Ajankohtaista

Rauman Pitsiviikon 2020 yleisötapahtumat on peruttu

Pitsiviikon käsityöläismarkkinat Kalatorilla. Ihmiset kiertelevät myyntikojujen välissä.

Rauman Pitsiviikon 2020 yleisötapahtumat on peruttu Suomen hallituksen keskiviikkona 22.4. tekemän linjauksen mukaisesti. Suurten yleisötapahtumien järjestäminen on kielletty 31.7.2020 saakka. Pitsiviikko oli määrä järjestää 18.–26.7.2020.

– Monet eri tahot ovat valmistelleet juhlavuoden Pitsiviikkoa jo pitkään, ja olemme varmoja, että festivaalista olisi tänäkin vuonna tullut hieno ja ikimuistoinen osa Rauman tapahtumakesää, Rauman kaupungin vastaava kulttuurituottaja Leila Stenfors kertoo.

– Pitsiviikko on merkittävä tapahtuma Raumalle, joten päätös sen perumisesta tehdään pettyneenä tietäen sen aiheuttavan pitkään valmisteltujen suunnitelmien peruuntumista ja tulonmenetyksiä monelle yhteistyökumppanille sekä ohjelma- ja näyttelyjärjestäjälle. Yleisön, esiintyjien, järjestäjien ja työntekijöiden terveys ja turvallisuus ovat meille kaikille kuitenkin tärkeintä.

Tavoitteena on siirtää mahdollisimman suuri osa Pitsiviikon jo ilmoitetusta ja valmistellusta ohjelmasta ensi vuoteen. Ensi vuoden Pitsiviikko järjestetään 17.–25.7.2021.

Tapahtuman tuotanto-organisaatio on festivaalimuotoisen Pitsiviikon valmistelun ohella tehnyt suunnitelman siitä, miten yhtäjaksoisesti jo vuodesta 1971 järjestetyn Pitsiviikon toteuttaminen olisi mahdollista vallitsevissa olosuhteissa tänä kesänä. Heinäkuussa 2020 toteutuvasta poikkeusaikaan soveltuvasta ohjelmasta tiedotetaan lisää lähiaikoina.

www.pitsiviikko.fi