Ajankohtaista

Rauman matkailuneuvonta palvelee Savilassa 27.5. alkaen

Rauman kaupungin matkailuneuvonnan rakennus.

Rauman kaupungin matkailuneuvonta avataan Savilanpuiston vieressä sijaitsevaan mutterirakennukseen lauantaina 27.5. Matkailuneuvonta palvelee päivittäin klo 10–17 elokuun loppuun asti uudessa paikassa osoitteessa Savilankatu 8.

– Asiakaspalvelutilat on täysin uudistettu. Anundilanaukion puolelle on asennettu pariovet, joista asiakkaiden on helppo kulkea sisään. Rakennuksen sijainti Vanhan Rauman laidalla on erinomainen matkailijoita ajatellen, matkailupäällikkö Irene Villanen kertoo.

Avajaisten kunniaksi järjestetään kaksi maksutonta opastettua kävelykierrosta Vanhassa Raumassa. Kierrokset lähtevät avajaispäivänä klo 11 ja klo 14 matkailuneuvonnan edestä, ja ne kestävät noin tunnin. Ennakkoilmoittautumista ei tarvita.

– Toivotamme myös raumalaiset tervetulleiksi matkailuneuvontaan. Sieltä kannattaa hakea tämän kesän uudet esitteet ja kartat, joista voi poimia itselleen ja vierailleen mieluisat tapahtumat ja käyntikohteet, Villanen sanoo.

Tilaa voivat hyödyntää myös muut toimijat

Matkailuneuvonta toimii Savilassa kesäisin ja muiden matkailusesonkien aikana. Uusi tila mahdollistaa ympärivuotisen käytön eri tapahtumien aikana, ja se on jatkossa myös muiden toimijoiden käytössä.

– Rakennus sijaitsee erinomaisen keskeisellä paikalla Anundilanaukion ja Savilanpuiston sekä useiden ravintoloiden välittömässä läheisyydessä. Toivomme, että Savilan alueesta muotoutuu tapahtuma- ja olohuonealue, kaupunkikehitysjohtaja Satu Saarinen kertoo.

Saarisen mukaan tavoitteena on tuoda matkailuneuvontaa sekä Rauman palveluja entistä helpommin saavutettaviksi ja näkyviksi sekä matkailijoille että kaupunkilaisille.

– Tila soveltuu tapahtumatoimistoksi, pienimuotoisiin kokouksiin tai ehkä jopa etätyöpisteeksi. Toimintaa kehitetään tarpeen mukaan, kun tilat saadaan ensin käyttöön, Saarinen jatkaa.

Savilan matkailuneuvonta palvelee 27.5.–31.8. klo 10–17. Juhannuksena 23.–25.6. matkailuneuvonta on suljettu. Yhteyttä voi ottaa myös puhelimitse numeroon 02 834 3512 ja sähköpostitse matkailu@rauma.fi.

Kiinteistö on Rauman kaupungin omistuksessa. Niin sanotun mutteriosan ja yleisö-WC:n lisäksi kiinteistöön kuuluu paikallisliikenteen kuljettajien taukotila.