Ajankohtaista

Raumalla riittää vappuohjelmaa koko perheelle

Vappumarssi.

Vappua juhlitaan Raumalla viikonvaihteessa 30.4.–1.5. Mielekästä ohjelmaa on tarjolla kaikenikäisille.

Vappuaattona sunnuntaina 30.4. Mannerheimin Lastensuojeluliiton vapputapahtuma järjestetään klo 16–18 Rauman kaupungintalon sisäpihalla osoitteessa Kanalinranta 3. Ohjelmassa on muun muassa kasvomaalausta, tanssiesityksiä, musiikkiteatteria ja puffetti.

Toinen lastentapahtuma, Donkkis Big Night, järjestetään 30.4. klo 16 alkaen Nuortentalolla osoitteessa Hallikatu 12. Ohjelmassa on muun muassa nyyttärit, pieni opetustuokio sekä erilaisia toimintapisteitä, kuten askartelua, nerf-pyssyjä, kasvomaalausta ja arvontoja.

Opiskelijat lakittavat Kanali Helm -patsaan vappuaattona klo 18. Rauman Mieslaulajat esiintyvät lakituksessa. Seremonian jälkeen kuoro esiintyy Teatteriravintola Ankkurissa, jonne on vapaa pääsy.

Kulttuurikuppila Brummissa vappua vietetään livemusiikin parissa. Sons of Sunrise -yhtyeen keikka alkaa klo 21.30 ja Aces DC:n klo 23.

Vapunpäivänä vapputori ja perinteinen vappumarssi

Vapunpäivänä maanantaina 1.5. myyjiä ja markkinahumua on luvassa Rauman Yrittäjien vapputorilla, joka järjestetään Kauppatorilla klo 9–16.

Porvarillista vappua vietetään kahvitarjoilun parissa klo 11.30–12 Keskuspuistossa. Puhujana tilaisuudessa on kansanedustaja Matias Marttinen.

Rauman Seudun Mobilistit ry:n perinteinen vappuajo alkaa klo 12. Paraati kulkee Kauppakadun ja Hauenguanon kautta Kuninkaankadulle.

Pallo-Iirojen ankanuittokisa järjestetään Pajasillan ja Kirkkosillan välillä klo 14 alkaen. Kisa alkaa Pajasillalta 5000 ankan voimin. Maali on Kirkkosillalla, 90 ankkaa voittaa. Tapahtumassa on lisäksi musiikkia ja puffetti.

Perinteinen Rauman Poikasoittokunnan vappumarssi alkaa Rauman teatterin edestä klo 16. Reitti kulkee välillä Nortamonkatu–Valtakatu–Nortamonkatu. Kuviomarssiesitykset tehdään Valtakadulla kaupungintalon läheisyydessä sekä teatterin edustalla.

Kristittyjen yhteistä vappujuhlaa vietetään klo 16 alkaen Pyhän Ristin kirkossa. Puhujana tilaisuudessa on Hannu Vuorinen Vapaaseurakunnasta. Musiikista vastaa Vapiksen bändi. Tilaisuuden jälkeen kirkon kellarissa on maksuton sima- ja munkkitarjoilu.