Ajankohtaista

Rauman museon uusissa näyttelyissä esittäytyvät pitsit ja lemmikit

Valokuvia seinällä Rauman museon Minä ja lemmikkini -näyttelyssä.

Rauman museo suuntaa kohti kesää uusien näyttelyiden siivittämänä. Laivanvarustajan kotimuseo Marelassa avautui toukokuun alussa valokuvanäyttely Minä ja lemmikkini. Vanhalla Raatihuoneella on puolestaan koettavissa aiempaa laajempi peruspitsinäyttely.

Marelassa avautuva valokuvanäyttely Minä ja lemmikkini esittelee Rauman museon valokuvakokoelman pehmeää puolta, söpöjä ja ihania lemmikkejä ja niiden omistajia menneiltä ajoilta. Lemmikit ovat ihastuttaneet ja rikastuttaneet ihmisten elämää jo satojen vuosien ajan, ja näyttely raottaa tätä lemmikkienpidon historiaa, jossa kaiken karvaiset ja karvattomat ystävämme ovat pääosassa. Näyttelyssä pääse myös kurkistamaan, millaisia lemmikkejä on museon henkilökunnalla.

Kotimuseointeriöörin lisäksi Marelassa on esillä syksyllä avautunut Naisten työt -näyttely. Näyttely esittelee naisten töitä ja elämää Rauman museon esinekokoelmien kautta.

Vanhan Raatihuoneen peruspitsinäyttely on saanut rinnalleen pitsiaarteita Rauman museon kokoelmista. Vanhimmat esillä olevat pitsit ovat 1800-luvun alusta. Käsin nyplätyn pitsin kukoistuskausi kesti Raumalla 1700-luvun lopusta 1800-luvun puoliväliin asti.

Vanhan Raatihuoneen yläkerta on suljettuna näyttelyvaihdon vuoksi 1.6. saakka. Kesän ajaksi tiloihin on siirtymässä Rauman taidemuseolta taidemuseon 50-vuotisjuhlanäyttely Kosti Koskinen – Kadunmiehen päiväkirja. Näyttelystä muokataan versio Vanhan Raatihuoneen yläkerran historiallisiin näyttelytiloihin ja sisäpihalle. Näyttely on avoinna 1.6.–19.9.2021.

Rauman museon kohteet Vanha Raatihuone (Kauppakatu 13) ja Marela (Kauppakatu 24) ovat avoinna ti–pe klo 12–17 ja la–su klo 11–16. Merimiehen kotimuseo Kirstin (Pohjankatu 3) ovet aukeavat 18.5.2021. Kesäaukioloaikoihin museo siirtyy kesäkuun alussa. 1.6–31.8. Vanha Raatihuone on avoinna joka päivä klo 10–17, Marela ja Kirsti ti–su klo 10–17.