahtuu

Sammallahdenmäen hautaröykkiöitä metsän keskellä.

Tänä vuonna tulee kuluneeksi 20 vuotta siitä, kun pronssikautinen hautaröykkiöalue Sammallahdenmäki nimettiin UNESCOn maailmanperintökohteeksi. Hyödynnä alueen opaspalvelut ja osallistu juhlavuoden kunniaksi alueella järjestettäviin tapahtumiin.

Opaspäivystys

Opaspäivystys Sammallahdenmäellä alkaa heinäkuun alussa. Opas päivystää alueella maanantaista perjantaihin klo 11-17 ajalla 1.-31.7. Oppaan tapaa parhaiten alueen eteläisessä päässä (Savulaaksontie). Opastuksen hinta on 2 €/hlö.

Opastetut bussiretket

Heinä-elokuussa jatkuvat jälleen myös opastetut bussiretket kaupungin keskustasta Sammallahdenmäelle. Bussikuljetus ja opastettu kävelykierros Sammallahdenmäellä torstaisin ajalla 4.7.-29.8. Bussin kyytiin pääsee klo 13.00 Poroholman lomakeskuksen Rantatalon läheisyydestä (Suvitie) sekä n. klo 13.10 Savilanpuiston tilausliikennepysäkiltä (Savilankatu). Paluu kaupungin keskustaan viimeistään klo 15.30. Kävelymatka Sammallahdenmäen metsämaastossa on noin kaksi kilometriä.

Bussiretken hinta on 10 €/hlö. Hintaan sisältyy bussikuljetus ja suomenkielinen opastus kohteessa. Lipun retkelle voi ostaa verkkokaupasta tai käteisellä bussista.

Tapahtumia alueella

2.7. klo 18 Tutustu maailmanperintökohteeseen arkeologin silmin. Satakunnan museon amanuenssi, arkeologi Leena Koivisto kertoo Sammallahdenmäen pronssikautisesta hautaröykkiöalueesta arkeologin näkökulmasta sekä siitä, miten kohde nimettiin UNESCOn maailmanperintökohteeksi.

9.7. klo 18-19 Metsä-jooga. Tunnilla yhdistellään mindfullnessin, astangan ja meditaation tekniikoita.

16.7. klo 18-19 ja 30.7. klo 18-19 Taiji – liikemeditaatiota luonnossa. Tehdään yksinkertaisia rentouttavia taiji-harjoitteita ja aistitaan ympäröivää luontoa.

21.7. klo 17 Metsärunojamit. Klo 17 alkaen opastus Sammallahdenmäen saloihin, ohjelma alkaa klo 18 ja lopuksi avoin mikki -osuus.

23.7. klo 17 Iloa ja energiaa luontohyvinvointi-retki. Sukella suomalaisen luonnon kauniisiin maisemiin. Nauti kiireettömästi luonnon rauhasta, hiljaisuudesta ja tutustu pienten tietoiskujen avulla luonnosta saatavaan hyvinvointiin.

3.8. klo 10-14 Lapin löylypäivien yrityssuunnistus. Sammallahdenmäeltä löytyy yrityssuunnistuksen piste. Paikalla on oppaita ja pientä tekemistä myös lapsille.

Tutustu Sammallahdenmäkeen vieläkin paremmin.